4

Анономен

преди 9 месеца

Не, не е противозаконно да припаднеш от горещини. Но като си на 80 или си дебел или имаш високо кръвно не се движиш по най-големия пек като е 40 градуса, най-важното - не го изписват в новините като нещо необичайно. 40 градуса пек през юли е най-нормалното нещо и при нас, и в Италия.

3

до 4

преди 9 месеца

До Анонимен,ами да кекаф е тоя народ,дума да няма,не ми говори за 21 век,защото сте в 21,ама преди новата ера с вашето пещерно мислене,за избор ще ми говори не те е срам,избрали сте лесния и охолен живот без да сте го заслужили,тия пенсионери дето им е прилошало са продали децата си по чужбина и живеят като богове са се помислили за такива,това е изборът им да живеят на чужд гръб,иззедниците,жалко че не са пукнали,но нали господ е българин са безсмъртни

2

Анонимен

преди 9 месеца

Точно по това време на бригада се събираха балите слама. Цял ден товариш или редиш горе на Ифа-та. 5-6 курса

1

Бай Маню

преди 9 месеца

Шлеви. Едно време в тия месеци - юли и август на село се жънеше, мен от 6-годишен ме водеха по полето, сутрин от 4 часа до вечерта 17,18 ч. жънеха жени и мъже. В най-големите жеги и не помня да са припадали. Сноповете на рамо и айде, изнасяш. Баба такава стара беше, към 80 и по два снопа на гърба нараби и носи в жегата.