46

Истина

преди 10 месеца

Така е, за да имаш образование трябва да минеш някакви минимални нива, теста трябва да е един и съм за всички, българи, роми, американци, руснаци ако искат да имат българска диплома това е условието да минеш същия тест като другите. Това че за кандидатстване трябва да има отделни тестове е съвсем друго и там може да искаш да отсееш най-добрите от добрите, тези които са закърпили 3 на магия да не си мислят да ходят на такива, явно не са учили достатъчно!

45

ФК

преди 10 месеца

Да *** прощава авторът, но учениците с тотално различни нива правилно се изпитват с еднакви тестове. Различни ще бъдат оценките им. Като как ще изпитваш изоставащите с по-лесни тестове? Вече имаше едни, които искаха на ромчета да се дават стипендии за висок успех, ако имат тройки. Не, мерси.

44

Хахахо

преди 10 месеца

Заедно в час" - неправителствена организация, която се опитва да изземе правата на държавата.

43

до 43

преди 10 месеца

Работещите в офиси са едни от най-големите ***.

42

Стенли

преди 10 месеца

Работя на висока позиция в институция , в която се подвизават почти само висшисти. Положението е отчайващо. Такива грешки в правописа, пунктуацията и т.н. Да се чуди човек и мае - как са взети тези дипломи за висше образование. Трагедия....

41

Анонимен

преди 10 месеца

За "МАРШАЛСКИЯ ЖЕЗЪЛ" - не Наполеон. а Суворов го е казал! ---- Глупости. В този момент в Европа само френската армия дава възможност за израстване до висш чин на войници от неблагороден произход. Останалите армии раздават висшите командни постове само на аристокрацията. За руската армия това е проблем до Октомврийската революция.

40

Анонимен

преди 11 месеца

За "МАРШАЛСКИЯ ЖЕЗЪЛ" - не Наполеон. а Суворов го е казал!

39

ВВ

преди 11 месеца

Сюжетът изобщо не е уникален. И на мен ми се случи същото в НОИ-Пазарджик. Но защо никое отговорно лице не коментира как и защо тези деца са стигнали до 12-ти клас.

38

Catrock даскал

преди 11 месеца

Статията е невероятно вярна и тъжна,уви.От 25 г.преподавам БЕЛ в техн.училище в София и положението е отчайващо - 60%объркани,незаинтересовани,мързеливи ученици,20% приятни,интелигентни деца с амбиции,20% СОП,които имат нужда от ресурсни учители и специална методика на обучение.И малкото учителите,които са кадърни,нормални човеци,мислещи(30%),се опитват да плуват с достойнство в мътните води на т.нар.ни образование,в което има много повече икономически интереси,отколкото нещо наистина смислено.

37

Учител - продължение

преди 11 месеца

Детето те заплашва, знаело къде живееш, да внимаваш по тъмно. Колата на трупчета щял да ми остави. Спокойно да не съм спяла...

36

Учител

преди 11 месеца

Когато посмееш да пишеш 2-ка за годината, те привикват в дирекцията и те солят. После казват, че тежко ти се пише, ако родителят пусне жалба. След което самият родител те заплашва по всевъзможни начини, звъни ти посред нощ или в почивните дни, търси връзки в РУО или в кметството, за да си избута неграмотното отроче. Директорите те карат да даваш 100-120 часа консултации, защото ти си виновен, че на бледоликия не му е приоритет учението. Получаваш заплахи, че ще си търсиш работа другаде.

35

Иванова

преди 11 месеца

Каква ли оценка по БЕЛ има авторът на статията?

34

Ана

преди 11 месеца

1. НЕ трябва да се позволява на хора изкарали една магистратура да преподават - неслучайно специалността е 4г в университета.2. НЕ трябва да има различно оценяване - в крайна сметка - кой, колкото заслужил.3. Времето за изпитите трябва да бъде увеличено поне с още 1 час.4. НЕ трябва директорите да са несменяеми.5. НЕ трябва да се позволява да се бутат неграмотни деца в горен клас.6. НЕ трябва да се позволява на комплексирани родители да се изживяват, че са недосегаеми.

33

Анонимен

преди 11 месеца

И авторът на статията май не е имал отлична оценка на изпита по БЕЛ.

32

Анонимен

преди 11 месеца

Нищо не разбирам от заглавието, а и от статията.

31

Черепа

преди 11 месеца

В България е обратното на останалия свят (както много други неща): училите слугуват на неграмотни в много отношения.

30

Ехоо

преди 11 месеца

Галинчооо, и ти попадна в прегръдките на чиновниците с плесенясълите мозъци от МОН!Хал хабер си нямаш от средното образование.Промениха образованието като промениха няколко дати на изпитите!?Стана още по-лошо-изпитите отиват в още по-горещите дни,увеличава се и времето на напрежението на учениците!?Скапана работа!

29

Анонимен

преди 11 месеца

То и нивото на нашта жур-наля е същото

28

Анонимен

преди 11 месеца

Диплома в седми клас... мъка, Стелче, мъка...

27

Анонимен

преди 11 месеца

Найлошото е, че сме завладени от неграмотните, особено по селата, хора със едва завършен трети клас, които не могат да четат, карат последни модели Ауди и Мерцедес и строят къщи с басейни, докато тези с дипломи и прочели хиляди книги едвам свързват двата края.