54

лекар до 52

преди 9 месеца

Работил съм и тогава и сега.По соц времето като имаше режим на тока беше ужас! Една нощ точно стигнахме до адреса и угасна тока в квартала. КАЧИХ СЕ В ТЪМНОТО НА ЕТАЖА И С УЖАС РАЗБРАХ,ЧЕ СЪМ В ДРУГ ВХОД! ТОГАВА НЕ БЕ КАТО СЕГА С НЕЩО ДА МОЖЕШ ДА СИ СВЕТНЕШ!Още като студент имах луминисцентна лампа на батерии и още от тогава та и до днес си повтарям мисълта,че ако сега живеем по добре от хората в пещерите го дължим на инженерите,а не на политиците!

53

лекар

преди 9 месеца

От 33 години работя в спешна помощ.Остават ми още няколко.И след това не знам кой ще работи.Млади колеги не идват.Фелдшери няма защото училищата за фелдшери са затворени отдавна.Сестри и да дойдат-бягат защото работата е тежка.Шофьори-и да дойдат,то е само докато си намерят друга работа.От друга страна ако работиш в болница и някой пациент се влоши викаш на помощ от другите отделения някого.В спешнапомощ-няма кого да викнеш.Шофьрът може да ти откъсне санпласт или да подготви банка . И дотук.

52

Янко

преди 10 месеца

Трябва да им изпълнят исканията те заслужават.изнесоха и ковида .господа депутати гласувай те за техните искания.

51

456

преди 10 месеца

Тежка и много напрегната професия,но само за онези които наистина са отговорни.Да им вдигнат заплатите,но да са по-компетентни,а не да претупват визитите си!

50

Анонимен

преди 10 месеца

По времето на лошият социализъм постоянно се чуваха линейки които създаваха излишен шум. Хората не можеха да си умрат спокойно. А сега по времето на добрата демокрация линейките постепенно замлъкнаха и вече е тихо и хората могат да си умират на спокойствие без да им се нарушава умирането.

49

Фики

преди 10 месеца

50% увеличение на заплатите!? И от къде ще дойдат тези пари?

48

Св

преди 10 месеца

Честно, не мога да разбера кой учи и иска да учи за лекар. Кое семейство ще си даде детето след дълги години учение, после на такова мъчение в работата. Само единици са доходни и са много малко гениалните доктори. Другите доктори и сестри си е жива мъка.

47

Да де

преди 10 месеца

До българинаИ къде емигрират...в Русия ли. Май не

46

йух

преди 10 месеца

За сметка на това имамe инфлуенсъри и тиктокъри

45

суровата истина

преди 10 месеца

Закривай таа територия къде има българи не вирее нищо

44

Анонимен

преди 10 месеца

абонирайте се към охрана 161 в София , предлагат спешна помощ, пристигат много бързо!

43

така е за жалост

преди 10 месеца

младите са в голямате си част мързеливи, прости и неабициозни. Който има нещо в главата и иска да успее в живота бързо се ориентира и голяма част бягат. Няма кой да се изучи за лекар 7години в лишения и после да взема мизерна заплата при 24часови смени

42

Ванката

преди 10 месеца

Бюджетът за цялата ЦСМП е пет пъти по-малък от този на парламента!!! 400млн. за НС и 80млн. за спешната помощ!

41

за какво

преди 10 месеца

ви е спешна помощ,здравеопазване,това са дреболии,ще ходите на пилона да се лекувате,толкова ви е комарския мозък,само не разбирам при това умствено ниво защо българите живеят като богове и всичко им пада от небето, снищо не са заслужили този охолен и безгрижен живот

40

Анонимен

преди 10 месеца

Медицинска помощ може и да нямаме, ама Поршета, банани и ластични дънки всеки момент може да се купят.

39

Тодор Живков

преди 10 месеца

Епа яште банани и бегайте свободно на запат бе!

38

бял мафиот

преди 10 месеца

Нека им се увеличат заплатите, заслужават! Но какво ще правим с тези, които забърсват по 30-40клв за месец? При това в държавно-общински болници. Къде денем тези които са заклещени на 2-3-4 длъжности, като началник клиника, завеждащ катедра, главен специалист, професори в 6 факултета, умбали, и др., от всякъде не капи, а тече. Огромни суми се източват от НЗОК. Протестът е разбираем, но погрешно насочен.

37

Анонимен

преди 10 месеца

В армията има 6000 вакантни бройки. Прехвърлете Спешна помощ към ВМА. По този начин ще се решат много проблеми с категория труд, отпуски, заплащане и т.н. Мутафчийски е доказал,нче може да въвежда ред. В момента който служителите от СП придобият статут на служители на МО- нападенията срещу тях ще се разследват от Военна полиция и ще се наказват от Военен съд. Който е служил, знае това какво значи. А и с техния бюджет, автоматично постигаме прословутите 2%/ за отбрана.

36

Анонимен

преди 10 месеца

30 години демокрация направи болниците да приличат на филми от зомби апокалипси, иначе ни караха да носим парцали за да отцелеем

35

Nqkoi

преди 10 месеца

Да освободят 70% от ненужната и раздута администрация и ще могат да дадат добри заплати на лекарите, учителите и други служители които имат нужда. Обаче както знаем администрацията е електората на двете най-големи партии и никога няма да се случи.