26

Който иска, той учи

преди 11 месеца

Натякват ни, че трябвало да се съобразяваме с културните им традиции! Ами добре, щом му тежи ходенето на училище, тогава за тях да е задължително само началното образование до четвърти клас. Поне азбуката да научат и каквото успеят да запомнят за българската история и география. Но спре ли да ходи на училище - задължително да почва работа, която е по силите му. Човек на 11 г. може да помага в сферата на различни дейности. По добре е детето да е трудово ангажирано, вместо да се шляе по улиците.

25

Анонимен

преди 11 месеца

Който вече работи, той печели за издръжката си и не е редно държавата да дава за него детски надбавки на родителите му!

24

Добре, нека работят

преди 11 месеца

Който не желае да учи, по-добре да почва работа,вместо да пречи на останалите ученици, които искат да учат. Щом като на 12 г. са вече годни за семейно съжителство и държавата е съгласна да им плаща детски надбавки и допуска те самите да отглеждат и възпитават децата си (макар че са станали родители на 12-13 г), тогава заначи още на 12-13 г. са годни да работят. НО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА СЕ ДЪРЖИ СМЕТКА ДАЛИ НАИСТИНА РАБОТЯ И ДАЛИ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ! Стига вече привилегии!

23

Ромите нямат проблем

преди 11 месеца

с браковете, щото не включват такива. А какво "работят" всички знаем.

22

Анонимен

преди 11 месеца

Грешно е да се учат хора, които се занимават с престъпления. Като се научат стават вместо неграмотни, умни престъпници.

21

Анонимен

преди 11 месеца

Е чак пък за да 'работят'

20

Глупости

преди 11 месеца

Масово отпадат ромски деца - момичетата защото раждат, а момчетата защото в училище не им е интересно. В голяма грешка е организаторът на програмата - единици са тези, които работят. Защо след като се установи, че се полага детски труд не се сезира Инспекция по труда? То и сега има образователни медиатори - ами нищо не се случва, какво по-различно ще направят сега?

19

стига бе

преди 11 месеца

На тях родителите им не работят, чакайте децата да работят. Пак ще изперат едни пари през някое НПО и ще промиват мозъци.

18

Отпадат от училище

преди 11 месеца

за да работят. Не е ли смисъла на училището именно да си намериш работа и да бъдеш продуктивен член на обществото? А тези, които изобщо не ходят на училище и изобщо не ходят на работа, какво за тях?

17

Некъф

преди 11 месеца

Стига с това лицемерие от страна на НПО-тата. Отпадат от училище защото не им дреме за образованието им и ги мързи да учат. Пращат си децата на даскало за да не им спрат помощите.

16

33 г, с вишу, безраб

преди 11 месеца

а аз що отга завърших вишу живея с мама и никой не ми е дал нещо задето съм учил 17 г? а мама що плаща данъци за да могат неграмотни мигранти без жилища да живеят на нейн гръб?

15

Анонимен

преди 11 месеца

А защо МОН не финансира талантливи деца за бъдещото им развитие?Защо учителските им кадри са с толкова нисък капацитет,че да докарват общия успех по български по-малко от 4.0?

14

Анонимен

преди 11 месеца

Ще плащат на учители да се занимават допълнително с ромите да може да ги избутат поне до 7ми клас - основно образование.

13

Анонимен

преди 11 месеца

Тези хора преди всичко трябва да бъдат научени на ред.Не може да си строят бараките където пожелаят и това да не се санкционира!Не може да се возят гратис и контрольорите да ги подминават.Не може да не плащат ток,вода,данъци,а в същото време да получават социални помощи!Не може деца да раждат деца!И това да не се смята за педофилия.И т.н.

12

Анонимен

преди 11 месеца

Защо по бай Тошово време работеха и нямаше такава престъпност?Защото в полицията влизаха жълти,а ги изкарваха сини.Време е да спрем с моркова,а да извадим тоягата.

11

Анонимен

преди 11 месеца

Докога ще наливаме пари от пусто в празно?Не стана ли ясно,че никой не можеш да накараш да учи насила?

10

Ромска дезинтеграция

преди 11 месеца

А МОН няма ли да финансира и медиуми или шамани?

9

Анонимен

преди 11 месеца

До Втрещен - Не е нужно наистина да работят. Просто от МОН са се докопали до едни пари и сега трябва да ги раздадат.

8

Анонимен

преди 11 месеца

До Анонимен 1 Някои може и да вършат нещо полезно, освен да джобят, да шетат нощно време с други от кръжока "Сръчни ръце" или да се изявяват на Околовръстното. Но до 16 г. трябва да учат. В противен случай хем техният живот ще пропадне, хем ще висят пожезнено на социал, тоест на нашия гръб.

7

Ще е по-разумно:

преди 11 месеца

1/ Да пратят на принудителен труд родителите, допускащи деца под 14 г. да им работят, вместо да са на училище? Защото такива родители папат дебели помощи, някои от тях дори и работят в сивия сектор, но данъци не плащат. 2/ Роми над 14 г., коитопредпочитат да се женят или да вършат нещо друго, но не и да ходят на училище - тях също на принудителен труд в полза на държавата. Така ще се научат на нормална трудова дисциплина и ще разберат, че всеки, който заработва пари, трябва да плаща и данъци.