48

Анонимен

преди 10 месеца

Става дума за изкупната цена от производителя, защото ние потребителите купуваме 30% по скъпо от преди пандемията

47

хм

преди 10 месеца

Лошото е, че по веригата всички са свързани и го отнасят онези, които най-малко заслужават. Друг клиент пък, кравар, се жалва, че мандраджиите им натискат цените надолу, защотото нямали търсене и не им трябвало млякото. И никой явно не си дава сметка, че сами се самоубиваме. Вместо да бумти икономиката и всички да са доволни (произзвотители, търговци, потребители), алчността на някой по веригата спъва целия процес и всички страдат.

46

хм

преди 10 месеца

Наскоро ми се жалва един мандраджия, че складовете му били пълни със сирене и кашкавал. Клиент ми е, няма как да го дразня и си премълчах. Ама ако трябваше да му кажа, каквото мисля, щеше да е: ами намалете цените и търговията да потръгне. Хората не са спрели да ядат сирене и кашкавал, защото не го обичат, а защото им се подогравате. Надухте цените двойно, а млякото в момента е на по-ниски цени от преди войната. Ама срока на годност тече, спрете да купувате и да видим дали няма да има супер про

45

Анонимен

преди 10 месеца

Странно.... Днес в Лидл забелязах, че цените на стоките, които купувам, с увеличени спрямо миналата седмица. Например, пакет замразено броколи беше 2.49, а днес с изненада видях, че е 2.69...

44

хм

преди 10 месеца

още на другия ден вече по магазините са надули цените и са калкулирали новите базисни цени, нищо че техните стоки са купени на старите. Както е казал народа, риба се ливи в мътни води. Ковида и войната така хубаво размътиха войната, че докато се наместят пластовете и водата избистри, някои хора ще станат още по-богати (свръх богати), а другите ще станат по-бедни. Това е тъжната истина. За съжаление, няма механизъм по който да му се противодейства. Единственото е потребителите да купуват по-малко

43

хм

преди 10 месеца

Много *** народ има, елементарен. Нищо не знае и не разбира, но се мъне в нета. Хората ви говорят за спад в световните цени на базовите суровини, на храните на едро. Никой не ви пише за цените на дребно в кварталната бакалия или в супермаркета. Големите спорове и анализи, ама между онези които разбират, е защо намалението в цените на едро вече не се прехвърля и върху цените на дребно. Мнозина се оправдават, че още ползват стари запаси, но това са глупости, понеже тръгнат ли цените нагоре,

42

Анонимен

преди 10 месеца

хаха,е що не го виждаме по магазините този спад?Освен грамажа на продукта друго нищо не пада

41

Анонимен

преди 10 месеца

Споко, Кравите сега като ескалират войната да спасят укропите от погром, и всичко пак ще тръгне нагоре...

40

Анонимен

преди 10 месеца

Наплюнчения от бъларските многознайковци: За бога братя КУПУВАЙТЕ! Не спирайте да купувате!!! Нали много го мразихте този който каза обратното бе! Правете сега наопаки! За урок да ви е! И пак да си изберете същите, ей, скоро и на фронта ще ви изпратят.

39

Анонимен

преди 10 месеца

В България не мислят така !

38

Анонимен

преди 10 месеца

Тя и газта е рекордно евтина, но Пасольството мисли друго;)

37

Анонимен

преди 10 месеца

Нищо, де. Сега очаквам поредната изцепка на българските търговци, нещо от типа " У нас се налага по-високи цени на стоките заради ниските цени в световен мащаб, те вдигат цените". Изобщо няма да се учудя, досега всичките им изявления са нелогични и противоречат на здравия разум. Всичката им е такава.

36

Анонимен

преди 10 месеца

до 37 Викаш в Атина и Рио де Жанейро простащината е по-малко от София. :)

35

Анонимен

преди 10 месеца

До Анонимен 34Да ама не забравяй че простащината която човек трябеа да понесе в София другаде я няма.

34

Анонимен

преди 10 месеца

Еми имитация на сирене и кашкавал, имитация на месо, пластмасови плодове също, нормално е да се стабилизират цените :)))

33

До Онзи ден

преди 10 месеца

На автомивката ми поискаха 50 лв за колата, доскоро бяха 20-30 и си ги плащах, сега с кеф си я изчистих сам за 15 минути, всяка ценова наглост трябва да има праг, иначе се обръща срещу наглеца..

32

Анонимен

преди 10 месеца

до 24 в livingcost сравняваш два града от различни държави спрямо заплати и цени и виждаш, колко по-добре или по-зле живеят. В Лондон със заплатата след днъци можеш да живееш 1.3 месеца, а в София 1.1 месеца, значи в Лондон живеят съвсем малко по-добре от София. Да ама ако не плащаш наем в София, а в Лондон плащаш, стандарта ти на живот едва ли ще ти е много по-висок в Лондон, освен ако не взимаш доста по-висока от средната заплата.

31

Любо

преди 10 месеца

Тук трябва да се смуче до кокал! 100% увеличение на цените за година и половина на всичко. Няма контрол, няма и санкции за нарушения, няма проверки за картел, въпреки 13-те агенции, които следят зорко всичко.

30

Анонимен

преди 10 месеца

Аз нямам пари за катък "Веселина", а пък за вас - не знам.

29

Каракочев

преди 10 месеца

Така е по света. Но Бългрия е на друга планета.