17

изкуствен интелект

преди 10 месеца

тия хора не правят ли планове да в бъдеще. с навлизането на изкуствения интелект първи на улицата ще са комп. специалисти. тези пора какво ще ядат. в нормалните държави има базов доход. а у нас пенсиите са от заеми...............

16

Анонимен

преди 10 месеца

Прочетох само заглавието но мисля че в бъдещето че има нужда именно от психолози да се справим с тия технологии, информатика

15

Дони

преди 10 месеца

Язък... От тия мрънкащи програмисчета ше си останем без яйчарки-вдъхновителки...

14

Т. Петков

преди 10 месеца

явно има келепир за практикуващите специалността психология. Както много от новозавършилите лекари се натискат да стават инвазивни кардиолози, мнго са и тези, които искат да работят в областта на IT специалностите. "Интереса крати феса"

13

Родители

преди 10 месеца

Това е напълно измислена специалност ,,психолог",тъй като нямат завършено висше образование по медицина,както и специалност ,,психиатрия".А им се дават права да работят с деца и даже да седят в училищата като хора,които решават съдбата на подрастващите.

12

Анонимен

преди 10 месеца

Абе има нужда от психиатри, маса народ гласува за копейкаджии, чалгаропитеци и комyняки, а нема кой да ги лекува.

11

Анонимен

преди 10 месеца

Що бре? Психолози требат, щот луднааме веке.

10

Един Българин

преди 10 месеца

До Защо? Защото с психология ще си кофти ръководител на програмисти и на каквото и да е, освен това информатиката не е само програмиране. Половината държава се издържа от ИТ (включително и косвено , защото мутрите не плащат данъци). Дали след 10г ще ще търси така тази специалност никой не може да каже, но при всички положение Информатика в СУ и Компютърни науки в ТУ са здрави специалности и можеш да работиш почти всичко може би без преводач и журналист. И двете съм ги завършил с отличие :).

9

Защо?

преди 10 месеца

С психология можеш да работиш като психолог, психоаналитик, коуч, ейчар, пиар, специалиста по комуникация, журналист, учител, директор, ръководител на програмисти, терапевт, а като програмист можеш да работиш само като програмист и нищо друго.

8

Анонимен

преди 10 месеца

Без смисъл са и двете.. Факт.

7

Анонимен

преди 10 месеца

Наталия харесва това

6

В.

преди 10 месеца

А с тази информатика освен да правят електронни бази данни за администрацията за какво друго стават!

5

В.Узунов

преди 10 месеца

Абе и психолозите не са кат едно време.водила са ме и обещавам- няма да пия повече. Тръгвам си и вадя от джоба патрончето,а преди един- Оставете ни на саме и ми хвърли един бой та два месеца не барнах пиене

4

Анонимен

преди 10 месеца

целта е да смъкнат цената на труда и да станем като индия, а те да прибират всичко

3

Анонимен

преди 10 месеца

Значи ще има по-малко психолози и повече информатори

2

Бай Дрън

преди 10 месеца

Тия по информатика ще ги учат да ползват чат бот ли, какво? Те уволняват масово програмисти, наште тръгнали да увеличават бройката :) Ето за това България е на това дередже. Когато трябваше да бълват програмисти, не бълваха. Бълваха само псевдоикономисти и лайкички по телевизиите!

1

Анонимен

преди 10 месеца

щото кирчу и приятели притежават всички ит фирми и им трябват роби за поколения напред