16

Анонимен

преди 9 месеца

Знае се, че пенсията трябва да бъде според стажа и осигуровките, а не според заплатата. Проблем е ниския максимален осигурителен праг, който лишава хората с по-висок доход и от по-високи пенсии. Като укриват доходи, сега работещите прецакват родителите си с по-ниски пенсии и си осигуряват минимални пенсии след време.

15

Анонимен

преди 9 месеца

Махнете безработицата и няма да има дупка. Откъде е тая безработица даже официалната е 10 % а неофициалнатанд 30 %.

14

Анонимен

преди 9 месеца

До Анонимен Не е прав. Пенсията не е социална. Това го направи Костов. Пенсията е за старос а не за сташ. За сташ зимаш заплата и колко е зел зел. Има хора които са зимали 1 милиона лева заплата и трябва да зимат 1 милиона пенсия по логиката на бай Ганев.

13

Анонимен

преди 9 месеца

Прав е Ганев, НОИ извършва огромен обем социални плащания, които наричат пенсии. Примерно минималната пенсия се състои от две части - изчислената пенсия плюс социално плащане до размера на минималната пенсия, което може и да е повече от пенсията, която е изчислена, че трябва да се получава.

12

Анонимен

преди 9 месеца

30-40 % безработица прави дупка в НОИ и здравна каса. Управляващи се провалят.

11

Анонимен

преди 9 месеца

Този го познавам, преди ходеше с един оранжев пуловер. Малко е изперкал.

10

Анонимен

преди 9 месеца

Ами да си искаме обратно милиардите, дето ги платихме за Ф16, и кьорав самолет не видяхме, нито пък ще видим. Съд за нашите крадци и предатели.

9

Анонимен

преди 9 месеца

Топлофикация София, Метро София са фалирали и не ги затварят и НОИ си получава парите.

8

Анонимен

преди 9 месеца

Фирмите са фалирали и не могат да плаща осигуровки. Не са винвони хората. Примерно ФК Левски дължи 100 милиона за осигуровки и не го закрива.

7

Анонимен

преди 9 месеца

На кой му дреме за дефицита в НОИ, важното е, че ще сме предоставили на Украйна четвърт милиард евро финансова помощ и сме предвидили още милиони в близко бъдеще.

6

Анонимен

преди 9 месеца

Няма скриване и на стотинка от - дс кадрите , ще ви вземат всичко и повечеАбе ще викаме ли мутри вьтре или вьн там какво беше

5

Анонимен

преди 9 месеца

Касови бележки и данъци е последното, което трябва да има. Защо мбaлъците плащат на това недуразумение държава, като тяхните пари отиват за олигархичните мутро-кръгове на БКП и ДС

4

Анонимен

преди 9 месеца

Една камара икономисти, а работа никаква не вършат, само плямпат

3

Да кога комунизъм

преди 9 месеца

Дупката е огромна по причина че над 50 000 държавни служители тези който все протестират и искат още пари а нищо не работят и а не внасят лично в НОИ данъци и осигуровки. А получават всички соц.услуги и големи пенсии,за който плаща държавата и обикновеният народ.Така е 30 години.

2

българина

преди 9 месеца

при намаляващо население никой пенсионен модел в света не издържа! я вижте защо Норвежкия пенсионен фонд държавен е най големия в света??? жокер, не е от вноски.... просто не си дават тяхно на американците и канадците като НАССССС! във ека не медта и проводниците изнасям мед и злато като африканска ***... е за това и пенсиите са такива

1

Нане

преди 9 месеца

Дефицитът в НОИ се състои от плащания на нагли укри, азиатци и родни шФеци... Които не са внели и 1 лев в хазната... ===)))