56

Анонимен

преди 11 месеца

И едните и другите са с тумбаци.

55

Падаря

преди 11 месеца

Дания са го измислили ,сложи ли са даник лукс.Имаш джип бам 50% данък върху цената на колата от цената и.Имаш яхта бам 50% .Колата ти е над 150 коня бам 300% данък всяка година.Шефа ми има милиони,а кара Киа Рио -кола дето в Бг, струва 2000 лв...Не случайно на глава от населението сме номер едно по покупки на ферарита,поршета и мн. др. луксозни марки...

54

Куфражист

преди 11 месеца

До АнонименДо ИТ то дето давал само 3% за храна .Това значи че ако вземаш 10 000 даваш 300 лв за храна ?! Дори да вземаш 20 000 значи че даваш 600 лв.Което значи че ядеш маргарин и кучешка радост само.Да пестиш от храна -мизерия ...

53

Биотехнолог

преди 11 месеца

До ТръндафилаВ университета под микроскоп анализирахме 10 марки български кисели млека.Само в едно имаше следи от лактубациликус булгарикис другите всички бяха с вносни бактерии -термофулус.Киселото мляко затова вече не е кисело мляко а некво кремче дето западняците му викат йогурт.Никаква полза за здравето няма .Само в япония има Българско кисело мляко с наши бактерии,които прочистват болестите от червата и човек живее дълго...

52

Затвор и куршуми

преди 11 месеца

До КоджакафалиятаЧерешите набрани в касетки от полето излизат за 1,2 лв до пазара докато стигнат скачат на 6-10 лв до 900% надценка за прекупвача .Това не е пазарна икономика ,а картел и спекула .

51

Спасов

преди 11 месеца

България е мъртва държава с мъртва икономика. Хората избегаха към истински държави с истински икономики.

50

Тръндафила

преди 11 месеца

А беше време когато имахме на трапезата качествен хляб,качествено кисело,прясно мляко и качествени млечни продукти и масло без менделеевата таблица в тях. Плодове и зеленчуци които вече ги няма....Комунизмът сигурно не е добра система,но социализма макар и скромен беше мечта!!! А сега какво е...погром!

49

Анонимен

преди 11 месеца

Добре си беше преди 1989 за свободното време. Примерно всички можехме всяка година да ходим на море. Карти даваха през година и едната година карта взимаше жената, а на другата година карта взимаше мъжът. Обикновено почивката беше 20 дни, а не 7 дни както е сега масовия случай. Като дете ми се е случвало да отида три пъти по 20 дни на море в едно лято - училищен лагер, спортен лагер и с родителите. Сега знаете как е ....

48

Анонимен

преди 11 месеца

Преди 1989 година на практика нямаше разлика в трапезата на работника и директора на предприятието. При това храната беше качествена за разлика от сега. Никога не ми се е случвало да няма луканка или суджук в магазина, както сега твърдят някои

47

До Анонимен 36

преди 11 месеца

Прав си за почти всичко, което пишеш. Но все още има островчета на социализма, в които трудът и образованието не могат да ти помогнат. Вчера тук беше отбелязано нещо подобно относно БАН. Чувам, че и в някои ВУЗ-ове все още на първо място е връзкарството. Но поне човек е свободен да избере друга месторабота, докато през соца да се уредиш в БАН или преподавател във ВУЗ си беше нещо като аристократична титла, но много отличници без връзки, постъпвайки там се оказваха слуги на тройкаджии връзкари.

46

Анонимен

преди 11 месеца

Сега можеш да летуваш и да си прекарваш свободното време където си искаш, стига пари да имаш.

45

И свободното време

преди 11 месеца

се прекарваше по различен начин преди 1990 г. За някои не бешепроблем всяка година да ходят в чужбина през отпуската си, включително и в западни държави. Не беше проблем и всяко лято да взимат карта за цялото си семейство за хубава почивна станция на морето през юли или август. Други виждаха море на три години веднъж, през септември, в мизерни бунгала с обща баня и тоалетна на 50 м от бунгалото. Трети и за такова летуване не можеха да се доредят и си караха отпуската на пейките пред блока.

44

Анонимен

преди 11 месеца

То и преди 1990 г. имаше разлика в трапезата на шефа и на дребния служител. Тя се състоеше не само в количеството на продуктите, но и в разновидностите. Имаше периоди, през които луканка тип подкова се купуваше само с връзки. За банани да не говорим. Сега поне всеки може да си купи всичко, стига да има пари и никой не ти пречи да работиш колкото и каквото можеш, за да напечелиш.

43

Аферата биткойн

преди 11 месеца

Биткойна предизвиква липса на ток и повишаване на глобалното затопляне -произвежда се от ток в страни в далечния изток от въглища .Биткойна нито е еко нито е нещо дето има реална стойност освен тока дето съдържа като изхарчен за копането,но този ток е ззаминал вече в атносферата....

42

Коджакафалията

преди 11 месеца

Инфлация няма има спекулация.Златото преди 3-4 години беше 2000$ з унция сега е 1960$, а парите от хиляди години са си злато.Парите са си със същата стойност само една световна мрежа от брокери,политици и лихвари смуче от кръвта на хората с 100% "инфлация" (при имотите) .Като изсмучат достатъчно да покрият определени цели цените ще се нормализират.В момента плащаме фалитите на банките и войните по Света.Този процес в Бг е по-ускорен, защото сме податливи. Всичко в БГ е от 50-100% върху реала.

41

Анонимен

преди 11 месеца

Е, някои пасат тревица (ядат предимно постно), получават по над 100 хиляди на месец и дават по-малко от 3-5% за храна. Лошото при тях е, че често ги стрелят в борбата за територия между различните мафиотски групировки. Иначе нормалния българин с 1000 лева заплата, от които взима 770 лева чисто, трудно ще издържи с под 3-5% (23,10-38,50 лева) за храна.

40

Анонимен

преди 11 месеца

Не пуша, ям предимно постно, сезонни зеленчуци, съвсем малко плодове, не се ограничавам никак, месо веднъж риба, веднъж свиннско през седмицата. Със сирена и салами не се тровя. Бисквити, бонбони, разтворими кафенца, хелчета, енергийни бъркочи, сладоледчета, солетки, банички, кроасанчета, пици и сокчета не купувам.

39

до 42

преди 11 месеца

Баце, ям био и телешко, храня жена и дете и давам по 2к на месец за храна, ти си мисли, че си добре. С добавките (хубав креатин, хубав протеин, витамини и т.н.) давам още 500.

38

Анонимен

преди 11 месеца

Цените на храната не ме вълнуват. Ако месечно давате повече от 3-5% от доходите си за храна, има накъде да се развивате или нещо не е наред с вас, или сте неадаптивни към пазара или бизнес средата. Айде мене ме оставете в ИТ сектора с 2 бизнеса. Давам за пример родителите си. Почти с тавана на пенсиите, но работят на по 2 места, а са на 75. Ей така, че иначе им е скучно, а и да има за обиколки по света. И не, не са държавни търтеи служители, а научни работници.

37

ЕС

преди 11 месеца

На полето има ценни протеини. Буболечки плужяци Хем ще се борите с вредителите. И с плевелите на био продукцията за нашата Европа. Особено да ценна храна за вас да бръмбарите донесени от колорадо.