28

Анонимен

преди 10 месеца

Напротив работи за себе си !!!!

27

Неразумно е и

преди 10 месеца

по паралелките да разпределят деца със специални потребности, базирани на психични заболявания и забавено умствено развитие. За такива деца трябва да има специални училища, за да се социализират доколкото е възможно. Също и онези от индийчетата, които нямат никакво намерение да усвояват преподавания материал - още в първи-втори клас си проличава кои са от тази категория. И за тях трябват специални училища, в които да усвоят занаят още докъм 12-14 г. После не можеш да ги накараш да стъпят в у-ще.

26

Анонимен

преди 10 месеца

Много е вреднапрактиката да се смесват в една и съща паралелка два вида деца - едните научени у дома си, че трябва да внимават в час, да си пишат домашните, да изкласят до абитуриентския бал и след това да вземат професия, другите подгонвани сутрин с крясъци, че ако не отидат "у даскълъту" ще им спрат част от помощите и ще пропуснат да получат безплатнатахрана, коятоим сеполага днес. И вторите от малкиполучават напътствия в живота - още на 14 г. да станат родители, за да си подсигурят доходи.

25

...

преди 10 месеца

Значи 1. Учебник платен от държавата струва 54лв. Същия учебник на свободния пазар струва 11лв. Знам го поради проблеми с учебници дадени ни от училището! 2. Няма как да научих химия физика да свириш на пиано или да дриблираш с топка ако гледаш клипове на телевизора как точно се прави това! 3. Няма как да вкараш знание на някой които твърдо НЕ иска и/или НЕ може да получи тези знания! Има и още, но искам тези които децата им тръгват тази есен на училище да се изненадат само на училището!

24

РАБОТЕЩ ЧОВЕК

преди 10 месеца

Училището е да даде базисни знания и умения.Много организации,фондации и пр. паразитират в образованието.Прибират пари по европроекти,а резултат-никакъв.Училището не е забавление.Крайно време е да се разбере,че там се полагат усилия,изисква се дисциплина и т.н.А и родителите взеха много да се месят,да наставляват учителите.Ама ако решиш да им дадеш акъл как да си вършат тяхната работа,ще подскочат.Една част от у-щата са се превърнали в прюти за децата,за да не са на главите на родителите си.

23

анонимен

преди 10 месеца

Защо никой не говори, че основният проблем е как да накараме учениците да учат. Как да възпроизведат нещо след като то е минало покрай тях или поне по-голямата част от тях. В гимназиалната степен мнозинството я карат айляк, ден да мине - друг да дойде, нито домашни правят, нито в час работят.

22

Киро

преди 10 месеца

Запомнянето е съществена част от ученето. Ако си ***, не разбираш нещо и се опитваш да го запомниш - това е зазубряне. Казваш верни неща, които не разбираш. Едно време по математика се учехме да извеждаме формулите и да доказваме теоремите. Сега има телефони с готови таблици. Дори един търговец трябва да наизусти таблицата за умножение и изразяването на пропорциите в проценти за да си сметне ДДС

21

Анонимен

преди 10 месеца

Не позволявайте на образователната система да пречи на вашето образование! Сега всеки човек има достъп до цялото знание на света и може да се учи чрез примери директно от практиката както от най добрите учители. Училището на практика вече е отживелица и ако човек иска наистина да научи нещо може да го направи по всяко време и от всяка точка на света. Въпрос на мотивация.

20

Анонимен

преди 10 месеца

Май вече никой не си спомня какво са децата и защо ходят на училище... защо имаме писменост и книги. Какво е науката, какво - практиката, какво е творчество и кой е творец, кой - плагиат...Може ли да има знание, мислене, развитие без памет?

19

Анонимен

преди 10 месеца

До Анонимен 11, абсолютно! И ако не го възпроизведеш оценката ти падаше веднага. БГ образУванието НИКОГА не е било добро! Просто пропагандата е била много сериозна.

18

Обобщител

преди 10 месеца

Виновни са Путин, Байдън, Тръмп, бедите, наследени от Тодор Живков, приватизацията под скиптъра на Иван Костов и некадърното управление на правителството на Филип Димитров! А, щях да забравя, и онези действия на парапета, и те са допринесли за влошаването на качеството на образованието у нас! Пфу! Резил!

17

Сърце да е широко!

преди 10 месеца

Важното е децата да минават от клас в клас и накрая да вземат диплома, даскалята да си получават редовно заплатите и да протестират за увеличение, а онези, които пишат и одобряват учебниците да получават още по-високи научни степени и хонорари. Ура!

16

Петров

преди 10 месеца

тоя пед.........а л Траянов да види първо себе си и финансираната си от американци фондация заедно в час и после да ръси глупости. срещал съм се лично и с него и с негови наемници пълни ***.......

15

Е

преди 10 месеца

Що? Нали Бойко им вдигаше всяка година заплатите на учителите....кво стана сега?

14

Охооо

преди 10 месеца

Работи и още как ....против децата нин

13

Ами не работи

преди 10 месеца

За сметка на това я колко иновативни училища се навъдиха. Бълват оли.г.офрени на килограм

12

Георги Илиев Митев

преди 10 месеца

Това министерство , което доброволно е служило и служи на властта си позволява да лъже и залъгва поколения българи . Именно това министерство е репресирало невинни български граждани по политически причини и дори не даваше дипломи на реално завършили средно образование и с дипломи с невярно съдържание , а не на загубени от самия собственик . Да не споменавам, че само определени от властта хора заминаваха , за да продължат образованието си в чужбина . Това министерство назначаваше и на работа ...

11

Анонимен

преди 10 месеца

Това за ученето с разбиране, а не запаметяване аз не го помня. Завършил съм гимназия по времето на соца. Зубреше се дословно, включително разсъжденията се диктуваха и се учеха.

10

Анонимен

преди 10 месеца

О, работи тя. За кликата преподаватели с частни уроци в училищата и такива които запълват норматив с материал от 70-десетте в университетите. Те извличат завидни ползи. Други - не мисля.

9

Анонимен

преди 10 месеца

През последните десет години образователната система е преминала от недостиг към свръхпредлагане на учители по повечето предмети. Това обаче не променя драстично демографския профил на учителите, като средната възраст остава 54 години.---Преведено като за седесари - децата силно намаляха. До къде ни доведе седесарската политика на ниски заплати!