26

Христо Христов

преди 10 месеца

Кога ще бъдат похарчени пари и за мобилизация в защита на ЕС и НАТО? Хората гласуват за това! Хората искат да получават "европейска МРЗ", защитавайки натовските ценности на фронта!

25

Христо Христов

преди 10 месеца

До 25 Хората гласуват да има инфлация. Защо държавата да я бори?!

24

ами

преди 10 месеца

какъв е смисъла за тва увеличение,при условие,че държавата засега не предприема действия за спряване с инфлацията,а това увелиение е вече изядено.....

23

Радослав

преди 10 месеца

До 20: МВР по тяхна стъкмистика, а със сигурност тя е занижена се водят 53114 души. Със стартова заплата от 1300, защото няма стъкмистика колко е средната излиза, че само МВР за 2023 (ако цялото МВР е на минималната им заплата, а те не са) ще струва 828578400 лева! Тоест само МВР ще е 0.9 млрд лева и то ако цялото МВР е на минимална. Това е без осигуровки, без други разходи, само заплати (най ниското възможно което пак не е реално) и искаш да ни докажеш, че 3 млрд. ще са заплатите на държавните?

22

Радослав

преди 10 месеца

До 20: а в тези 3 млрд за заплати влизат ли и на БАН, на училищата защото са с делегирани бюджети, на общините които все чакат от държавата пари? А влизат ли и осигуровките които уж държавата трябва да плаща от името на всички нейни служители? Защото данъците работодател и работник са почти равни на сумата която работника взима чисто! Стъкмистиката е прекрасно нещо ако искаш да заблудиш някой.

21

Радослав

преди 10 месеца

До 20: а колко от държавните и общински поръчки отиват в държавни и общински предприятия които статистически се водят ЕАД или АД, а реално са си пак държавни и общински? По официална стъкмистика държавните служители са около 400000, реално са към 1 милион. Защото БГТРОЛ, ВИК и тн. се водят ЕАД или АД! Тях не ги смяташ нали? А нали знаеш, че пенсиите които се написани не включват помощи, интеграционни, социални бонуси и тн. за една друга прослойка която е в перманентна пенсия!

20

Анонимен

преди 10 месеца

" Средният размер на пенсията на един пенсионер е 734,72 лв " +++ Е, ако ГЕРБ не бяха завзели властта през 2009, сега средната пенсия щеше да е 1350 лева, а минималната заплата 1500 лева при същият курс лев-евро.

19

Анонимен

преди 10 месеца

74 млрд. лева разходи в бщджета, а за пенсии около 18 милиарда, което е 24%, а не 1/3, както погрешно е написал Радослав. За държавните служители още около 3 милиарда лева, което е 4%, а не "още 1/3", както пак погрешно е написал Радослав.

18

Анонимен

преди 10 месеца

375,66 евро средна пенсия. Младите като виждат какво ги чака и бягат с 200 от България.

17

до 7

преди 10 месеца

А при Вожда ти Тиквата, колко беше осреднената пенсия бе. Нямаше и 200 ойро. И не помръдна цели 12 години. А сегаза 2 години имам 3 увеличения - общо 428 лв.

16

Анонимен

преди 10 месеца

Ако не изтичаха милярди лева във схеми и грабежи , нещата щяха да стоят с друг процент статистика!

15

до 2

преди 10 месеца

Пенсията се дава не според образованието, а според това какво си внасял в Осигурителната система. И най-вече колко ?

14

A

преди 10 месеца

Не съм сигурен, че Сталин е казал:Има човек-има проблем, няма човек-няма проблем, но демократите го прилагат в действие. Много скоро - всички пенсионери (без Костов и подобни, разбира се) на фронта и проблемът с пенсиите ще бъде решен.

13

Христо Христов

преди 10 месеца

Денков; Тагарев, пратете гласуващите за ЕС и НАТО на фронта!

12

Христо Христов

преди 10 месеца

90% гласуват да идат на фронта и поручават "европейска МРЗ" докато защитават евроатлангическите ценносги.

11

Христо Христов

преди 10 месеца

90% гласуват за удвояване на заплатите на военните и покупка на танкове!

10

Радослав

преди 10 месеца

74 млрд разходи в бюджета от които 18 млрд за пенсии и около 3 млрд за помощи. 1/3 от бюджета на държавата отива за пенсии. 1/3 за заплати на държавни служители и накрая се чудят защо държавата изчезва. Ами след 10 години като се пенсионират 800 000 от 2.35 милиона работещи? То сега вноските с мъка покриват 50% от разходите, а тогава какво ще правим? Ще вдигаме пенсионната възраст? Ще вдигаме данъците или какво? Индивидуални партиди! По възможност със задна дата!

9

Анонимен

преди 10 месеца

Ние, ако отделяхме като процентно съотношение от държавния ни бюджет толкова за пенсии колкото Русия, Беларус или Украйна щяхме да хартисваме по 7-8 млрд. лева на година... И ако бяхме диваци като горните сега щяхме да имаме армия като тази на Израел сигурно....

8

Христо Христов

преди 10 месеца

Двойно повече пари за отбрана! Удвояване на заплатите на военните, за да стане професията отново привлекателна!

7

Само груби сметки

преди 10 месеца

Пенсионери -20 милиарда лева годишно. Ушеви -4,5 милиарда лева годишно, само преки разходи, без да се брои стойността на щетите нанесени от престъпните им действия или бездействия, вероятно още два пъти повече. Бойковия електорат -6,5 милиарда лева годишно,за да дремят на соцял, отделно стойността на набраното е сигурно два -три милиарда. Е как да има просперитет с такава ***,без истинските пенсионери, защото е пълно с такива пенсионирани с измами и фалшиви телкове.