9

Анонимен

преди 10 месеца

Ами направете учебниче. Нещо "в кратце" 3-4 странички едър шрифт с картинки и заглавие "Обща култура за българи"

8

Реалист

преди 10 месеца

Абе важното е връзки да имат и да са дащни. Практиката показва че това са изискванията за успех в този бранш. Другото е ала-бала.

7

Анонимен

преди 10 месеца

Общата култура се придобива с четене, гледане, мислене, анализ и не се преподава, уважаеми млади хора!

6

Анонимен

преди 10 месеца

Повече от половината активни българи работят НА ЗАПАД !!! Следователно повече от 75 процента от българите са ЗА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ И ЗА НАТО !!! А в Русия дори агитката на Копейкин не смее да припари, да не би да ги мобилизират, а ходят при Митрофанова да ги гуши и инструктира за Възродителния Процес, както по времето на товариш Живков. Тогава братушките товариха и изнесоха в Русия културните ни светини. Проверете в Рилския Манастир, музеите, Плиска и Преслав.

5

Анонимен

преди 10 месеца

Общата култура е разтегливо понятие, имайки предвид, че голяма част от науката, историята и други т.нар. знания са абсолютно нелогични и недоказуеми. Питал съм дори учители по даден предмет да ми докажат защо нещо е така и съм получавал само объркване и странни погледи. Като например след като слънцето е горещо защо колкото повече се издигаме толкова по студено става. Или защо след като се раждаме във водна среда после имаме проблем да дишаме под вода. Липсва най-вече логика и критично мислене.

4

Анонимен

преди 10 месеца

Примерът на господина за обща култура да се свърже Сервантес с Дон Кихот НЕ е за обща култура , а за базова. Общата култура са неща, които не се учат задължително в училище или на тях не се набляга в училище, но е прието да се знаят, защото са много важни. Например да се знае каква е разликата между белия хляб и "черния", кои са авторите/ преводачите на първата Библия на новобългарски език, кой е Гьобелс и кой Дечко Узунов.

3

XL

преди 10 месеца

Като знам кви професори има?!Пази Боже!!!

2

Момо

преди 10 месеца

Нормално, защото общата култура е различна за всеки.

1

Георги Илиев Митев

преди 10 месеца

Филмите на протеста са най-гледаните по света и у нас . Така че дефицитът на общата култура няма да се отрази на приходите за гилдията .