26

WWW

преди 10 месеца

От вирусолози,експерти по война,специалисти по подводници и преврати в Русия,сега рязко и категорично станаха специалисти по изкуствен интелект.

25

Жена

преди 10 месеца

Нас на шефа женената любовница всички ни потиска и командва, от 8 часа работен ден пуши 5, 2 клюкички и сплетни, 1 ефективна работа (спорно) с много мрънкане, че взима и най големите пари в края на месеца. Е тва е изкуствен интелект да те превземе (да ме извиняват всички ИТ, технолози, инженери или комбинации от посочените за лаишката гледна точка)

24

Програмист

преди 10 месеца

До Бай Дрън : Така е. Трябва да започнеш от сега да си търсиш друга работа.

23

Бай Дрън

преди 10 месеца

Ами първо, което ще закрие ИИ, са тро ллловете на Козяк. Безработни кллошари все още пишат тук, о няма да е за дълго :p

22

Анонимен

преди 10 месеца

Всички работни места. След 2 версии, chatGPT ще може всичко. И е въпрос на време да се вкара в хардуер, за физическо обслужване на клиенти. Но вече се премахват позиции, които досега са били поддържащи (примерно Билт). Защо да плащаш 1000е заплата на асистент, ако можеш да платиш 20е за плюс версията и тя да ти върши всичко? Така че да, всички професии са застрашени.

21

Били Спасителя

преди 10 месеца

Всички, без изключение. Най-вече ръководните позиции, защото вече е доказано, че като се избегне човешкия фактор нещата вървят много по-добре. Гответе се за един нов по-хубав и подреден свят.

20

Програмист

преди 10 месеца

До Бакшиш 19 : Нямало да ви заменим ли, заблудена душицо? Юбер направо ви накара да се наакате от страх. Добре че беше Пеевски, дето има лоби в парламента и инвестиции в две от трите големи таксиметрови компании в София, та ви отърва. Но временно. А сега спаркчетата и електрическите тротинетки ви изядоха 1/3 от пазарният дял. И идват още промени. Само почакай да видиш.

19

Анонимен

преди 10 месеца

До Бакшиш : Ще стане, въпрос на време. Някога и конярите са говорели така за автомобила, но къде са сега? Дразните ме ежедневно, и това е моят начин да се разправя с вас. Сам не мога, но поне мога да съм част от решението на проблема.

18

Бакшиш

преди 10 месеца

Ще ми заместиш моята работа, ама в някоя паралелна вселена. Името на калдъръмчето било изписано на кофи за ***. Гугъл не е влизал там. Аре яж ми средния пръст.

17

Анонимен

преди 10 месеца

Най-лесно и икономически изгодно ще е да се автоматизира транспорта и логистиката. Наглите бакшиши и тираджии първи ще изгорят и ще отпаднат. От години инвестирам в стартъпи за автоматизиран транспорт, и вече инвестициите ми дават плодове. Нямам търпение да ги чуя как вият от глад.

16

Анонимен

преди 10 месеца

Най-древната професия никак не е заплашена от ИИ.

15

Анонимен

преди 10 месеца

Най-малко заплашените професии са тези, които са свързани с уменията с ръцете.

14

Анонимен

преди 10 месеца

До Ура за ИИ Копейките скачат срещу ИИ щото нямат естествен интелект.

13

Анонимен

преди 10 месеца

Какви са тия глупости бе ? Какви са тия роботи по бетономорието ? Знаете ли въобще значението на думата "робот" ?

12

Забравено старо.

преди 10 месеца

Тия чат ботове които ви ги представят сега за изкуствен интелект ги има много отдавна. Просто си бяха прототипи и никой не се интересуваше от тях. Последните години ги популяризираха в соц мрежите за да ползват всички потребители като безплатни бета тестери за бъдещите ъпгрейди. Ако видите програмният код на един такъв чат бот в него няма нищо специално. Най обикновена програма която сканира масиви от данни, търси модели и сглобява текст. Същото и със изображенията при програми като dall-e.

11

Анонимен

преди 10 месеца

Питат за ползите човек който се занимава със софтуер! Болни хора - и децата да ги въвличаме в тия неща. Някой хора правят пари, хайде всички други да си загубим акъла. Не, мерси

10

IQ 7,65

преди 10 месеца

А как ще научите изкуствения интелект на бара, че от една литрова бутилка се наливат дванайсет стограмови напитки?

9

Анонимен

преди 10 месеца

Доста се преувеличават спекулации на тема Изкуствен Интелект. Аз се занимавам и имам някаква представа. В момента нито една професия не е застрашена да изчезне. Това което се автоматизира няма нищо общо с ИИ. Повечето автоматизации са на ниско ниво и се правят с технологии разработени още 80-те и 90-те години на миналия век. Хората си нямат представа за какво става въпрос. Виждат само опаковката а не знаят какво стои под нея. На практика изкуствен интелект все още не съществува.

8

Ура за ИИ

преди 10 месеца

Споко, безработица няма да има! Излишния "мат'рял" Тагарев ще го yтилизиpa в Украйна. На западните "партньори" всичко им се нарежда. Земята на Балканите ще се освободи от излишъците. Еееееххх а бяха времена когато мат'ряла rpyxтеше "кой не скача е червен"! Даже 33 години по- късно още ги преследва призрака на комунизма. Радвайте се братя, извоювахте си демокрацията, няма ненаказано добро.

7

Анонимен

преди 10 месеца

99% от нискоквалифицирания труд е застрашен. Автономни супермаркети и ферми има от години. Автономни селяки, комбайни и така нататък. Не че и в момента не се избиват по 10000 бачкатори нископлатени за елементарен труд (защото така е най-лесно), но скоро неможещите, неуките, неадаптивните, ще бъдат изселени от класното общество. Това е бъдещето. Не в един или два филма сме го гледали. Учете. Бъдете адаптивни.