77

до к.80

преди 10 месеца

В к.80 отговорих, че Китай с неговото 1,3 млрд. население,макар че е на първо място по добив на жито с 17% от световния добив, внася жито, Индия е на второ място с 12,5% от световния добив се самоосигурява и само в сушави години внася жито, Африка си доставя зърно основно чрез организацията БРИКС, член на която е Русия. Така че това жито, за което ревете, че е нужно на Африка, завива на Запад и северозапад в Европа. Това го знаят португалецът Гутиереш, Урсулата и 70-годишният испанец Жозеп Борел

76

PS към к.81

преди 10 месеца

САЩ и Канада са на 4-о и 6-о място съответно с 8,4% и 4%. Те се задоволяват сами с производство на жито и не изнасят зърно. А Украйна осигурява пшеница на ВБр, затова Гутиереш реве, че светът се нуждае от жито и гладува, Дания,Холандия- отчасти и скандинавските държави. Във Финландия,Швеция, Норвегия пшеница по фиордите не расте.

75

Анонимен

преди 10 месеца

До НЯКОЙ Русия е на 3-о място в света по производство на жито след Китай и Индия - 8,4% от световния добив, Франция е на 5-о място с 5,2%, Германия е на 7-о място с 3,5%, следват Пакистан и Австралия, а Украйна е на 10-о място с 3,1%. Така че не Украйна, чиито добив на жито е почти 3 пъти по-малък от този на Русия,храни Европа, а Франция и Германия. Русия храни Африка,държавите от Близкия Изток и голяма част от Азия.Китай с неговите 1,3 млрд.души,произвежда 17% от световния добив и купува жито.

74

gosho

преди 10 месеца

До Пижоkato koraba'' moskva''.

73

ПорЦелан

преди 10 месеца

К'во ша правят сега гладните африкански дечица в Амстердам без украинско зърно?

72

U-48

преди 10 месеца

Идвам!

71

Анонимен

преди 10 месеца

До 71 ами айде пробвайте НАТО чака охльоов ;)) Да ви приключим завинаги и в историята при Хитлер.

70

Анонимен

преди 10 месеца

Време е за морска битка!

69

Анонимен

преди 10 месеца

руските твари се държат верно се едно черно море е тяхно. Ама НЕ е. пиянки нещо се самозабравихте

68

Анонимен

преди 10 месеца

Четирима журналисти от "Известия" и "РИА Новости" получиха различни наранявания в резултат на атака на Въоръжените сили на Украйна срещу Запорожка област с използване на касетъчни боеприпаси. Журналистът от "РИА Новости" Ростислав Журавльов е починал по време на евакуацията, състоянието на останалите е стабилно, съобщи руското министерство на отбраната.

67

Анонимен

преди 10 месеца

Дребно и зло човече, Русия трябва да ви вземе цялото Черноморие. .... И изведнъж още една граница с НАТО. Ама трябва още по-здраво да ви мачка. Не само Черноморието - цела ***. Може, ноооо....

66

Пижо

преди 10 месеца

Ти пусни кораби по Черно море, Русия ще ти каже на кого е! Я, имаше корабче, вече няма...

65

НЯКОЙ

преди 10 месеца

Откри топлата вода, само не разбра, че това е отговор на Путин за санкциите срещу Русия и сега страните от Африка ще купуват руска пшеница щото Русия е също голям производител както и Украйна.

64

И

преди 10 месеца

Аз така мисля

63

koki

преди 10 месеца

наркоманче не разбра ли че вече е на Русия

62

Анонимен

преди 10 месеца

Но не е и ваше..

61

Анонимен

преди 10 месеца

Бой през пръстите, пренасяхте оръжия с тези кораби през Черно море, а не зърно! Забрана за тях! Върви си! А ГМО зърното от радиоактивната украинска земя, което уж го изнасяхте за "бедните африкански държави", го изнасяхте в Европа и подбивате цените на европейските държави и зърното им остана да стои в складовете! Вредиш!

60

Анонимен

преди 10 месеца

Квак, Квак пак тоя, щът бе, не чувам вече от теб.

59

Анонимен

преди 10 месеца

Кой си ти бе Зеленски, че да държиш сметка на нашите държави и всяваш интриги? Я се махай!

58

bl

преди 10 месеца

Той подчерта, че Черно море не принадлежи на Руската федерация: "Там са Украйна, Турция, Румъния, България. - Прав е човекът, почти. Просто скоро ще извадим Украйна от този дълъг списък.