30

Анонимен

преди 11 месеца

... Спомнете си за безценните златни уникати, скрити от покойния проф. Венедиков и от други наши археолози под тонове въглища в мазето на Археологическия музей в София. Това е станало при навлизането на съветската армия в България през септември 1944 г. Слава Богу, проф. Венедиков доживя Десети ноември и едва тогава България научи какво е било крито 45 години в мазето на музея. Направете си изводите.

29

От 16

преди 11 месеца

Нито книжнината от Патриаршеската библиотека е открита, нито царското съкровище. Близко до ума е, че тези две неща са били укрити, а не изнесени от България в края на 14-и век. И да е било изнесено нещо, то не е било много, хората са бягали и са взели каквото могат да носят. Онова, което е било намерено в Търново преди повече от 60 г. никак не е било малко, но не се знае какво е. Тогавашните археолози вече не са сред живите и не се знае как са им затворили устите. Спомнете си за ......

28

Анонимен

преди 11 месеца

Казваш ,,няма паметници ,няма исторически доказани факти"...А всеизвестните ,,Аспарухово валове" , с обща дължина 700 км. Които нямат аналог в Европа Особено в онова минало Това , може ли да е създадено от народ без култура .Това е съоръжение с грандиозна организационна подготовка и ресурс.Та нима не са били българи.Асоарух и неговото племе са доказани българи.Кскви доказателства са ти необходими

27

Анонимен

преди 11 месеца

Факт: Московците не са приели православието от нас, нито азбуката. Затова толкова им пречи България на имперските амбиции. Ние с радост сме имали връзка с Киевската цивилизация. Московия е нещо съвсем друго. Откраднали са историята, фалшифицирали. Унищожават всичко българско. Както казват комунистите и славяните - Есяко тържество на България е смърт за Русия. Може да се каже и обратно!

26

Краварите и

преди 11 месеца

Англосаксонците имат за цел да затрият българският народ,за това се трие и променя историята ни!Македонците също са с промити мозъци от западните глобалисти,че не са българи!Престанете да подкрепяте ЕС И НАТО ТЕ СА ПРОТИВ НАС МРАЗЯТ НИ ,ЧЕ СМЕ ЕДНИ ОТ НАЙ-УМНИТЕ И СТАРИ НАРОДИ!

25

В.

преди 11 месеца

Без автентични документи и паметници няма исторически доказани факти. Друг е въпроса, че колкото повече губим идентичност, толкова повече търсим величие в миналото. Съвременният Български език и днешната ни писменост имат много общо с древен език и писменост, на древен народ, който няма доказателства, че е Български народ. Все пак родолюбивите дела трябва да се подкрепят.

24

xxx

преди 11 месеца

то па вий сте мноо убави.

23

До нНароден човек

преди 11 месеца

Плешив пък си пуснал дълга коса

22

Васил

преди 11 месеца

Прилича на клошар този човек.

21

Лийкилийкс

преди 11 месеца

Те актуалните лични и фирмени данни изтичаг и се продават, че някакви си исторически архиви.

20

Народен човек

преди 11 месеца

Какъв е тоя бухал, май скоро време не е посещавал фризьор

19

Жоро Фотографа

преди 11 месеца

Българите на Токту ,Органа , Кубрат, Аспарух и Крум ---- СА НЯМАЛИ НИКОГА :: 1. МОРСКИ ФЛОТ..2.ПАРИЧНО МОНЕТОСЕЧЕНЕ....3. А ПЕЧАТНАТА МАШИНА Е ИЗМАЙСТОРЕНА ОТ за ПЪРВИ ПЪТ НА СВЕТА !! от ЙОХАНЕС ГУТЕНБЕРГ В 1468 година - 15 години след падането на Константинопол под османско робство .

18

до 15

преди 11 месеца

Раковски не само е бил в Индия но е преподавал там и има училища и улици на неговото име....Просто трябва да се чете

17

Анонимен

преди 11 месеца

До demolitor /13/ Той не твърди, че Колумб е българин, а разглежда хипотезата, че Алонсо де Ахеда е по произход българин от Охрид. Де Ахеда е участвал в експедицията на Колумб. Още много трябва да се работи, за да се установи дали има зрънце истина в тази хипотеза и какво всъщност доказва картата, на която се позовава Тренев. В нашата наука, за съжаление, много анализи биват или възвеличавани, или отхвърляни в зависимост от това дали отзивът е написан от приятели или от неприятели на автора.

16

До Анонимен 11

преди 11 месеца

Има много истина в това, което пишеш. При големи археологически разкопки, кой знае как съветски служби са се оказвали информирани, някакви хора се явяват там и отнасят каквото решат. И досега не е ясно какво са изнесли в големи сандъци, което е било открито при строежа на автогарата във Велико Търново преди повече от 60 години. Като се има предвид, че под този град има древни тунели и катакомби, в които на места изглежда, че нарочно са били предизвиквани срутвания още преди векове.

15

Ботев

преди 11 месеца

не знаех че Раковски е бил в Индия за да види тия зверства :)

14

Продълж. -

преди 11 месеца

През последните десетилетия, питомец на И-та по литература при БАН, с мазно гласче и лигава усмивка също като на онези,които неотдавна имаха прайд, тръби по научни форуми, че книгите, които наши свещеници са криели зазидани в стените на храмовете, не били български и средновековни, а протестантски, от 19-и век (?!?!). Такива книги били изгаряни от гърците! Но защо, аджеба, нашите свещеници ще ги крият и пазят така? На този въпрос keлeмeтo не дава отговор, но леко и мазно стана професор. Защо ли?

13

demolitor

преди 11 месеца

Тоя льольо твърдеше, че Христофор Колумб е българин , толкова , за интелектуалното му ниво

12

Анонимен

преди 11 месеца

Пари за помощи нЕма, Тагарев праща всичко на укрофашистите. Даваме си и заплатите, че да може Киро да кара сърф.

11

Анонимен

преди 11 месеца

Русия изнесе всичко по времето на комунизма.