30

Анонимен

преди 11 месеца

... Спомнете си за безценните златни уникати, скрити от покойния проф. Венедиков и от други наши археолози под тонове въглища в мазето на Археологическия музей в София. Това е станало при навлизането на съветската армия в България през септември 1944 г. Слава Богу, проф. Венедиков доживя Десети ноември и едва тогава България научи какво е било крито 45 години в мазето на музея. Направете си изводите.

29

От 16

преди 11 месеца

Нито книжнината от Патриаршеската библиотека е открита, нито царското съкровище. Близко до ума е, че тези две неща са били укрити, а не изнесени от България в края на 14-и век. И да е било изнесено нещо, то не е било много, хората са бягали и са взели каквото могат да носят. Онова, което е било намерено в Търново преди повече от 60 г. никак не е било малко, но не се знае какво е. Тогавашните археолози вече не са сред живите и не се знае как са им затворили устите. Спомнете си за ......

28

Анонимен

преди 1 година

Казваш ,,няма паметници ,няма исторически доказани факти"...А всеизвестните ,,Аспарухово валове" , с обща дължина 700 км. Които нямат аналог в Европа Особено в онова минало Това , може ли да е създадено от народ без култура .Това е съоръжение с грандиозна организационна подготовка и ресурс.Та нима не са били българи.Асоарух и неговото племе са доказани българи.Кскви доказателства са ти необходими

27

Анонимен

преди 1 година

Факт: Московците не са приели православието от нас, нито азбуката. Затова толкова им пречи България на имперските амбиции. Ние с радост сме имали връзка с Киевската цивилизация. Московия е нещо съвсем друго. Откраднали са историята, фалшифицирали. Унищожават всичко българско. Както казват комунистите и славяните - Есяко тържество на България е смърт за Русия. Може да се каже и обратно!

26

Краварите и

преди 1 година

Англосаксонците имат за цел да затрият българският народ,за това се трие и променя историята ни!Македонците също са с промити мозъци от западните глобалисти,че не са българи!Престанете да подкрепяте ЕС И НАТО ТЕ СА ПРОТИВ НАС МРАЗЯТ НИ ,ЧЕ СМЕ ЕДНИ ОТ НАЙ-УМНИТЕ И СТАРИ НАРОДИ!

25

В.

преди 1 година

Без автентични документи и паметници няма исторически доказани факти. Друг е въпроса, че колкото повече губим идентичност, толкова повече търсим величие в миналото. Съвременният Български език и днешната ни писменост имат много общо с древен език и писменост, на древен народ, който няма доказателства, че е Български народ. Все пак родолюбивите дела трябва да се подкрепят.

24

xxx

преди 1 година

то па вий сте мноо убави.

23

До нНароден човек

преди 1 година

Плешив пък си пуснал дълга коса

22

Васил

преди 1 година

Прилича на клошар този човек.

21

Лийкилийкс

преди 1 година

Те актуалните лични и фирмени данни изтичаг и се продават, че някакви си исторически архиви.

20

Народен човек

преди 1 година

Какъв е тоя бухал, май скоро време не е посещавал фризьор

19

Жоро Фотографа

преди 1 година

Българите на Токту ,Органа , Кубрат, Аспарух и Крум ---- СА НЯМАЛИ НИКОГА :: 1. МОРСКИ ФЛОТ..2.ПАРИЧНО МОНЕТОСЕЧЕНЕ....3. А ПЕЧАТНАТА МАШИНА Е ИЗМАЙСТОРЕНА ОТ за ПЪРВИ ПЪТ НА СВЕТА !! от ЙОХАНЕС ГУТЕНБЕРГ В 1468 година - 15 години след падането на Константинопол под османско робство .

18

до 15

преди 1 година

Раковски не само е бил в Индия но е преподавал там и има училища и улици на неговото име....Просто трябва да се чете

17

Анонимен

преди 1 година

До demolitor /13/ Той не твърди, че Колумб е българин, а разглежда хипотезата, че Алонсо де Ахеда е по произход българин от Охрид. Де Ахеда е участвал в експедицията на Колумб. Още много трябва да се работи, за да се установи дали има зрънце истина в тази хипотеза и какво всъщност доказва картата, на която се позовава Тренев. В нашата наука, за съжаление, много анализи биват или възвеличавани, или отхвърляни в зависимост от това дали отзивът е написан от приятели или от неприятели на автора.

16

До Анонимен 11

преди 1 година

Има много истина в това, което пишеш. При големи археологически разкопки, кой знае как съветски служби са се оказвали информирани, някакви хора се явяват там и отнасят каквото решат. И досега не е ясно какво са изнесли в големи сандъци, което е било открито при строежа на автогарата във Велико Търново преди повече от 60 години. Като се има предвид, че под този град има древни тунели и катакомби, в които на места изглежда, че нарочно са били предизвиквани срутвания още преди векове.

15

Ботев

преди 1 година

не знаех че Раковски е бил в Индия за да види тия зверства :)

14

Продълж. -

преди 1 година

През последните десетилетия, питомец на И-та по литература при БАН, с мазно гласче и лигава усмивка също като на онези,които неотдавна имаха прайд, тръби по научни форуми, че книгите, които наши свещеници са криели зазидани в стените на храмовете, не били български и средновековни, а протестантски, от 19-и век (?!?!). Такива книги били изгаряни от гърците! Но защо, аджеба, нашите свещеници ще ги крият и пазят така? На този въпрос keлeмeтo не дава отговор, но леко и мазно стана професор. Защо ли?

13

demolitor

преди 1 година

Тоя льольо твърдеше, че Христофор Колумб е българин , толкова , за интелектуалното му ниво

12

Анонимен

преди 1 година

Пари за помощи нЕма, Тагарев праща всичко на укрофашистите. Даваме си и заплатите, че да може Киро да кара сърф.

11

Анонимен

преди 1 година

Русия изнесе всичко по времето на комунизма.