16

Анонимен

преди 10 месеца

Демек изказването на Шеуфа - директна реклама на знания Пенкилер - от сичкото по малко и този тюрлюгювек ти дава възможност ,ако си "наш" чувечиц да сатнеш "я депутатин , я министро ,че и министро - председательььь...келепир има в тая работа..".Вереятно като прави таквиз изявления Ректурю си мисли ,че голема част от народеца не знае ,че в нормалните държави с нормални висши училища "чистите" специалности ,ако си научил наистина нещо , без проблем си намират работа даже фирмите сами ги търсят

15

Бумеранг

преди 10 месеца

Смесените специалности да много, много тежки, особено тези в педагогическите факултети! По мое време се учеше здраво, ама здраво. Завършваха 30-40% от започналите! А днес? Днес всичко е тотална бутафория!!! Делигираните бюджети на Даниел Вълчев и Пламен Орешарски разкостиха образованието! Превърнаха го като програма по САПАРД!!! За толкова глави ***, толкова пари=ДЕЛИГИРАН бюджет!!! Ето ви и резултатите!!!

14

Парушков

преди 10 месеца

В този измислен университет бившата председателка на студентският съвет е по-възрастна от ректора. Сегашният председател може да е набор на ректорът. За каква наука говорим не знам... Само кадровици и *** до живот!

13

Запознат

преди 10 месеца

Сега си обяснявам защо в този ВУЗ асистент по счетоводство стана доцент по общо инженерство. В НАЦИД може да се види. Е, няма лошо. Имам публикации по счетоводство, но искам да съм доцент по атомна физика. Жалко за студентите...

12

Анонимен

преди 10 месеца

Истината е в точните науки - математика, информатика, химия, биология, физика. Това са науките на бъдещото! Който ги владее ще бъде голяма работа и богат! Западните и най-богатите корпорация в Света се състезават да взимат най-добрите от тези области с невиждано възнаграждение! Ако пък си от сорта на учен като Тесла, Айнщайн, Нютон, Менделеев...няма да се отървеш от пари.

11

Joko

преди 10 месеца

Г-жо Темелкова , в голяма заблуда сте ! Голамата част от мераклии студентите кандидатстват за т.н. ОБСЛУЖВАЩИ специалности ! Трябва да се стимулират специалности за инженери технолизи и производствени инженери. Само не ми говорете , че в БГ има качествено образование. Когато за едно място се борят 7-8 кандидата тогава може нещо да се очаква

10

Анонимен

преди 10 месеца

До Дааа 7 : Отговора е ясен - ТИ! И други такива като теб, дето едва са избутали трети клас. Доколкото си спомням имаше 80% 'лош матр'ял', така че ще има кой.

9

Анонимен

преди 10 месеца

Най-хубавата специалност-промишлената автоматизация. Колкото повече автоматизирани заводи, толкова по-малко ceлинджъpи с работа. Демек да изпъдим необразованите бачкатори в небитието!

8

За университетите

преди 10 месеца

До АнонименТова е в УНСС. В УАСГ и машинните специалности на ТУ по Дескриптивна геометрия и различни механики късат над половината, в електрическите Теоретична електротехника и Теория на управлението пада голяма сеч и преподавателите са зли и неподкупни. Още си спомням как доц. Дишлиев остави над 90% на ликвидация по Теоретична електротехника в ТУ Варна, опиталите се да го подкупят загубиха студентски права за една година.

7

Дааа

преди 10 месеца

Много вожд малко индианец. Това е то вашата работа. Всичките ще ставате ИТ-та и началници. Искате само в офис на бюро, на чисто с климатик и с прибирате голямата заплата. И накрая кой ще работи? Кой ще произвежда реалните неща в тая държава? храна, машини...... Кой ще строи? Кой ще кара машините? Кой ще ви лекува? Кой ще учи децата? Кой ще пази тая държава? НИЩО НЕ СТАВА ОТ ВАС! Това е истината.

6

Анонимен

преди 10 месеца

Един млад човек, завършил Физика в България може и да не намери реализация, но на Запад е много търсен, физиците ще бъдат най-богатите хора след 10-20 години, Техните открития и изобретения прокарват магистрални пътища в развитието на човечеството.

5

Сава Томов

преди 10 месеца

На темелкова някои трябва да й обясни какво е понятието "чиста" и какво "обща". Изключително слаб ректор, разбира се протоколно избран за втори. Дано след нея дойде човек, който си разбира от работата. Дотогава и това недоразумение ще се слуша четири още четири години.

4

Анонимен

преди 10 месеца

И защо го правим, да е така? Вече веки трбява да рабира от всичко! Корпорациите са много доволни, защото така могат да наемата и уволняват, както им кефне. Само човек, вече не може да си направи бизнес. Дестопия!

3

Образован турист

преди 10 месеца

За да станем образователна дестинация първо трябва да си ограмотим професорите и едва след това студентите.

2

Анонимен

преди 10 месеца

Едно време нашите ми казваха, не ти върви училището, затва *** в УНСС завърши една икономика и си прави кефа после. Кандидатствах в УНСС през 1999 г., приеха ме. Спомням си в 1 курс по история на икономическите теории някои колеги не се бяха явили на изпит и гледаш в протокола имат добър 4.

1

Анонимен

преди 10 месеца

какво е това 'чисти специалности'? а какво е 'мръсни специалности'?