23

БНБинвестВприрода

преди 9 месеца

ВСЕКИ ПОЛИТИК МОЖЕ ДА ЗАСАДИ 100 ШИРОКОЛИСТНИ ФИДАНКИ ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА БЛАГОПРИЯТНИЯ КЛИМАТ

22

БНБинвестВгений

преди 9 месеца

Време е да зарежем смрадливия петрол и да си караме автомобилите с вода по технологията на световният български гений Илия Вълков ЮЛ БРАУН

21

Жиката

преди 9 месеца

Банките се ослушват и не вдигат лихвата по депозитите,макар да има 8-10% инфлация. Това са западни банки,западни магазини ,дето преди ни учеха на икономика.

20

Feldsera

преди 9 месеца

До do 6Az mislya che tvoite pari ot biznesa ti se vlagat v sistata banka kideto si dogovoril 1,6 % za 15 godini kakto posocvas/sledovatelno si izpolzvas tvoite spbsteveni pari/...bankite ne sa tolkova glupavi,,,,sigurno tozi dogovor si napravil predi mnogo godini i ne sa ti ostanali mnogo godini do kraya mu....Interesnoto e sega dali ste moje da pravis tozi za teb hubav dogovor??

19

Анонимен

преди 9 месеца

БНБ определи основния лихвен процент (ОЛП) от 3,29% за август 2023. БНБ няма право да кредитира банките освен в изключителни случаи, така че този ОЛП не влияе пряко на процентите на кредитите на банките, вкл. и за ипотечните кредити. Възможно е процента за даден кредит да е базиран на ОЛП, но банките отдавна не прилагат този метод.

18

DO 15

преди 9 месеца

Няма такава Банка , в България , с 3% лихва за ЕДНА ГОДИНА .

17

@@@

преди 9 месеца

До тоя долу дето сменя лизинга и банките.Смяната им е доста скъпо удоволствие, обикновено се прави като не ти дават нов кредит, а таксите на големи суми са от порядъка 5 % от сумата на главницата.Така че тези лакърдии са за пред блока , като се видите с другите инвеститори.Отделно фиксирана лихва за ипотека с период 15+ дават ако кредита е двойно обезпечен.

16

до 15

преди 9 месеца

Как реши, че не вдигат?! В моята банка лихвата по депозитите ми е 3% на година. Преди 2 години беше кръгла нула.

15

Ром'с

преди 9 месеца

Банките защо не вдигат % по депозитите ?

14

до 12

преди 9 месеца

Честно казано и аз имам подобен инвестиционен портофейл и не разбирам какво се правиш на интересен. Към днешен момент ипотека с 1.6% лихва носи доста дивиденти, защото наемите в София скочиха доста. При всички условия пасивният доход от един наем е сериозен. А не малко хора дават по 30-40 имота под наем, защото имат активен доход и авоари, с които да обезпечат ипотеките. Пляскахте ми минусите като ви казах за Биткойна- лично написах в днес.бг как купувам 100 като беше 200$ броя.

13

до 9

преди 9 месеца

Коментар, написан от човек със сериозен доход, знаещ как да управлява финансите си- личи си. При мен пострада единствено лизингът на двата ни нови автомобила. Леко покачване на вноската. Разбира се, сменихме моментално лизинговата компания. Иначе да- и моите ипотеки са с фиксирани лихви, всеки кадърен с добър доход има адекватни условия.

12

Анонимен

преди 9 месеца

До 9 - праим ти еваларка браточка! Ти си построил зрелия комунизъм в условията на средновековен капитализъм. Според мен, даже слагаш в джоба и Уорън Бъфет с тези гениални инвестиционни стратегии. Дерзай и успех! Карай си ламбото и не ни мисли нас, простите вложители в банките. Остави ни на собствената ни неграмотност.

11

Георги Илиев Митев

преди 9 месеца

Робовладелците се държат здраво в корупционните им схеми и практики . Важното е , че репресивния апарат е отлично заплатен така , че да може да воюва срещу робите . Робовладелците вече разполагат и с нови попълнения от охранители , които да не позволяват на робите дори да се замислят за нещо странично от робските им задължения .

10

Анонимен

преди 9 месеца

Гледай да не се доиграеш.. инвеститоре..

9

do 6

преди 9 месеца

Мне, не си познал. Ипотеките ми са с ФИКСИРАНА 1.6% лихва за 15 години. Имам активи да ги погася на момента, ама няма смисъл, защото пасивният ми доход многокрадно надминава вноските. А да не говорим, че няма и смисъл при тази ниска лихва, при положение, че първият инвестиционен фонд с нисък риск ми носи 3.5% доходност, а тезъ със среден- 5.5 и нагоре :) П2П кредитирането и то. Но такива лихви не се дават на бачкатори, а на хора със сериозен светъл доход.

8

az

преди 9 месеца

Опинка. Шофьора на баничарка и келнерката с хапартаментче и 3 коли на старо кво ще паравят?

7

Анонимен

преди 9 месеца

Основен лихвен процент и лихва по ипотечен кредит са различни неща.

6

Анонимен

преди 9 месеца

До 6-7% ще удари, честито на пичовете с ипотечни.

5

Анонимен

преди 9 месеца

Банките са пълни с пари. Те имат интерес да ги раздават, а не да вдигат лихвите по депозитите и да привличат още пари. Резултатът ще е повишаване на лихвите по вече получени кредити, защото длъжниците няма накъде да мърдат. Новите кредити ще останат с първоначално ниски лихви, за да привличат клиенти. Така банките просто ще си вдигнат печалбите.

4

В.

преди 9 месеца

С каква цел? По какви резултати ще се разбере дали е постигната?