148

Обективен

преди 10 месеца

Скоро ще си търсят не нови работници, а нов остров.Нация от кърлежи свикнали да експлоатират и унижават другите хора, не заслужава да съществува ... и съм сигурен, че никой няма да съжалява за тях.

147

Пешо

преди 11 месеца

Лъже този, българите отдавна напуснаха фермите, сега са шофьори-доставчици към Амазон, бачкат таксиджии към Uber и Bolt или карат камиони, а жените чистят къщи на частно с плащане кеш и укриване на данъци.Даже и мързеливите укри не искат да се гъзят по полето и чорбаджиите се чудят откъде внесат хора.

146

Британски учЕн

преди 11 месеца

Никой не търси българи на острова, питах ги - търсята всякаква безмозъчна сrан да им работи за без пари.

145

Дит

преди 11 месеца

Статията е много некомпетентна и абсолютна излагация от страна на Днес.бг. На острова има в момента излишък на сезонни работници. Успех с брането на ягоди - качеството е под всякаква критика. Те магазините май повече изхвърлят отколкото продават

144

Анонимен

преди 11 месеца

Ама защо разчитат на работна ръка от България и Румъния? Прибират годишно милиони "квалифицирани работници" от Африка, Индия, Пакистан , плащат им една шапка социални и накрая опират до балканските роби.

143

Анонимен

преди 11 месеца

До баба мара, теб никой не те кара да ходиш! Мълчи в ъгъла и спи... че не ти е останало много. Пази си нервите, че инфаркти, инсулти... едно друго!

142

баба мара

преди 11 месеца

защо ние ще им работим а те спят с дни по палатки да зърнат някои безделник оттака нареченото кралство колко векове са заграбвали богаствата на човечествотоникои не трябва да ходи там да им работи на тези мизер-ни-ци

141

Анонимен

преди 11 месеца

Сиднито пак наводни поредната статия с глупости на килограм.

140

Анонимен

преди 11 месеца

На запад сме добре, развиваме се. Зле са Русия, Китай, Индия, Иран. Добре, че живеем на запад, тука е добре, няма кризи.

139

Анонимен

преди 11 месеца

До Анонимен 146, не осъзнаваш колко си tъp, нали? Парите си НЕ държим в банкови сметки :) Парите са за да се инвестират и купуват разни неща, които с времето поскъпват. Беден и п р о с т народ и туй то!

138

Анонимен

преди 11 месеца

До Анонимен Ако има хиперинфлация парите ти от ИТ изгарят и трябва да станеш берач. Много имаш да учиш.

137

Бангладеш

преди 11 месеца

Преди 5 години заплатата в Бангладеш беше 50 долара. Сега е 350 долара. Колко ще бъе след 5 години заплатата в Бангладеш? А в България?

136

Анонимен

преди 11 месеца

До 137, липсата на интелект е в права корелация с бедността. Има доказателства, че бедни родители възпитават нискоинтелигентни деца, които после стават неудачници и мразят останалите по форумите. Sounds familiar?

135

ИТ

преди 11 месеца

Дори и да ме уволнят, ще гладувам и ще прося, но няма да стана берач, това си зависи само от мен, аз решавам сам и сам определям живота си.

134

Анонимен

преди 11 месеца

До Анонимен 135 ИТ бизнеса се изнася от България към нископлатени държави. ИТ следва другите отрасли както закриха в САЩ и ЕС. Печалбата остава за капиталиста но губи България.

133

до 136

преди 11 месеца

Знаем за Русия и Китай, знаем. Затова на Фоксконн на заводите удвоиха мрежите против самоубийства, защото кейдж дуелърите не издържат на 20-часовия труд за 120$ на месец. А прочее ЕС и САЩ издържат Китай. А Китай не е глупав да се занимава с Русия, повярвай ми. Стане ли беден ЕС, Китай умира от глад. Около 75% от БВП на Китай се дължи на САЩ и ЕС. Мерси.

132

Анонимен

преди 11 месеца

До Анонимен 135, защото "никоплатен" е в директна корелация с нискоинтелигентен. В днешно време в България, ако някой не можеш да изкарва честно много пари... ръцете му са заврени в задния двор.

131

Анонимен

преди 11 месеца

ИТ бизнеса до няколко години ще изчезне на запад. ИТ ще има в Русия, Китай, Индия. Не може да продаваш технологични гаджети на хора които нямат пари да си купят храна, да си платят отопленитето, които живеят на базов доход. Даже да раздават на хората безплатно гаджети, те няма та работят! Защо - защото цялата ИТ индустрия сега предполага, че с тези гаджети се ползват квалифицирани потребители, а когато няма пари, никой не му е до квалификация когато живее на базов доход.

130

до 133

преди 11 месеца

Дали да си слуга (берач) си зависи от тебе. Да си беден е поредица от грешни решения. И липса на интелект, но не винаги.

129

Анонимен

преди 11 месеца

Русия и Китай ще повишават стандарта си на живот, а населението на ЕС и САЩ ще продължи да обеднява и да затъва в тежки социални, икономически и политически кризи.