89

Анонимен

преди 11 месеца

Абсолютно платена, неотговаряща на истината статия, за да се поддържат изкуствено високи цени на наемите! Колкото "по-напреднали" ставаме в развитието си, толкова по-продажни стават журналята(нарочно използвам тази дума. Другата дума, за България не бива да се използва.)

88

Анонимен

преди 11 месеца

до 93 Има го и този момент, но дори и с тези София не е 2-3 милиона. Даже областите София-град и Софийска област от преброчването от 2021 г са общо с население от милион и половина.

87

Пол Гаскойн

преди 11 месеца

"Търсенето щом превишава предлагането", това означава че има наплив от огромнипотоци *** от вътрешността на страната, които ще съсипят окончателно тозиград . . .

86

До 91

преди 11 месеца

Пропускаш адресно нерегистрираните. Никой не знае броя им. Сума ти пенсионери дават под наем 1 стаичка от двустайната панелка или таванче, ако живеят в тухлена сграда. И за да не плащат данък, не вписват наемателите си дори и в домовата книга. Ако наемателят е в сивия сектор, *** доказвай, че живее в София. Това важи за целогодишно работещите тук. А сезонните бачкатори? От пролетта чак до Коледа строителни работници обитават мазета под наем, за да им е по-евтино и не се регистрират никъде.

85

Анонимен

преди 11 месеца

Във София има точно 1 милион чо ба ни, които карат 3 милиона коли.

84

Анонимен

преди 11 месеца

София не нито 3 милиона, нито 2 милиона, същинската част на града е най-много около 1 милион души. 2 милиона може да е област София-град заедно със съседната й Софийска област. Тези където идват от провинцията в последните години са последна цедка, но тези които се изнасят са повече.

83

Бай Урко до 89

преди 11 месеца

В София са над 3 мил,по данни сме около 6,5 1мил са навън ,значи над 60 % са тука,Те затова номерата за коли свършват,то не беше С,СА,СВ която привършва до 7-8 месеца,следва може би СК,

82

Анонимен

преди 11 месеца

До и те така Е, няма как да стане, като работата, болниците, училищата са основно в София. В момента официално в града живеят 2 милиона или 30% от населението. Ама я кажи какво да правят в малък град или на село. Искаш ли да обречеш децата си на работа като хамали, защото са завършили тип килийно училище с 10 ученика основно роми? Искаш ли, ако се намери работа, да е само да копаеш нивата или да си овчар? Да няма болница на 100км от теб? Направиха всичко да е в София. Какво очакваш?

81

Анонимен

преди 11 месеца

До Дедо Хубаво е това за къщата, но не става за младо семейство с планове да има деца или млади хора с планове да си намерят половинка. Нали се сещаш, че няма как да пътуваш всяка сутрин с деца 2-3 часа да ги водиш на училище, няма къде да излезеш и т.н.? Това е живот за хора над 50. Някои направиха грешката да се изместят покрай дистанционното училище на децата и дистанционната работа. С връщането в офиса и в клас какво става?

80

и те така

преди 11 месеца

налазването на кандидат новософиянци няма да спре скоро .

79

x

преди 11 месеца

До Един БългаринВсяка нормална държава има силно развит модерен удобен ЖП транспорт, велоалеи, нормални пътища до почти всяко село, особено които са в близост до големи градове. Всичко е измислено, няма нужда да откриваме топлата водаРазбираемо е защо това са непознати неща за БГ

78

Един Българин

преди 11 месеца

До Селяка Не са ама ако нямат деца и не планират да имат. Я кажи в Елена какви са училищата по селата, в кое село има и какво е нивото? Не става това за малди хора освен ако не ме наемете за учител по математика, физика, химия, история и география. Лошото е че и аз живея в София, че и деца имам. Евтината къща реално бая скъпо излиза иначе и аз съм фен на селата за седмица - две. После ще ти се ходи на концерт, опера, кафе, парк да видиш млади майки кърмачки :), а на село к'во?

77

Селяка

преди 11 месеца

Аз живях и работих 25 години във Хамбург. Софиа по две, и си се прибрах на село, във Троян. Виждал съм всакови националноти, но такава твар като новоизлюпен софианец може да видиш само във София.

76

До ДЕДО

преди 11 месеца

Колко време смяташ да си прислужник и че ще пазаруваш,чистиш ,миеш и готвиш на някой престарял или болен индивид??? Това ли ти е стремежа в живота ,докато станеш наистина дедо!?!? Е и *** и такива хора.като теб....Успелите имат съвсем друго мислене и цел, но роденият да пълзи никога няма да полети!

75

Анонимен

преди 11 месеца

До Дедо 88 - Говоря за това от 10 години, но никой не слуша. Ще станем като в Сидни. Там имат огромни сгради с мега скъпи апартаменти, в които никой никога не е живял. Това не са жилища, а разменна монета. Проблемът е, че защото тези жилища поскъпват постоянно, все повече и повече народ "инвестира" в подбни проекти. И дори данък за второ жилище не помага, защото собствениците живеят някъде под наем.

74

До 84

преди 11 месеца

А в Южна Франция погледна ли ,малко към Марсилия ,Ница ????..........За наеми и пданъци да не говорим!!!

73

Селяка

преди 11 месеца

Не знам защо, но половината Троянски балкан е населен със Софиянци, и то истински. Каквото и да говорите за шопите те не са глупави.

72

Дедо

преди 11 месеца

Къща в село в Еленски балкан, с 5 стаи, с 3 декара двор и плодни дръвчета, хамбар, лятна кухня - 35 000 ЛЕВА!!!Дистанционна работа с бърз интернет и ГОЛЯМО ЧАО на застроената клоака София

71

Анонимен

преди 11 месеца

До Аз - БНБ няма особено голям избор. Все пак сме във валутен борд, а едновременно ЕК и МВФ имат конторл над монетарната ни политика. Те и в САЩ нямаше даги вдигат и преди 3 месеца, 25 годишният ипотечен заем с фиксирана лихва, отиде в истоирията и лхвите минават вече 5%, а се очаква, да стигнат 7 до края на годината.

70

Дедо

преди 11 месеца

Масово и поголовна младите напускат България - къде за да учат, къде за да бачкат!Демографски срив из цялата страна - ама търсенето било голямо за сметка на предлагането?В София само за половин година има близо 4 600 разрешителни за нови жилища!!Кой ще живее в тях?Афганци и пакита ли?В Лондон за да гледаш възрастен човек - пазаруване, чистене, готвене,за седмица взимаш ЧИСТИ 2 200 ПАУНДА!!!Кой балък ще стои тук за 1 200 ЛЕВА заплата?