40

Човек, досещам се

преди 10 месеца

За това изглежда е ставало въпрос през цялото време. Освен за чертите на националния ни характер. Вероятно гръцките бизнесмени са в по-голяма степен от нашите са оставени на мира от алчните политици да правят бизнеса си - без тоя или оня "да го поиска" или тази или онази политическа шайка да го заграби! Язък за парите, усилията и надеждите на човека! Затова и цялата ни държава е на този хал - опоскана като след нашествие на марокански скакалци. И граждани без много надежди

39

отговор

преди 10 месеца

Не, не си правил квалификации. Но в масовото съзнание всички са мутри, крадци и наглеци. И, да, те преобладават със заведения, хотели и т. н. и си личат отдалече. Но има и друга група от хора, местни, от морето, които нямат общо с горепосочените. Честно и с много, много усилия работят - кой дава под наем, кой отворил малко магазинче или заведение... Или на сергия продава нещо! Чувам, че кметовете им искат на тези със сергиите бая пари, само за да получат разрешението! Гадно е!

38

колкото до планината

преди 10 месеца

Колкото до планината - подкрепям с две ръце! Няма гмеж, свежо, чисто и се отпочива чудесно!

37

до Обективен

преди 10 месеца

И през ум не ми минава да пилея просто така малкото, с което разполагам. Разумно харча, не че имам и друг избор. Но... предпочитам приятно апартаментче, за малко пари, наето от любезни домакини. За няколко дни, близо до плажа. Не мога да ги мисля и не ги мисля за мутри. Както и не е мутра съдържателят на скромно заведение за хранене наблизо. Хората са различни. Не всеки със заведение или малко хотелче е мутра и изедник, крадец. Просто прекаляваме с квалификациите и всички под един знаменател.

36

до обективен отново

преди 10 месеца

До ОбективенБезплатните съвети обикновено нищо не струват, но виж, платените, струва си да се чуят и вземат под внимание. Както и да е. Хотел на морето нямам и никога няма да имам по една причина - не разполагам с нужните пари. Аз съм един обикновен ползвател на услугата, когато мога да си я позволя. И в този дух - ако човек има пари, и в България, и в Гърция, и на други места може да си прекара чудесно, в истински лукс дори. Но ако мога, винаги, с двете ръце подпомагам българското. Това е.

35

42

преди 10 месеца

Аз се влюбих в Испания. И е далеч по-готино и не е скъпо.

34

Анонимен

преди 10 месеца

В сравнение с това което беше преди 20 години сега е мъртвило. 2003г юли месец по плажовете имаше тълпи от хора. Несебър, Слънчев бряг....вечер след 10 часа по улиците не можеш да се разминеш от хора. Навсякъде всички ресторанти пълни не можеш да намериш място къде да седнеш. И беше сравнително евтино. Сега няма нищо общо. Но проблема не само тук. Навсякъде има спад на туристите. Хората вече нямат пари да пътуват далече. И на запад обедняха след двете поредни финансови кризи и пандемията.

33

морски

преди 10 месеца

Местните ако не са алчни, ще изкарат парички.

32

избор

преди 10 месеца

Драги български хотелиери, направете така, че да сте равностойни и конкурентоспособни на гръцките и турските си събратя. Правете малки или по-значителни жестове към онези, които са предпочели вашия хотел. Усмихвайте се и бъдете любезни и приветливи. Предлагайте качество - от храната до матрака на леглото. И не забравяйте, че въпреки всичко ще има хора, които са в Гърция на домати от багажника и на консерви, само и само да ги знаят в блока, че са били в Гърция! Манталитет, нашенски!

31

Анонимен

преди 10 месеца

Морето е идеално , чисто и много синьо , мидите са 6 евро голяма порция .Поздрави от Гърция .

30

отговор на Обективен

преди 10 месеца

До ОбективенЯсно си личи телешкият ти възторг от "загубите" за българския туризъм. Евентуални, защото всяка година едни същи вопли за сезона и накрая - всичко е ОК. Туристи по морето е имало и ще има. Вкл. и българи. Не забравяй - хотелиерът има един/няколко прекрасни актива - хотел, база, сграда, и ако е умен и работлив, винаги ще е на печалба. Не си наред с ценностите, човеко!

29

Кристов

преди 10 месеца

Няма криза аима фалшиви нови защото в истина ,а истината винаги боли

28

az

преди 10 месеца

Българския туризъм е равно все едно на българския футбол. Пълна трагедия. Просто футбола го съсипаха много по-бързо, защото е много по-дребна институция. Но туризмът го следва плътно.

27

Анонимен

преди 10 месеца

5 милиона българи щяли да отидат на нашето гомноморие..... Не знам защо, начело на този важен сектор, поставят само оуигофрени като този Драганов....

26

Анонимен

преди 10 месеца

'Дори ситуацията около Чернобил не повлия на българския туризъм' -- може би щото управата мълча и отрича както мълчи и отрича сега!

25

Българин

преди 10 месеца

Нещо доста изнервен ми се стори този

24

до Обективен

преди 10 месеца

Долавям нелепа радост в разказа ти. Че Гърция географски е в по-изгодна позиция от България. Че гръцките хотелиери ще имат по-високи печалби от българските? Не ти прави чест! Дали си обективен, не знам. Но че нямаш и минимум национално достойнство, е факт!

23

Анонимен

преди 10 месеца

То най-големите бедняци чужденци алкохолици са на,нашето море,като става дума!

22

Ъ

преди 10 месеца

Не е задължително да почиваш на Слънчев бряг, след като нямаш пари. Бедняците ги чакат с радост за да ги доонерат в Гърция.

21

Анонимен

преди 10 месеца

Във Черно Море проблемът със презастрояването отблъсква хората.Нали се сещате че колкото повече хора толкова повече нечистотии и къде мислите се изливат те,от канализациите!