25

До Българин

преди 9 месеца

Така е. Екскурзоводите в Националния Исторически музей са от миналия век с изключение само на двама супер екскурзовода, които са регистрирани в Министерство на Туризма. Огромна е разликата в беседата им и тази на другите. Другите са само с езикови курсове, и са бивши учители по история и български език, и химик дори. Едната екскурзоводка е на 73 год. и сигурно вече е с памперс. Срамота! Няма ли кой да контролира това. Излагаме се пред чужденците

24

Анонимен

преди 9 месеца

На управляващите мутри музеи не им трябват.

23

Анонимен

преди 9 месеца

Музеите получиха пет пъти по-малко от бюджета, но в чекмеджетата влизат 10 пъти повече.

22

РУССКИЙ ОККУПАНТ

преди 9 месеца

За наука и образование се реже поголовно от бюджета, но се иска национален празник да бъде 24 май !!!!! А парите - за оръжие и издръжка на украински "бежанци" по черноморските курорти ! ППДБелейски цености баце !

21

Анонимен

преди 9 месеца

Няма за музеите, но пък за рестьорантирите има. Имайте предвид, че в Европа един турист харчи поне по 1000 евро във всеки ресторант.

20

Стрезов

преди 9 месеца

Ако им направят ревизия,кой знае какво ще се окаже.Интересно ще бъде.Но никога няма да допуснат.

19

Анонимен

преди 9 месеца

С не всяко "висшу" образование те назначават да работиш в музей. За там се учи доста.

18

Чобан Шабан

преди 9 месеца

Защото са свикнали на мързел и да им плащат за да отключват и заключват музеите и нищо друго.

17

Педагог

преди 9 месеца

Къде видяхте учител да започва работа с 2000 лева? Ей, стига сте лъгали народа. А и учителските увеличения не са като тези в Кауфланд, където след 6 месеца работа заплатата почти двойна.

16

Щото

преди 9 месеца

Наглеците от управляващата тройна коалиция си увеличиха заплатите.

15

Сашо

преди 9 месеца

До Чобан Шабан Ти *** ли си, или си *** по рождение.

14

Сашо

преди 9 месеца

Ми нормално!За какво е на една чалгаджийска държава пари за култура. Аре моля.

13

Анонимен

преди 9 месеца

Музеите защо не скочиха на предложеноето за ЗАМЯНА на националния ни празник ? Къде е позицията на хора, които претендират за специализирано образование в областта на историята и изкуствата? Защо не скочите да кажете, че не е държавнически да се обявява за национален празник ден, посветен на хора, които приживе въобще не са имали отношение към нашата държава, които не са българи, а празникът не е свързан с установяване на българска държавност? Къде сте? Защо искат да ви ценят, слугинаж ли сте?

12

Чобан Шабан

преди 9 месеца

Аз ако не издоя козите и овцете също няма откъде да получа заплата. И музеите като театрите да си намират публика или да хващат мотиките.

11

Анонимен

преди 9 месеца

Сравнението с учителите е напълно некоректно. В училище нервното напрежение е огромно.

10

Анонимен

преди 9 месеца

Влизаме във война, театри и музеи не ни трябват.

9

Анонимен

преди 9 месеца

Соросчо ни затрива чрез натегачите си, Кокорчо финансов министър е най-голямата грешка след 1997 година!

8

Само че снимката

преди 9 месеца

не е от пазарджишки музей, а от бившия царски дворец в София. В едното му крило се помещава Нац.художествена галерия, а в другото - Нац.етнографски музей. Пари за музеите задължително трябва да има, защото в тях се съхранява част от нашата история. Виж, когато става въпрос за финансирането на БАН, 90% от парите са хвърлени на вятъра. Оправдание има само за средствата отпуснати за няколкото музея към БАН и за библиотеките и научните архиви към всеки един от институтите, те са национално богатство

7

Една

преди 9 месеца

Кой точно учител започва на тези пари? Защото тези, които ги взимат, са на щат и половина и лекторски, натоварване което е страшно. Иначе да - трябва музейните работници да бъдат заплатени достойно, но определено това сравнение не им прави чест.

6

анонимен

преди 9 месеца

Къде са експонатите в музеите. Няма нищо, празни са. Сигурен съм, че не тяхна е вината а у хората с големи възможности, които си позволяват да си присвояват експонати, къде с измама, къде насила, къде със заплахи. Целта е да се изтрие паметта на българите за тяхното минало.