32

Анонимен

преди 10 месеца

Пенсионната система може да се оправи когато се изметат тези където се хвалят че са най подготвени най подготвени но за какво вижда се състоянието на хората във всичките сфери

31

Анонимен

преди 10 месеца

Нашите политици с чужда пита помен правят раздават на калпак и по този начин си купуват изборите без да се интересуват какво ще стане с държавата каквото авантосат изнасят на вън без да се интересуват от мнението работодатели и синдикати защото са безкрупулни и още използват добрината на народа

30

Анонимен

преди 10 месеца

Забравяте, че на държавните служители и намалиха заплатите, когато държавата като работодател пое и техния дял от осигуровките, т е прецакаха държавните служители

29

Манипулация

преди 10 месеца

Цитат: Инфлацията за този период е под 20%, а в средносрочен план минималната работна заплата е увеличена в пъти повече от темпа на инфлацията... +++ И истината: минималната заплата се вдигна от април 2022 и после от 1 януари 2023 с 9,86%. Инфлацията за този период е 11,1%, т.е. повече от ръста на МРЗ. За две години 1 януари 2021 до 1 януари 2023 ръста на МРЗ е 20%, а инфлацията е 25,9%.

28

Анонимен

преди 10 месеца

Прав е Стенещия робовладетел, всеки месец трябва да се вдига заплатата. Всъщност минималната трябва да е 2500 лева. За по-малко да си вземат нечовек.

27

Не забравяйте,

преди 10 месеца

че държавните служители не плащат социални , здравни осигуровки.Уж държавата поемада ги плаща.Тогава защо социалното министерство реве, че имало недостиг на средства в пенсионната система? А пропо-пенсионерите плащат данъци на тази държава със всяка своя покупка-ДДС. Престанете да настройвате една група хора срещу друга. Жалко е ,че има много болни хора, които получават инвалидни пенсии без необходим трудов стаж.

26

Анонимен

преди 10 месеца

Мъършата крадлива се загрижила за здравната превенция на населението,за бюджета на здравната каса,за пенсионната система,ама виждаш ли когато стане на въпрос за вдигане на заплати и доходи всичко било наред и нищо не трябвало да се пипа!

25

Анонимен

преди 10 месеца

В частта за честото вдигане на пенсиите принципно е прав, но като се сетя как скочи на предложението да се вдигне минималната работна заплата и нещо ми се губят концепциите, освен ако не изживява ренесанса на дивия капиталист. Просто с този плосък данък меко казано наглеете с работниците. Едно е да ти вземат 100лв на 1000лв заплата бруто и друго е 10 000 на 100 000 печалба, ако въобще го плащате след счетоводни врътки.

24

Алекс

преди 10 месеца

"Бизнесмени" като този индивид са една от причините младите хора да напускат България.Получил куфарче с пачки от ДС и се мисли за големия бизнесмен.Да,ама не.Фалшивите променкаджии от ПП/ДБ даже ни предлагат ДС чедо за кмет на столицата.

23

гост

преди 10 месеца

Всичко ще си върви както е до сега, половината пенсии ще се плащат от бюджета до 2060 г(края на България).

22

Анонимен

преди 10 месеца

До До 22 Никой не те кара да плащаш за друг. Това са тия които избираш в НС и не произвеждат нищо и още 1 милиона паразита на бюжетна издръшка лекари учители. МВР и т.н.

21

Анонимен

преди 10 месеца

До Анонимен А сегашните пенсионери остават без пенисии като нямат партиди. И с партида ще се обесцени от хиперинфлация и няма да вземе пенсия или ще е смешна. Това са 50-60 г. хиперинфлация.

20

До 22

преди 10 месеца

Не си дорасъл за да ми казваш какво да направя и какъв ще е изходът! Коментирай по същество, а то е: писна ми да плащам за мързели, им бе цо ли и и ди о ти!

19

Анонимен

преди 10 месеца

Аз пък си мисля че пенсията трябва да е еднаква за всички с една и съща вноска без значение колко получаваш. Ако някой обаче иска да си спестява отделно и да инвестира да го прави Пенсията не е за да живеете луксозно или охолно на старини, а за да можете да живеете нормално !

18

Анонимен

преди 10 месеца

Добро утро, всичко трябва да стане на лични партиди които си ги е изработил получава !

17

Анонимен

преди 10 месеца

До Анонимен 16 Вище може да учи цял живот без да работи. Тогава не е справедливо други без више да бачкат и му плащат за пенсия.

16

Анонимен

преди 10 месеца

До Анонимен Тия с високи пенсии харчите в чужбина или спестявате и не плащате данък пенсия в бг. Така че само на по-ниските пенсии трябва да дигнат.

15

Анонимен

преди 10 месеца

Велев, точно Вождът ти Борисов интегрира Ковид добавката в размера на пенсията и наруши социалната справедливост приравнявайки средните пенсии с минималните.

14

Факт!

преди 10 месеца

Искам персонални сметки! Писна ми да плащам за други!

13

Анонимен

преди 10 месеца

Тя държавата е силно ерозирана, тоя за пенсионна и здравна система се разтревожил. То няма да има държава скоро бе. А без държава каква пенсионна и здравна система очакваш?