124

Анонимен

преди 10 месеца

Средната възраст е била нисйа заради голямата детска смъртност и войните. Моите пра родители всички са доживели до 75+ 85+ години. Мит е, че на 40 вече са почивали. В пре- историята да, не в 19 и 20 век

123

Дo Дo Oнбaшиягa 113

преди 10 месеца

He нa 9, a нa 5 e билa Aйшe, koraтo Moxaмeg ce влюбил в нeя. Maлko cлeg тoвa "ce взeли"...

122

Анонимен

преди 10 месеца

До Онбашията 113. Аиша не беше ли на 9 години, когато я взема Мохамед?

121

Анонимен

преди 10 месеца

Още по времето на соца Радой Ралин попита! "До кога в страната ни бащина, ще вилнее такава простащина?" Радой Ралин ....... Отговор днешен, от гроба на Радой Ралин: Докато се окаже, че веке нема кой да рани Ромите безброй!

120

Анонимен

преди 10 месеца

Българите си бяхме народ, докато не ни изринаха чрез колхозите - ТКЗСетата по време на комуната от нашите родни земи! Там българката раждаше! По времето на Соца Българските селяни започнаха да работят на не своя земя, жените им и те започнаха да работят по не свои лозя, престанаха да раждат и всички работеха за развъждане на Ромите. Ромите чалгализираха българската култура, за да продължава лапаницата за без пари!

119

истината

преди 10 месеца

не одобрявам,но когато едно време родителите са сватосвали децата без много да ги питат е не на 5-6години нямяло много стари моми и ергени и народа се е увеличавал,а сега всеки втори трети сам

118

Мустафа

преди 10 месеца

Традиционно ценности и семейни традиции. Свиквайте , нали искате традиция .

117

баба мара

преди 10 месеца

затова турция не трябва да се приема в ес това не е държава в 21 век а някаквапрос-то-тия щом президентът е имам какво може да се очаква

116

До Само да виКажа-96

преди 10 месеца

Да, чели сме за това. Проблемът е, че и в най-големите градове не били малко мъжете, които се възползват от религиозните бракове, за да имат по няколко жени едновременно. Понякога жените дори не знаели една за друга или си мълчали, заради издръжката. Този тип многоженство била една от причините да не приемат Турция в ЕС. Но няма смисъл да съдим строго и теоретично, защото нагласите се променят най-трудно. Това става постепенно и изисква време. Дотогава ще има и многоженство, и детски бракове.

115

До Киро Х /97/

преди 10 месеца

Имай предвид продължителността на живота по времето на нашите прабаби и прадядовци. В началото на 20-и век тя е била 42 г., а през 19-и век - под 40 г. Значи, задължително е било първото дете да бъде създадено още докато и двамата му родители са на 16-18 г., за да има кой да се грижи за по-малките, когато и двамата родители си отидат от този свят. Но я се опитай в наше време да останеш с основно образование в името на ранния многодетен брак. Ако следваме съветите ти, ще скачаме от клон на клон.

114

Анонимен

преди 10 месеца

И тия искат да влизат в ЕС!

113

До Филип

преди 10 месеца

Филипе, не уточняваш кой мъж в наше време е в състояние да изхрани жена и 9 деца? Сигурно когато навършат 45-50 г. някои ще могат да хранят съпруга и три деца. Значи такъв да вземе 15-годишна и това според теб не е педофилия? Жегата ли ти е размекнала мислителния орган?

112

До Киро Х

преди 10 месеца

Не пишеш кой ще храни младата мома и роякът дечица, които тя би родила? Нали момите ни още докато учат се стараят да намерят сериозен, за когото да се омъжат преди да са навършили 25 г.? След като се убедят, че не повече от 1-2% от младите мъже имат такива житейски планове, нашите свестни момичета поемат пътя по своята Голгота - сама да осигури собствената си издръжка, след това и издръжката на поне едно дете. Която успее да постигне това преди да навърши 40 г., се счита щастливка.

111

Мирко

преди 10 месеца

До Сашо - то и в Турция не е разрешено от закона - ако не капиш поне чети с разбиране. Написано е горе - съдят ги, демек незаконно е. Друг е въпроса че и тук и там някой си затваря очите и го допуска. Балкански нрави, какво да правиш. Се някога ше стигнем Европа - капиш?

110

Сашо

преди 10 месеца

До Мирко Да ама тук не е разрешено от закона, капиш

109

Мирко

преди 10 месеца

Айде без лицемерен вой ако обичате. И в БГ има огромни етнически общносто в които и момичетата и момчетата сключват бракове много преди пълнолетие А момичетата масово раждат много преди пълнолетие. Така че айде да не коментираме толкова Турция. Тук не е по-добре. Само дето тук го наричаме особености на етноса, традиции, дет се вика

108

Онбашията

преди 10 месеца

До Киро ХСо керес бе брат?

107

Онбашията

преди 10 месеца

Пророка Мохамед го позволява. Самият той си е падал по дечица. Давам пример Аиша.

106

Анонимен

преди 10 месеца

Що бре? Нека се обичат младите!

105

Анонимен

преди 10 месеца

Ислямските ритуали превзеха света!