9

Каква е причината

преди 10 месеца

Липсват подробности.Най-вероятноханъма , която гледа сеир.

8

Продължение на 7

преди 10 месеца

И османците пристигат тук като съюзници или като наемници, преценяват положението и остават,като не са малко и онези от тях, които просто се заселват тук, място е имало. Плюс венецианската еврейска помощ.Причина за нея е симпатия на тамошните евреи към османците, а многовековните опити да наложат контрол над Пътя на коприната. Най-голямата пречка е била Велика България.В плановете им са влизали и Балканите. Затова с всички сили съдействат да бъде спрян кръстоносният поход на Владислав Варненчик.

7

Дрън дрън

преди 10 месеца

До Анонимен 5 - Чумната епидемия е причината Иван Шишман да не може да получи татарска военна помощ срещу заплащане, каквато България е наемала при всяка своя война през Средновековието.Тогава, в края на 14-и век е било под въпрос дали ще има татари изобщо, такива са били пораженията от чумата. Прибави и феодалната разпокъсаност - балканските монарси и едри феодали сключват съюзнически договори с османците, за да воюват един срещу друг или наемат дружини на анадолски аги като малки лични армии

6

Анонимен

преди 10 месеца

Не могат да се мерят с едни наши екзотични сънародници, които ежемесечно се трепят с колове, брадви, тояги и други подобни подръчни средства, защото били враждуващи фамилии. За какво враждуват, не знам. Съмнявам се, че след като изтрезнеят, повечето от тях си спомнят за какво враждуват.

5

Анонимен

преди 10 месеца

Безстрашна нация в която всеки има автомат не може да бъде никога порабена както България 500 години.

4

Анонимен

преди 10 месеца

Анадолски драми...

3

Иншаллах

преди 10 месеца

А защо полицията е спряла купона и е възпрепятствала веселото почитане на традиционните турски културни особености??

2

Културен трегер

преди 10 месеца

Културни традиции и особености на маалата!

1

Анонимен

преди 10 месеца

В ямата на Истанбул също се исклаха.