92

НЯКОЙ

преди 10 месеца

всеки проблем има решение. вече изкуствен интелект проподава в училищата. ще се плати еднократно. няма всеки месец да иска пари

91

изкуствен интелект

преди 10 месеца

въобще не са им ниски. защо не кажат за огромната отпуска дето я имат? и колкото по им се вдигат парите по-калпаво преподават. в тая държава няма само лекари и учители. стига са ревали.

90

няма значение

преди 10 месеца

Стига формирахте "работни" групи, стига комисии, стига "експерти". Не променяйте програмите. Променете цялостния модел. Ако изпитвате по БЕЛ И Математика, не обременявайте децата с още 4 разказвателни предмета.Няма нужда от 20+ учебника по История за 5 клас например. Но уви, трябва да се вземат едни пари...

89

Безпартиен

преди 10 месеца

Така е. Основновен проблем е че 70 процента от учениците в 5-и клас са функционално неграмотни. Има такива които дори не могат да четат и сричат по 20 думи в минута в 6-ти клас. Трябва да се върне старата система в която оставяхме ученици да повтарят годината в началните степени. Прави се във Всички развити държави,само тука ги дондуркаме малките лигльовци и родителите им с неосъществени мечти, които ги увреждат.

88

Петров

преди 10 месеца

На входно ниво в 5 клас 40% имат двойка. Проблема е още в началното образование, но не искат да го признаят.

87

Момчето

преди 10 месеца

Аз едно не мога да разбера.Защо ученическите автобуси ги карат по-вечето пенсионери?Млади момчета няма ли за да ги карат?Защо предпочитат възрастни?

86

Анонимен

преди 10 месеца

ГЕРБ ни докараха до тука, застаряващо намаляващо население, а младите неграмотни. Бъдеще- никакво.

85

Начален учител

преди 10 месеца

Господинът не е наясно с учебниците в начален етап, обаче се изказва " компетентно".А те са толкова отвратително написани, че отблъскват децата. Особено по разказвателните предмети - Човекът и природата и Човекът и обществото.Някой няма ли най-сетне да попита учителите в тая държава? 40 години съм начален учител в елитно учулище до НДК. Учебниците, помагалата и програмите се пишат и издават, знаете от кои. Все "наши" хора - калинки..

84

Справедлив

преди 10 месеца

Образованието ни е на ниво " 0 ", но искат високи заплати. Тази световна игра с инфлация и увеличение на заплати трябва да спре. Това изкалпазанява народите и унищожава държавите .

83

Тед

преди 10 месеца

От 1-4 клас трябва да повтарят, защото в 5-ти вече е твърде късно.

82

Тиквеник

преди 10 месеца

Каквото им е нивото такива са им заплатите. Щом за да постигне някакво ниво ученика трябва да плаща и за частни уроци, значи и това им е много.

81

от село

преди 10 месеца

Като знам,, учителка,, как завърши задочно икономика ,а после отиде за даскалица ,разбирам защо децата ни до четвърти клас учат азбуката .

80

Joker

преди 10 месеца

Всяка една професия, може да бъде лесна и същевременно трудна! Всичко е в човека, който е практикува! Тези учители , които напускат още в начало и 5 бона да им заплатата, пак ще напуснат рано или късно! Стартовата заплата, навсякъде е по-малка от реалната! 1500лв стартова заплата, не е голяма, но в никакъв случай не е малка

79

Анонимен

преди 10 месеца

Някога учителите работеха за много по- ниски заплати и пак практикуваха професията си с желание. На когото не му харесва 1500 лв. заплата, да отива в частния сектор. Особено пък в провинцията, където заплатите са около 700-800 лв. и се работи по 12 часа на ден от понеделник до събота включително. Не се наядоха на пари тия.

78

Анонимен

преди 10 месеца

Да си учител, не е същото, акто да си сервитьорка или касиерка. Честите смени на работното място не са препоръчителни. Който се е хванал с тази професия трябва много добре да си е направил сметката каква отговорност носи пред бъдещото поколение.

77

Анонимен

преди 10 месеца

Таковал съм ви и мандатността. Даже за самите деца е стрес да им се сменя учителя по даден предмет 2 пъти в годината. Не всеки става за учител. Повечето хора се отказват бързо от тази професия. Затова казват, че е призвание, а не професия.

76

Анонимен

преди 10 месеца

Ай стига сте ревали за тез учителски заплати, щото са им доста високи за труда , който полагат. За съжаление ниски са заплати на медицински сестри и санитарки в болниците, а не на учители. Учителите работят по 4 часа на ден, 8 месеца в годината и искат да вземат заплати като на миньорите.

75

123

преди 10 месеца

До Анкета Колкото университетските преподаватели.

74

Анкета

преди 10 месеца

Колко платен отпуск има учител в БГ?

73

Анонимен

преди 10 месеца

Директорът, който се страхува от мандатност. И който изобщо не уважава учителите. Иначе с много високо самочувствие. Такива - вън от системата!