42

преди 15 години

че са от полицията , няма причина да не им се вярва...

41

djasta prasta

преди 15 години

ако са искали да го убият, един куршум би свършил мн по-бърза и чиста работа.

40

Valentin

преди 15 години

V Bg e taka koito se barka v biznesa i rabotata na dobre oblechenite gospoda sledva otmashtenie darjavata e bezsilna poradi fakta che moje bi igraqt nqkva kombina dano choveka se opravi

39

AZ

преди 15 години

Четири неизвестни лица нападнали журналиста Огнян Стефанов снощи пред столичен ресторант, съобщиха от МВР. Снощи около 22.50 часа на бул.Петко Каравелов 38 в столицата, пред ресторант Кипарисите в безпомощно състояние е намерен Огнян Стефанов /54г./ - главен редактор на електронното издание FROG NEWS. Сигналът в полицията е подаден от съпругата му, която го придружавала. Тя разказва, че на излизане от ресторанта по пътя към автомобила им, той бил нападнат от четири неизвестни лица, облечени с тъмни дрехи и шапки. Пострадалият Стефанов е настанен във ВМА с опасност за живота - шок политравма, разкъсано- контузни рани на главата, счупени крайници, неконтактен. Случаят се разследва от Четвърто РПУ на МВР. Двете ръце и двата крака на журналиста Огнян Стефанов са били счупени при жестокия побой, който му е бил нанесен снощи пред ресторант Кипарисите. Той е загубил 2 литра кръв, съобщават близки на Стефанов. Четиримата му нападатели са го били с чукове и метални прътове. В момента Огнян Стефанов е в изключително тежко състояние във Военно медицинска академия. Мозъчната му дейност е добра и вероятно той ще оживее, каза журналистът Иво Димитров от вестник 168 часа. Да пребиеш някого с чукове в столицата на европейска държава и то на излизане от ресторант (т.е.,където се предполага, че ще има достатъчно свидетели,както и става), нагло да използваш името на полицията (сервитьорът, опитал се да се намеси е бил спрян с думите: "Полиция, ще стреляме!") - това показва,че в тази държава престъпниците се чувстват безнаказани. От което следва, че властта (поне изпълнителната и съдебната) е в ръцете на престъпници. Залавянето на престъпниците пребили журналиста, както и на техния поръчител и осъждането им ще опровергаят подозренията,че става дума за политическа разправа с журналист, тоест с посегателство към свободата на словото. В противен случай излиза,че България не е за Европейски съюз, а върви по стъпките на Русия, където убийствата и побоят на журналисти са взели чудовищни размери. Само че... само че редно е поне веднъж българските журналисти да покажат солидарност, ако не за друго, то поне от инстинкт за самосъхранение! Представете си за момент,че в продължение на 24 часа всички български медии(електронни, печатни, интернет издания, блогове) излъчват, предават и публикуват само по една-единствена тема - темата може да се уточни предварително, но трябва да бъде свързана със срастването на властта с престъпността. Никакви други новини, никакви други предавания, нищо. Може би тогава управляващите ще изпитат на гърба си силата на медиите и ще разберат,че тя може да е по-страшна от млатенето с чукове по невъоръжени и беззащитни хора. Въпросът е : имат ли достойнство българските журналисти и способни ли са на солидарност. Утре ще бъде късно. Даниела Горчева Хей ,журналистите стига сте спали,а излезте на улицата....защитете професията си по достоен начин,стига сте шушумигствали...защото следващите може и да сте и вие.....Обеденете с

38

баба Гица

преди 15 години

Ако имаше защита и закрила на свидетели нямаше да има стрх и Миков нямаше да апелира за помощ,това са пълни глупости ,че до 7-м дневен срок ще открият нещо та те ако искат за седем часа ще представят доклада ,но има едно голямо НО,кого залъгвате,бития си бит ,ебания си ,това е живота в европейска и демократична България.

37

за промяна

преди 15 години

Не на Народната Милиция! Не на червените капиталисти! Не на мафията! Не на натрапения ни мизерен живот в собствената ни държава! Разпрати на всеки, когото познаваш. В България има прекалено много *** души, на които им трябва побутване, ръчкане, критична маса от мнения. Нека всеки започне да разпространява недоволството, за да пречупим малодушието около нас.

