14

Анонимен

преди 10 месеца

Хората осигурявали се на максимума сега са с пенсия от над 2700 лева. Това достойно ли е или не е... За по-висока пенсия трябваше много отдавна дс вдигат ежегодно максималния осигурителен праг и сега тези хора можеха да получават и по 5-6 хиляди лева пенсия. Естествено,че който е укривал доходи сега няма да получава достойна пенсия.

13

Анонимен

преди 10 месеца

Няма индивидуална партида, но има индивидуален коефициент, който е по-добър вариант от индивидуалната партида. С тези партиди започвате ли да осъзнавате какви пенсии ще получавате от частните фондове за родените след 1959 година? Май не осъзнавате, ако още си искате партидите.

12

Анонимен

преди 10 месеца

Уф, още един, който понятие си няма от смисъла на швейцарското правило.

11

Държавата граби

преди 10 месеца

Човек не може да разчита на достоен живот с пенсия. Пенсионната система е несправедливо разпределение на парите. Единственото нещо като изключение да се радвате на пенсия е ако сте работили като, министър, като президент на България, или имате почетната титла Академик. Подобно на Академик Денко, който само заради това че е академик ще получава пенсия от 6 000 лева пожизнено. Всичко останало се водим ние като простил обикновени хора, които сме обречени на живот в мизерия при пенсиониране.

10

Ограмотяване

преди 10 месеца

Много хора не знаят или не разбират швейцарското правило и това че пенсионната система е на основата на солидарен фонд. Преведено на прости думи всичко което плащаме отива в една обща държавна дупка и от там държавата бърка и вади пари да раздава на калпак помощи на чужди за вас хора така си купуват гласовете на сегашните пенсионери и на трайно безработни хора. Тоест нашите пари за осигуряване ПРОСТО ги НЯМА съвсем за други цели се храчат и като фалира държавата ще духаааме супата.

9

Разберете бре хора

преди 10 месеца

Всичко от осигуряването всички удръжки, които си плащаме отиват в държавната черна дупка. Няма индивидуални партиди нашите пари се крадат от държавата и се раздават на калпак на чужди хора и често на ***, също така и за държавни заеми и дарения например към Украйна. НИКАКВИ гаранции колкото и много да помпаме държавните осигуровки краят е един останете ли само на пенсия сте обречени на живот в мизерия.

8

Анонимен

преди 10 месеца

Странни хора. Сега реве, че му вдигали минималния праг от 710 на 780 лева, а утре ще реве, че пенсията му трябва да е 150-200 лева, а му дават минималната пенсия, която доскоро беше 467 лева. Минималният осигурителен праг трябва да е колкото 2-3 минимални заплати.

7

Анонимен

преди 10 месеца

Докога с този нисък максимален осигурителен праг от 3400 лева?! Този праг трябва да е колкото 10 минимални заплатаи, както си беше в началото когато го въведоха. Така прецакват хората с доходи над този парг.

6

Ей много

преди 10 месеца

*** народ! Колкото на повече се осигуряваш, толкова повече ще получаваш като пенсионер. Не осигуряването трябва да се криминализира, т.е. съд и затвор. Имам приятелка , която си направи фирма, и се е осигурявала на минимална заплата, та пенсията у от НОИ в началото беше 270 лева, обаче има и втора пенсия, която сама си е осигурявала, и е като наследствена. Така, че бъдете отговорни към себе си.

5

Ихаа Яхууу

преди 10 месеца

Увеличават удръжките и осигуровките ТОВА означава НАМАЛЯНЕ на ЗАПЛАТИТЕ на ДОЛУ. Много хора няма да доживеят до пенсия. На хората им трябва тук и СЕГА пари. Направо да си дадем заплатите на Украйна и на Зеленски.

4

ПП продължава

преди 10 месеца

Промяната Продължава, от ПП към ППП тоест Пълен Позор и Порнография. Какво се гаврят лигавят и подиграват с хората само от това порнографско правителство???

3

ББ

преди 10 месеца

и с ограбеното от дребните фирми и земеделци ще финансирате...тока на Лукойл?!!!те ако могат биха се осигурявали на 2000 лв.!същите сте...дпс-гроб сте...руски сте...нали решетников ви създаде!!!Оставка и избори!!!...и гласувах за вас...импотентни!!!САЩ и Свободният...България има нужда от помоща ви!!!Войната в България и по...жестока от тази в Украйна,убиват ни мъчително и бавно...не човешки!!!

2

ББ

преди 10 месеца

лл-дб се доказват като руски!не знам къде и какво са учили...нищо не са научили...Братя по улици и площади...САЩ и ЕС...раждате хитлер с подобни като доган-борисов и производните им...не е време"деликатност"!!!това е война за Бога...кое не разбирате...руснаците и агентите им по Света ни ни я обявиха!убиват безнаказано невинни ???БГ са жертви на доган...създаващ гроб...атака...възраждане...насаждат конфликти и страхове,за да грабят обслужвайки путин,за да настройват хората против ЕС и Свободния

1

Анонимен

преди 10 месеца

А частното осигуряване дава ли 2-ра пенция :)))