53

Бай Дрън

преди 10 месеца

Ефективно се работи до шестия час. От там нататък е преумора, която се натрупва с всеки изминал ден. Освен че е преумора, тя се заменя и с нерегламентирани почивки. И като се дръпне чертата, ефективното работно време пада дори под 6 часа а често и до 5. Лични наблюдения.

52

Анонимен

преди 10 месеца

51: Продължение: Това се отнася основно за системите с почасово заплащане.Но нали никой не си прави илюзията ,че и при договор с нормирано работно време 40 часа намалено на 32 часа ще получава едни и същи доходи?!Доходите винаги са правопропорционални на изработеното.

51

Tsvetan s7406087068

преди 10 месеца

Nemam prestava kolko e normalno as lichno nerabotia v bg ot 2001 godina

50

На ден

преди 10 месеца

Работата ми е по 2 до 3 часа някой път повече някой път по малко.Просто работя нещо тясно специализирано но закона е 40 часа седмично и край няма как да работя на полвин работен ден щото пада стажа и осигуровките, затова кафета ,колежки ,ютуб и фейсбук и така минава деня.

49

Анонимен

преди 10 месеца

То въпроса не е толкова в намаленото работното време а какъв доход можеш да си докараш с това намалено работно време. То и сега не знам някой да кара някого да работи изобщо работното време може и да е 0 часа седмично ако индивида има такова желание.Въпроса е в друго с това намалено работно време какви доходи ще има индивида и дали те ще задоволяват финансовите му нужди.Та работното време зависи от това колко парички са ти нужни за разходите и за да живееш.По малко работа по малко парички.

48

11

преди 10 месеца

Само в сряда, ама не всяка сряда ....

47

Анонимен

преди 10 месеца

аз реших вече да работя колкото шефоветет.е малкофирмата на гърба да я носят техните синове, племенници, дъщери на секретарките ими всичките им верни кучетаАЗ ГО ДАВАМ НЕБРЕЖНОи са прави младитеот тях се уча

46

Анонимен

преди 10 месеца

Eдин колега пропуши за да работи по-малко.

45

Румен

преди 10 месеца

В далечния Запад и в Европа . Частника работи постоянно . За него определено време няма . Така е било от край време

44

Румен

преди 10 месеца

Стига с тая Дания . Там са щастливи по няколко причини. Първо датчанина хем си кърка хем си кара колелото / няма големи наклони и стръмнини/ Второ има много чужденци , които се трудят за обществото / от близкия и по далечен Изток - чукчи, ескимоси , виетнамци ,от далечния бивш СССР, Камбоджа и др. Както и от Западните Балкани ,грузинци печенето, черкези , гагаузи ,албанци , босненци , тук и там българи/ Истинския датчанин е социален тарикат на доживот в службата на социали грижи .

43

Анонимен

преди 10 месеца

Работното време е 8 часа на ден при нас ама шефа ако реши нещо да нправим в последния момент се остава още около час. В България ако се работи извънредно по закон работодателя не е длъжен да ти плаща допълнително а просто на следващия ден работиш по-малко.Ние служителите сме прецакани.

42

Дупетат -смачкан съм

преди 10 месеца

5 часа обсъждахме Референдума на Възраждане за да измислим как да го изкараме незаконен - сега поне 3 седмици трябва да почивам на Остров с Палми. така, че бих казах, не повече от 1 час работа на седмица, иначе е лошо...

41

Мнение

преди 10 месеца

32 часа на седмица е разумното работно време!

40

Истината!!!

преди 10 месеца

Трябва да се въведе почасовото заплащене и минималното почасово заплащане! Излижното стоене без работа е загуба на време за работника.

39

Анонимен

преди 10 месеца

До Анонимен 33 - Още някой, дето вярва, че е Дейта ...

38

Анонимен

преди 10 месеца

До До Анонимен 31 - Не смяташ ли, че е по-добре да напише името на фирмата, вместо да го избиваш на расизъм?

37

Анонимен

преди 10 месеца

До ама как - Ами разбирам го, какво иска, ама не сме в Дания.

36

Анонимен

преди 10 месеца

До Анонимен 40 - А посше ще просиш пред китайския ресторант Ко-Ши-Ям ...

35

Анонимен

преди 10 месеца

До ама как Прави са донякъде младежите, не може да си съсипваш живота за некакви мизерни стотинки, няма полз от това :)))

34

Анонимен

преди 10 месеца

До 36 : никой не те кара да подпише на сила. Казваш не и отиваш другаде.