36

iakie

преди 15 години

Абе кви са тия в парламента? Химер нагли ***..."В декларация депутатите "гневно осъждат бруталния побой над български журналист, както и всички посегателства върху свободното слово независимо от формата им"...направо ще поварна от тази съдържателна декларация на парламента.Иначе като чета тук пак излиза,че лесно се изразява лична позиция по форумите,но никои не излиза на улицата вече. ТРЯБВА ДА СЕ СВАЛИ ТАЗИ КОМУНЯРСКА ПАСМИНА ОТ ВЛАСТ! ТАЗИ ДОЛНА *** ОТ КРАДЦИ И ПРЕСТЪПНЦИ! ДО КОГА ВСИЧКИ ЩЕ СЕ ПРАВЯТ,ЧЕ НЕ ВИЖДАТ КАКВО СТАВА И КАК НИ ХВЪРЯАТ ПРАХ В ОЧИТЕ САМО И САМО ДА НЕ СЕ ФОКУСИРАМЕ ВЪРХУ ИСТИНТА ЗА МИЗЕРНИЯ НИ ЖИВОТ?!

35

paloma

преди 15 години

Нека във всички градове и села, където има полицейско управление да си организираме протестен митинг! Дори и мълчалив.....Това вече не може да се трае.... Харчат безнаказано и безконтролно Народни пари /например за честването на 100 годишншната на Независимостта на България, изхарчили 5???? милиона/ и кажеш ли истината .... просто те пребиват..... жалко.... Трябва да се организират протести , трябва!.

34

стан

преди 15 години

браточка, вземи си шибаното писание и си го заври знаеш къде. верицата ви *** продажна. дори и да е така трябва ли да пребиват човека като куче бе . а и явно много информация имаш. що я пишеш тук. е министъра умолява хората да свидетелстват ако знаят нещо. бегом в МВР да кажеш каквото знаеш. *** жалък.

33

преди 15 години

"Лъскавият джип BMW X5 бил подарък на Огнян Стефанов от съдружника му във Фрогнюз Младен Мутафчийски, разказаха близки на семейството. Журналистът се сдобил с колата преди около месец.Мутафчийски се отчел с луксозното возило, доволен от съвместната работа с главния редактор на електронното издание, твърдят източниците ни. Те отрекоха версията, че пребитият журналист е бил замесен във финансови далавери, откъдето и дошли парите за ултраскъпия джип."- а познайте след този подарък дали журналиста Огнян Стефанов е служил на свободното слово или на крупния бизнесмен и бивш оръжеен търговец и мафиот......

32

БУНАК

преди 15 години

СВИДЕТЕЛ ВЕЧЕ БЯХ СЕГА СИ БЛИЖА РАНИТЕ А ЗА АНОНИМНОСТ ОТ СТРАНА НА МВР И ДУМА НЕ МОЖЕ ДА СТАВА БАНДИТИТЕ СА УВЕДОМЕНИ ЗА ВСИЧКО 5 МИН.СЛЕД КАТО СИ ИСЛЯЗЪЛ ОТ РАЙОННОТО И ПОСЛЕ СЪОТВЕТНИЯ БАНДИТ ТЕ ВЛАЧИ ПО КУПЕНИ СЪДИИ С ГОДИНИ ЗА НИЩО И ОТКРИТО ТИ СЕ ПРИСМИВА В ЛИЦЕТО СВИДЕТЕЛ ЛИ НИКОГА

31

НАБЛЮДАТЕЛ

преди 15 години

НАД НЕРВИТЕ СИ ...Всичко бяха предвидили и начертали подробно крадливите ченгета заедно с ЦРУ - как да бутнат социализма, да узаконят външния дълг, да доокрадат валутния резерв, да доокрадат държавните предприятия, после да ги приватизират за жълти стотинки, как да окрадат спестяванията на гражданите чрез иькуствените фалити на банките, как да ни направят роби работещи за 150-200 евро на месец, как да поставят под контрол вестниците, телевизиите и радиата ...Всичко точно ... само едно нещо което се случи след 1995 г. им бръкна в здравето - СВОБОДНОТО СЛОВО в ИНТЕРНЕТСамо него не бяха го предвидили. И то отдавна им вади очите. Зверския побой означава само едно - крадливите ченгета са вън от себе от ярост, те не могат да се сдържат повечеА това е началото на края им ....

