100

Анонимен

преди 1 година

След като Русия загуби войната, ще изплаща в обогатен уран на САЩ стойността на оръжието, което САЩ доставят на Украйна.

99

Малко за политика

преди 1 година

В случая САЩ купуват оттам, от където е най-евтино. А за сателитите важи друго правило - да купуват оттам, откъдето им разрешат. Затова нашите управляващи все се пъчат, че щели да диверсифицират (ключова дума) доставките на гориво за нашата АЕЦ. И резултатът от тази диверсификация естествено е че ще купуваме по-дкъпо гориво (и най-вероятно произведено пак от руски уран).

98

Гошо

преди 1 година

До Анонимен-116---Да САЩ ще го демократизират европеизират и най вече НАТОвизират За да го ползваме без да финансираме Путин

97

vnx

преди 1 година

До Реалист 102Най-смисления коментар до сега!

96

Анонимен

преди 1 година

И сега какво? Ще доставями руско ядрено гориво за АЕЦ през САЩ ли?

95

Боби

преди 1 година

До Анонимен 113 Изглежда не знаеш нищо от историята и реално не знаеш вътрешностите нито на АК-47 нито на Щуг-44. Шмайзер докато е бил в СССР е бил само и единствено в Тула занимавал се е с технологии на ЩАМПОВАНЕ а Калашников е в Ижевск разстояние едни 900км и двамата НИКОГА не са се виждали лично.

94

Боби

преди 1 година

До 109 Колега ти май не четеш а? Казах фирмата произвеждаща центрофугите е закрила производството не уточних а и няма никакво значение вече по каква причина. За да се зъздаде ново производство дори на нови по-добри центрофуги трябват КАДРИ и ИНВЕСТИЦИИ и още повече ВРЕМЕ да се реализира проекта.

93

путангутан

преди 1 година

Росия що продава ресурси на загниващия нацистки Запад? Лицемери.

92

Анонимен

преди 1 година

До Боби, чети и плачи Троби, великото СеСеСеРе отвлякло насила германски физици, че да им направят центрофуги. Същото е и с калашника, Ото Шмайзер им го прави, а го кръщават на някакъв колхозник който не е можел и с триъгълник да борави.

91

До ПорЦелан

преди 1 година

Да дядо ти и още няколко човека са имали техника, ама те са би или 1%, а останалите са работили с волове и на ръка.

90

Анонимен

преди 1 година

А на нас ни забраняват да строим Белене. Ако имахме управници с топки, сега централата щеше вече да работи.

89

до неукия

преди 1 година

Неук, я пак? Кой спаси янките през 2ра СВ? Кой унищоци японската армия в Манчурия? Неукий, янките са Руски роби, дали го разбират, признават или не, на никой не му пука :))

88

До Боби

преди 1 година

Нискочел, фирмата за производство на центрофуги не е закрита а приватизирана, ти можеш ли да четеш?

87

Bormann

преди 1 година

Клетниците от северна америка са в Руски енергиен плен от десетилетия което води до логичното: Какъв точно театър се разиграва в Украйна и кой плаща да го гледа?

86

Боби

преди 1 година

До Герги Разликата в горивото е примерно един милион $ по-скъпо за работата на реактор примерно една година на пълна мощност 1000-1200МВ електроенергийна мощност. Проблемът на САЩ е не толкова цената а невъзможността да увеличат производството - нали се сещате фирмата производител на Центрофугите преди десетилетия е закрила производството а да започне ново трябват Кадри(от къде ии заколко време се обучават) и инвестиции...

85

Крайно време е САЩ

преди 1 година

да закрият ядрените си реактори, да приемат истанбулската конвенция и еврото, след което може да ги пуснем в ЕС и Шенген след 10-15 години..... а, и да си нарежат ракетите и самолетите първо!

84

Олимпий Панов

преди 1 година

Отпиште я америка.Голяма мизерия.Глад и разруха!Само дето се кичат колко били велики,утре ако им спре тока и няма как да печатат хартииките си ще почнат на ръка да ги рисуват,ама едвали ще смогнат с таз инфлация!

83

Герги

преди 1 година

До науката Не знам дали спасиха гладуваща Русия, но както винаги са направили много пари. Ако прочете добре статията техните центрофуги са били много по не икономични (горивото им е излизало много по-скъпо от руското). Съответо и тока е излизал по-скъп и т.н.

82

Реалист

преди 1 година

И какво сега излиза - светът е прекалено малък за вражди. Нужна е нова система където властолюбците да се разкарат от управлението. И източните и западните. Иначе напредък за човечеството не се вижда. Пропаганда, манипулации и войни в 21ви век. Ае стига.

81

ПорЦелан

преди 1 година

До 108, Фена. Дядо ми е, заедно с още 5 човека са имали вършачка, локомобил и трактори от САЩ. След 9-ти затварят всички глави на семейства в общината с една кофа за тоалетна докато не подпишат за ТКЗС. След една година цялата техника е счупена и негодна за употреба.