43

Константин

преди 9 месеца

А НБУ на кое място е,че не знам?Една жена,с ниско чело 10 пъти се явява в НАТФИЗ,и всеки път има 2-ка още на стихчета.Вчера я гледам,записала театър в НБУ срещу 5 000 на година.И това ще става актриса и ще се равни с истински български актьори....Думи нямам да изразя възмущението си от този панаир на умствената изостаналост на някои,които принизяват културата,науката,правото,добре че медицина и стоматология няма там,че тотално загиване като нация.

42

Без авт. коректура

преди 10 месеца

Прилежно спестявате класацията на руските и китайските университети влизащи в първата 20-тица със силното наблягане, колко напред е 750-то място! Какво да кажа, като съм следвал само в деветия универитет и ме има записан в alumni за разлика от Кирчо и Кокорчо! Образованието в България не се цени! Най мразя някои, които не познавам, но с основно специално да се обръща към мен само с името ми без титла! Не съм получил титла от партията, а съм си я извоювал не лесно!

41

Физик с дисертация

преди 10 месеца

Прилежно спестявате класацията на руските и китайските университети влизащи в първата 20-тица със силното наблягане колко напред е 750-то място! Какво да кажа като съм следвал само в деветия у иветсите и ме има спименат в alumni за разлика от Кирчо и Кокорчо! Образованието в България не се цени, защото най мразя някои, който не познавам, но с основно специално да се обръща към мен само с името ми без титла! Не съм получил титла от партията, а съм я извоювал не лесно!

40

така е

преди 10 месеца

До Анонимен 42 Броя на университетите в света е 115,826!Очаква се откриването на още 23,699!Така че ще се изкачим на по-престижно място!Блазе ни!

39

Анонимен

преди 10 месеца

А колко десетки хиляди университети има в света? Да си в първите хиляда е солидно постижение, особено като се има предвид мизерното финансиране и трагичното заплащане на преподавателите - по-ниско, отколкото на учител без ден трудов стаж. И плачевното ниво на студентите, които идват от училище с инфантилен манталитет и потресаващо невежество. Поне един български университет да попадне в някаква престижна класация. А иначе Оксфорд е на първо място, не Харвард. Впрочем има разлика за кои науки.

38

Анонимен

преди 10 месеца

До 15. Много грешиш, драги. Правото е задънена улица. Безработни юристи с лопата да ги ринеш. Впрочем и икономисти.

37

750 място!?

преди 10 месеца

Баси резила!!!

36

АУБГ

преди 10 месеца

Американския Университет къде е? Аз мислех, че е най-добър в България в почти всички специалности, които предлага.

35

Академик

преди 10 месеца

Даааа, сред най-добрите по архитектура ! Иначе произвежда доктори като доктор по пожарни науки Бойко Борисов.

34

Анонимен

преди 10 месеца

"ИИ ще прави всичко а в началото хората ще подържат "средата" а по-късно роботите ще ги изместят и от там. :)" -;Т.е. всипки ше умират от глад, защито 0.01% от населението приъежаващо тазо технология, ще си въртят неква тясна икономика

33

Анонимен

преди 10 месеца

До Зъл ПрограмистТи приятелю си прегорял от всякъде. Другото... да то ще стане... ама такива като мен ще заменят такива като теб с ИИ. Впрочем от доста време вече го правя.

32

Анонимен

преди 10 месеца

Смях - а се присмиваме на макетата ,че все се изкарват велики..тази класация си е - поръчваме си рейтинг ..дайте годишната класация на Форбс за висшите училища по света

31

Зъл Програмист

преди 10 месеца

Да ви го кажа директно, за повечето от вас дори няма нужда от ИИ да ви заместим, проста блоксхема с няколко разклонения сте. От 30 години ви елиминираме и продължаваме с пълна сила!

30

Асистента

преди 10 месеца

Толкова качествен СУ, че възпитаниците му се цанят продавачки в МОЛ, шофьори на ТИР-ове.С изключение на 5% от най-некадърните и мазнещи се на управляващи партии, които остават за докторанти и асистенти в тази комунистически изградена структура на нищоправене и източване на бюджета.Безсмислени раздути специалности държавна поръчка произвеждат дипломирани нищознаещи и нищоправещи *** с дипломи, чакащи партийна реализация, поне в общински съвет, че за парламент малко бройки, а СУ бълват хиляди

29

Анонимен

преди 10 месеца

Не се карайте, сега като стане ИИ по-интелигентен, нема да има нужда от университети... Може да ги оставят само като места за "развлечение" на хората. ИИ ще прави всичко а в началото хората ще подържат "средата" а по-късно роботите ще ги изместят и от там. :)

28

ACDC

преди 10 месеца

До Анонимен 29. Ти си спал на течение. Интересни сънища сънуваш.

27

Анонимен

преди 10 месеца

До Анонимен Не знам но физичиния факултет е пред закриване. Там са се нанесли фирми и са го взели за склат на гуми, туби и т.н. Един ден ходих и някаква мутра на портала ме погна че било затворено и часно.

26

Беновска пипа

преди 10 месеца

Без пари толкова. Няма как български държавен университет без финансиране да се сравнява с богатите частни университети в САЩ и Западна Европа ...

25

Анонимен

преди 10 месеца

Аз живея в Лондон и ще се върна да запиша физическия факултет.. Там има много университети но физика специалност няма .. трябва да ходиш в оксфорд и кембридж да учиш физика.

24

Анонимен

преди 10 месеца

тези рейтинги нямат значение .. те си ги правят за пишат на първите места..