30

преди 15 години

taka e, samo s prikazki nqma da se opravim... no koi, koi shte poeme iniciativata, koq e alternativata!?? ima mnogo hora koito mislqt i govorqt umno, no ima li kuraj, ima li obshtestvo!??? spored men promqnata trqbva da pochne ot samite nas... i postepenno naglite i korumpirani politici sami shte izcheznat... vseki za sebe si trqbva da e naqsno che e dobur, chist i principen... a kogato si takuv nqma nachin da si obgraden ot zli i kovarni hora, takiva prosto nqma da sreshtash! dano chovekut se opravi po-burzo!!!

29

преди 15 години

Четете в Стандарт за бизнеса на съдружника на "журналиста" Огнян Стефанов -"..............."Стандарт" вече разказа как един от най-крупните бизнесмени в туризма - Младен Мутафчийски, почиства парите си, изкарани от оръжейни сделки и съмнителни CD-та. Той продава комплекса си "Хелена ризорт" и изкупува бясно парцели от Несебър до Резово, върху които строи ваканционни селища.Ако по морето са останали само защитени територии, върху които е забранено строителството, то с достатъчно връзки и пари врата в закона винаги се намира.Грандиозен скандал разтърси държавата преди месец, но отшумя покрай кандидатите за кметски избори. Тогава стана ясно, че някой се опитва да застрои дюните край Слънчев бряг. 500 декара защитени плажове, публична държавна собственост, трябваше да бъдат обявени за пасища. Така, с малко връзки, за тях би могло да изкара разрешително за строеж. Екологичното и строителното министерство се чудеха на кого е хрумнала безумната, но подплатена с много пари идея.Кучето се оказа заровено в пясъка край общинския съвет в Несебър. Според депутати хитрият замисъл бил на Младен Мутафчийски, за който е ясно, че дърпа конците на местната власт. Врявата, която се вдигна благодарение на хотелиери и природозащитници, временно замрази проекта. "Никой не може да спре това рано или късно да се случи, защото хората, които дърпат конците, имат много власт и пари", коментират народни представители......................."

28

преди 15 години

Трябва да проговори поне почерка на престъпника.

27

lazo

преди 15 години

I az taka mislq

26

MI

преди 15 години

ВИНОВНИТЕ ИЛИ МЪЛЧАТ ИЛИ ПИШАТ И ПРИКАЗВАТ КОГАТО НЕ ТРЯБВА,В случаят -какви са останалите? Липсва всякакъв вид охрана на човешкият индивид-пол мъж и пол-женски не само на работното му място ,но и на улицата,ТОВА ЛИ Е ХАРАКТЕРНО ЗА ДЪРЖАВНОСТТА И ДЪРЖАВАТА,ЗАТОВА НЕ СЕ УЧУДВАМ,ЧЕ ЧУЖДЕНЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ СА ТОЛКОВА МНОГО,От времето на правителството на Жан Виденов до днес колко ли мирни граждани убити по фашистките методи на случайността има?

25

ДОЛУ ПРАВИТЕЛСТВОТО!

преди 15 години

Ако вземат и следващия мандат аз ще взема пушката и ще ги очна наред, писна ми от тия комунисти и червените бабички без мозъци. Докато не прережем гърлото и на последния комунист няма да се оправи тая държава.

24

ГЕШЕВ

преди 15 години

ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО Е МАНИАКАЛНО - ФАШИЗИРАНО И ТРЯБВА ДА СИ ОТИДЕ ЧАС ПО - СКОРО ! ИМА ОТ КАКВО ДА СЕ СТРАХУВАТ ЧЕРВЕНИТЕ *** ! АКО ПРАВИТЕЛСТВОТО И МВР СЕ ПОЛЗВАХА С ОБЩЕСТВЕНО ДОВЕРИЕ , НЯМАШЕ ДА ИМА ПРОБЛЕМ САС СВИДЕТЕЛИТЕ ! ЧЕРВЕНИЯТ ОКТОПОД ДОМОГНАЛ СЕ ДО ВЛАСТТА ПРЕВРЪЩА СТРАНАТА НИ В ДЖУНГЛА !

23

преди 15 години

ДАНС няма да прости на никой свидетел, който си отвори устата! как да проговорят тези хора, като същото им се пише и на тях ако кажат нещо?