24

Ама след пожара

преди 9 месеца

Във Гърция

23

Анонимен

преди 9 месеца

Само аз ли усещам, че всяка втора новина е за невероятното глобално затопляне, заради което трябва да си седим вкъщи, щото иначе планетата ще изгори, а Урсула супер се е загрижила за нашето безгрижно съществуване, и такова нещо като 40 градуса през лятото е "адска жега", хахах.

22

Анонимен

преди 9 месеца

Еми зависи къде е бил румънеца. Защото навсякъде в Румъния днес и вчера не са достигнати 40 градуса. Ако е бил в Сахара предлагам, че и кавърма може да си направи.

21

Нидерландеца

преди 9 месеца

До АнонименПълни глупости. Ловци на митове имаха експеримент с бяла и черна кола и разликата беше минимална, нещо между 2 и 3 градуса. В единия случай мериш нещо на ръба на боята . В другия случай мериш истинската температура . За да направиш яйца ти трябва количество . А не максимална температура .

20

Щерю

преди 9 месеца

Па нормални са си температурите за средата на лятото...

19

Ромул или само ром

преди 9 месеца

Какъв пореден връх на древноримската наука в ромалия.!.

18

Пепи

преди 9 месеца

До Анонимен Не съм ви виждал на лекции по физика . Значи черната ламарина се нагрява толкова много че в един момент се стапя . А бялата се изстудява и накрая замръзва ???? А какво ще кажеш да тестваме твоите твърдения със специализирана апаратура .

17

Анонимен

преди 9 месеца

Да изпържи и мамалига :)))

16

Анонимен

преди 9 месеца

До "Любопитно"- щом са ПЪРЖЕНИ, би следвало от значение за експеримента да и видът на маслото, в което са пържени! Дали е краве, слънчогледово, свинска мас ? Изобщо, не разбирам защо се дава гласност на такива неточни експерименти? :-)

15

Анонимен

преди 9 месеца

Колкото до изстиването, под 50 градуса, практически и двете се охлаждат предимно чрез конвенция, т.р. при една и съща температура на околния въздух, се охлаждат еднакво бавно.

14

Любопитно

преди 9 месеца

Какви яйца са пържени на жегата? Кокоши, пъдпъдъчи, щраусови, човешки? Има значение за експеримента

13

Анонимен

преди 9 месеца

Пепи, човекът се опита да ти обясни, че грешиш, но ти продължаваш да се излагаш. Категорично не си прав, че черна и бяла ламарина поглъщат и излъчват еднакво- бялата отразява във целия видим спектър(затова е бяла), а черната поглъща в целия видим спектър и затова е черна. Черната наистина излъчва малко повече от бялата в инфра-червения спектър, но това само защото поглъща повече и достига баланс на поглъщане-излъчванр при много по-висока температура. Това и малките деца го знаят.

12

Пепи

преди 9 месеца

До инженер Няма значение каква е колата . Да черната се загрява по бързо но и по бързо отделя топлината . Това не ти е перпетум мобиле . Ако черната ламарина се загрява до 70 градуса , значи и изстива много по бързо ако околния въздух е на 40 градуса . А и конкретно в примера с Испания - колата беше тъмна на цвят и не можа да дигне градуси . Даже и пет градуса нямаше по високи . Нищо . Всичко това е измислица . Това е като да хванеш студен предмет в една стая - да ама стаята е 22 градуса .

11

ммм

преди 9 месеца

Следващият път да ги изпържи директно на пясъка и си ги изяде

10

инженер

преди 9 месеца

До: номер 7 (Пепи) Първо пише, че градусите са 78, а не 70.После, не мери температурата на въздуха, щото ако е 45 градуса пробвай да измериш на ламарините на колата колко са градусите!Като има значение дали цветът е бял или черен - ако е черен градусите са повече.Накрая ако не вярваш - пробвай да ходиш бос по пясъка в 12 ч. на обяд до 14 ч. следобяд в тази жега - не да стоиш на място, а да ходиш! Освен ако не си нестинар, ще замирише на човешко печено!

9

Слънчасаха

преди 9 месеца

Говорех нещо против Папата дето още не е забранено и от Царя Румънска само подскачат....................Ако не Путин то Лайден нещо с един маркуч да ги пръскат с вода...........Рим, Венеция,Торино и Палермо най-румънските градове

8

#makak

преди 9 месеца

Уау...

7

Пепи

преди 9 месеца

Няма как да стане - 70 градуса са нищо за яйцата . Даже и кафе не можеш да си направиш . Правил съм си експеримент като бях в Испания - на 45 градуса на слънце слагаме чаша със студена вода и нес кафе вътре - нищо не стана . Няма поток от топлина или калории . Има само висока температура но няма количество че да загрее водата и да замирише на кафе . Всичко е измислица .

6

БАН

преди 9 месеца

а колко са били яйцата ? щото има значение за експеримента :)

5

Анонимен

преди 9 месеца

Преди години една моя позната от Кувейт ми каза, че при тях е над 50 през лятото и могат да се изпържат яйца върху асфалта....ето, сега климатът ще стане и при нас като в пустинята!