46

Анонимен

преди 10 месеца

Това е капиталистическа, безопасна вода! Неа се плашите, ей!

45

БЪЛГАРИЯ

преди 10 месеца

Япония отдавна прави този номер - вместо да съхранява отпадъчното ядрено гориво го излива в Океана . Аз лично като видя консерви риба тон в БГ Маркети , бягам бързо от рафта .

44

Японски министър

преди 10 месеца

обясни че била много безопасна водата. Китайски колега негов му каза да я ползват за пиене и да даде личен пример като изпие чаша от нея! Японецът хлъцна.

43

Цитат:

преди 10 месеца

"статута на нацията като една от най-податливите на земетресения страни."Бре. Не знаех че нациите се оценявали по податливост към земетресения. Ние на кое място сме? Ромите здраво друсат гьобек сигурно са напред?

42

До 40

преди 10 месеца

Точно така е! Там нещата са доста по зле откъм радиация излезнала навън в природата. Просто се изля цялата пумия в окена и не се забелязва толкова. И също теченията са към морето. Но имаше и течения към брега и сериозни пикове на радиационния фон в Токио дни след аварията. В последствие десетки хиляди работници ходиха да чистят срещу мизерно заплащане. Много от тях починаха от радиацията.

41

До 37

преди 10 месеца

Има технология с която може дс бъде напълно пречистена. Но е скъпо. А тук говорим за милиони тонове високо радиоактивна вода. Тия ще направят океана на радиоактивна супа.

40

До 36 Георги

преди 10 месеца

Гоше, вземи попрочети малко за каквостава на въпрос във Фокушима. Единственото което спаси Азия беше че въздушните течения бяха към океана, а не към континента. В противен случай Чернобил щеше да е като димка от амониева силитра в сравнение с Фокушима.

39

Анонимен

преди 10 месеца

Само не разбрах как жапанките, след като янки дудъл им хвърли атомни бомби, станаха васал на САЩ? Явно краставите магарета се надушват през девет планини. И двете страни не могат да се откажат от болните си империалистически амбиции

38

Е

преди 10 месеца

точно от японците не го очаквах!... Китай са прави! Не мое си изливаш радиоактивните води в океана! Света полуде!

37

Анонимен

преди 10 месеца

Е кво да правят, на Марс ли да я транспортират. На жужу Украйна да не е частна собственост.

36

Георги

преди 10 месеца

Какво общо имат американците с руското ядрено фиаско? Каквато и посирня да сътворите, веднага го обръщате на "ама американците това, американците онова".

35

Гоше

преди 10 месеца

Американецо това в твоята уста го прави вече 30г. А ти преглъщаш ли, преглъщаш!

34

Георги

преди 10 месеца

Не говорете глупости. Ректорите във Фукушима не се отвориха и се запазиха цели. Изтече водата за охлаждане, в която има малко радиация. Докато този в Чернобил му хвръкна капака като на тенджера под налягане. Експлозия като за учебник. Руснаците и в устата ви да се изходят ще викате "мммм чи слатко ако, браво, браво".

33

До 20

преди 10 месеца

Реакторът за който говорите са всъщност 7 реактора. От които си гръмнаха цели 4. Толкова добре издържаха на цунамито. Да се бяха сетили да сложат охладителните системи някъде нависоко а не да ги бутнат на земята. Ама е по-евтинко така. Та Американците така са го строили.

32

ВВЕР

преди 10 месеца

До до ВВЕР Стига чете най-измисления сайт Уикипедия! Там нищо сносно няма да видиш. И все пак и там са ти написали, че тия реактори като Чернобилския могат да се презареждат по време на работа. А защо ли? Как ли се получават изотопите за ядрени глави експерте? Варят ги като баба Яга в казана! Ха ха ха Даже и американската дезинформация не можеш да четеш между редовете...

31

До 25 Таня

преди 10 месеца

А единствените които съвсем съзнателно на два пъти хвърлят атомни бомби над градове с мирно население. Са САЩ. Черно на бяло са си в историята. Не се споменава много защото не в политкоректно. За сметка на това филми за Чернобил има много и са много драматични и критични.

30

До 25 Таня

преди 10 месеца

Ти си пиши каквото искаш. Има си скала по които се определят тези събития. Най-високото ниво е 7. И както Чернобил така и Фукушима са определени като 7. Като във Фукушима изпушиха цели 4 реактора. Единственото това единственото онова. Това е положението. А това че тия искат да изхвърлят водата в океана без да са я напълно пречистили за по евтино, това е сериозно престъпление.

29

Анонимен

преди 10 месеца

По-добре да бяха използвали комюр, по-екологично щеше да бъде, като им е сложно да оперират с такава техника.

28

До ВВЕР

преди 10 месеца

Никаква експериментална разработка не е. Реактора в Чернобил е РБМК, от които са построени и въведени в експлоатация 17 броя, от които 10 все още работят. Обогатяването на уран е точно обратния на реакцията процес. Дрънкаш си някакви измишльотини, колкото да не заспиш. И естествено, че някви външни агенти са виновни. Няма как руснак да сбърка, да открадне или да излъже, нали?

27

Щерю

преди 10 месеца

Българският риболовен флот е позициониран за улов точно там. Обърнете някоя консерва с риба и прочетете региона...