22

158

преди 9 месеца

Лъже!

21

Ванката

преди 9 месеца

Частните фондове харчат 30% от вноските за "администрирането" им! За лъскави офиси и коли, секретарки и шефчета с петцифрени заплати. Отдавна се прехвърлих към НОИ.

20

Анонимен

преди 9 месеца

"Идеята на сумите в т.нар. втори стълб на пенсионния фонд е да се увеличат парите на хората"." - ама идеята не плаща пенсии. Пенсионните фондове са следствие от абдикацията на държавата от социалните и функции. Но в България 90% гласуват за това, а после ревът.

19

Ха ха

преди 9 месеца

И на акб форест парите на хората за масова приватизация не се загубиха - харчи ги с здраве костов и групичката муРеално пари не се губят а сменят притежателя

18

Анонимен

преди 9 месеца

Щом ни убеждават вярваме на всичко което ни кажатАма надали

17

А

преди 9 месеца

Крадливи некадърници във пенсионните фондове. Наши пора, назначени на добри заплатки и си гледат кефа, нищо че не разбират от управление на пенсионни фондове.

16

Анонимен

преди 9 месеца

Ояра е 2948 лв за 44 години трудов стаж. Не можах да стигна тавана, но общи взето съм доволен.

15

до 10

преди 9 месеца

Пенсия не се дава за отгледани деца, а за осигурителен стаж.

14

Анонимен

преди 9 месеца

"Христова: Хората няма да загубят вноските за пенсии" - защото те вече са изчезнали!

13

Анонимен

преди 9 месеца

Е как да не губят? От всички пенсионни фондове в България само един е на положителна печалба от 2%, останалите са отчели загуби до 12% .

12

Анонимен

преди 9 месеца

Русия ще победи !

11

Анонимен

преди 9 месеца

Б аба цоцолана :)))

10

Анонимен

преди 9 месеца

До 7, в продажбата на потници няма нищо унизигелно нито пък да казваш, че продавачите им щели да вземат 500 лв пенсия. Плащай си и си гледай в своята паничка и чакай държавата- мащеха да ти пусне нещо, като престарееш. Аз изводите за българската пенсионна система си ги направих през 1997 год. Когато пенсията на баба ми след над 30 години стаж и отгледани 2 деца удари дъното от 3 щатски долара на месец. Работих достатъчно 20 год и мога да живея от пасивен доход без бач, пък ти чакай 67+ г.

9

Анонимен

преди 9 месеца

Ако чакате някой друг да ви управлява парите, чакайте и се надявайте да го правят във ваш най- добър интерес... като да чакаш от починал писмо. Те са там като пия вици оядени да смучат в тяхна полза. Аз мога да купя държавни дългови облигации и без тяхното посредничество. Но мога и да купя имоти и да ги отдам под наем с 10% год.възвръщаемост. а те говорят да им дадеш едни пари сега и след 20 години евентуално да ти ги върнат същите и ти да си им благодарен , че нещо ти връщат!

8

Анонимен

преди 9 месеца

Ами,ако пенсионният фонд фалира,какво се случва

7

Анонимен

преди 9 месеца

Ако някой се е осигурявал на макса/или е бил осигуряван не виждам защо да не получава голяма пенсия и да си ходи където иска. Това, че някой не е учил на времето, не е работил добре платена работа и е продавал потници в подлеза , па било то и 40 години, не му дава право да се оплква, че сега взима 500 лева пенсия.

6

L.

преди 9 месеца

Щом са го отрекли, значи ще се случи.

5

Анонимен

преди 9 месеца

Tия, които са внасяли, ще вземат на босия опинците. Помнете ми думата.

4

Анонимен

преди 9 месеца

Знаете, че пред блока, на пейките, се вихрят спорове, по-люти от онези в Парламента. Та вчера - жена, която, както каза, че имала 35 г. стаж, работила тежка работа, по цял ден права,получавала 580 лв. Тя спори с нейна съседка, чийто син имал печеливша фирма и осигурявал майка си на максималната сума, а тя ходела само по екскурзии, гледала си живота, и не знаела що е това работа.Тя получавала сега над 1500 лв. пенсия и продължавала да се "размотава", а първата все още ходела да работи "тук-там". Намесиха се и други съседи, и всеки от своята камбанарийка казваше кой крив кой прав.Така, че наис

3

Анонимен

преди 9 месеца

Вече стана ясно какво означава думата Пенсия . НОИ имат перфектна формула - кой колко е дал , толкова ще получи . Много хора се оплакват че получават ниски пенсии , но това е математика - плащаш осигуровки , получаваш пари на стари години . Пенсиите ги изчислява компютъра , а не партийния секретар .