17

=

преди 9 месеца

Турция и Румъния ударно добиват, ние лапаме мухи. Румънците добиват на 5 км. от Тутракан а ние гледаме *** и ревем за природата, Нашата държава ще загине от прос.тотията на народа и предателството на разни четирихилядници.

16

Анонимен

преди 9 месеца

До Стефан 9. Описваш някой от сънищата си ли, приятелю? А Русия строи няколко плаващи завода за втечняване на природен газ. И това е реалност. По чии технологии ги строи, според теб? Къде другаде има такива?

15

Анонимен

преди 9 месеца

Не знам за други рискове, но има голям риск да го видим този газ колкото златото от Челопеч.

14

До 13

преди 9 месеца

Турците пък почнах ударно добива.....

13

Анонимен

преди 9 месеца

Има рискове: 1. Черно море не е обикновено море. Много близо до повърхностния слой започва силно опасен слой. 2. Дания и Нидерландия добиваха газ от крайбержните си зони. Вече не щат. Защото започнаха сериозни земетресения.

12

Георги

преди 9 месеца

До Стефан Какви западни компании са сондирали в Русия ?Имаш ли някаква представа ,че Русия има технологии и капацитет да си сондира сама находищата!?Сондирането в България е въведено именно от СССР през далечната 1959 год.И същите тези още през 80-те години направиха най-дълбокият в света сондаж!

11

Стефан

преди 9 месеца

До "Нека отгатна" - "Рублата се срина в днешната търговия до 16-месечно дъно спрямо еврото и отслабна допълнително спрямо долара и юана. Руската валута е под силен международен натиск и не е в състояние да поеме глътка въздух..." (БТА) https://bta.bg/bg/news/economy/492981-ruskata-rubla-padna-do-16-mesechno-dano-spryamo-evroto

10

до Стефан

преди 9 месеца

А лева расте ли расте... заедно с еврото... към дъното...

9

Стефан

преди 9 месеца

Към "Нека отгатна". Концесиите се печелят от тези, които притежават патентите за технологиите на сондиране. В Русия, сондираха западни компании, но разработените залежи ще се ичерпват. Поради санкциите, търсенето и експлоатацита на новите находища ще е със сравнително ниска рентабилност или направо на загуба. Приходите на Русия в скъпа валута (защото е търсена от инвеститорите) ще продължат да падат, рублата все повече ще става хартия. Рублата се обеценява, инвестициите се обезсмислят.

8

Ердоган

преди 9 месеца

с неговото дупчене в егейско море направи зематресение да събори половин Турция - за каква опасност говорим в Черно море? То и без друго от Украйна вече се напълни със всякакво, а тепърва започват да взривяват и в Крим. Нищо не губим.

7

gogo

преди 9 месеца

отново питат некомпетентни "специалисти", в случай, че има шанс ,какъвто и да е трябва да се пробва, но не като част от консорциум, а когато държавата 150% едноличен собственик ;) 20-30% при положение, че се намери на 100% българска територия е меко казано несериозно ;)

6

Стефан

преди 9 месеца

Странни птици са тези дами. Стремежът да бъдем енергийни марионетки се видя още веднаж. Први ли ви впечатление че, докато западните еколози протестират срещу ядрените централи, нашите мълчат? В същото време протестират срещу търсенето на природен газ. Да забелязвате Русия? Може ли да се твърди, че няма разлика в вътрешната цена на енергията между държави производители и държави вносители? За какви цени говорим, ако пазарлъка има и геополитически привкус?

5

Нека отгатна,

преди 9 месеца

това ще е дадено на концесия на САЩ, ще го вадят изпод носа ни и ще ни го продават, но пък ние "ще влезем" с едни пари, не много, колко да го им го разработим.

4

Анонимен

преди 9 месеца

Затворено море. Всички *** на Европа. Ще добавим и нашите!

3

Резидент

преди 9 месеца

Има разбира се, Путин може да се разсърди и да ми се скара!

2

Анонимен

преди 9 месеца

***,какъв по-голям риск

1

Анонимен

преди 9 месеца

Само за нас има рискове и сме се отдали на десетилетия умуване. За другите явно няма такива рискове и яко помпат и ни продават.