21

Тото

преди 10 месеца

Тук из Хиподрума и Бъкстон на всяка пряка почти има детска градина, и то все големи. Но цяла България се набутала в София, па нямало достатъчно . Е , как да има !?!

20

Лол

преди 10 месеца

Ако отворите системата за детски градини, ще видите че за първа градинска група има 200 свободни места. Не може хем да е безплатно, хем да е пред блока, хем да е в чисто нова сграда, хем госпожите да са топ.Моето дете го приеха в Казичане.

19

до 19

преди 10 месеца

Ами гледай сега- аз съм роден в центъра на града. На Попа. Имаме сумарно 12 имота в София и във вилните села около града (Симеоново, Драгалевци). За моето дете място в градината няма. Заради текезесарите. И за второто ми дете място няма. И двете на частна градина. Това е. Поне има обезщетение от общината.

18

Анонимен

преди 10 месеца

Места в градините няма, защото всеки се набута в София. Защо в София? Защото от селата и малките градове положението откъм възможности на пазара на труда е стряскащ- тотална неконкурентноспособност. Бута се всичко в София, че е най-лесно. Да говорим за работа от офис през 2023-та е несериозно. Възможности има, ако си кадърен. Ето, аз съм от малък град, моето дете ходи на градина в него. Работим с жена ми от вкъщи и получаваме отличен доход за България. Но хората наоколо са плашещо пpocтовати.

17

Анонимен

преди 10 месеца

Нещата са прости. Градини САМО за образовани родители с доход над еди колко си лв.. Всичките неграмотни провинциалисти- откъдето са дошли, там градините са празни. Прочее, на хитрите програмисти отдавна децата ни не са в София на градина, а в планината на чист въздух до града. Поне провинциалисти не могат да си позволят тези такси.

16

До 17

преди 10 месеца

Предполагам, че там само това има..

15

Анонимен

преди 10 месеца

Всяко българско дете има право на предучилищно образование, което между другото е задължително след навършване на 4 години! Няма никакво значение дали родителите са "селяни" или "граждани" - по-т ъ п довод не бях чувал! Хем се правят на европейци и искат да живеят в общност с отворени граници, хем ако може в панелите им гета да не идва никой, който не е роден в Люлин 118...

14

Анонимен

преди 10 месеца

Селяните нямат прегради. Едно време майка ми напусна работа и ме гледа до 4 клас. Сега не можели да го правят това. Сега трябва да вдигат стойки по автомобилите с телефони и някой друг да им гледа децата.

13

Анонимен

преди 10 месеца

Най-вероятно и деца нямате още, иначе друга песен щяхте да пеете

12

Анонимен

преди 10 месеца

Още нещо не искат ли? За да се получи това таксата ще стане тройна. Или ще си седите вкъщи и ще си гледате децата щом сте ги раждали или ще си стискате кълкити за да не забременяваге щом не ви се занимава с тях цял ден и ще си работите.

11

Анонимен

преди 10 месеца

До 9 Пък ти си много добре, нали? Аз понде не мрънкам като тебе, че друг ми е виновен. Такъв си си ти - импотентен мрънкач.

10

Анонимен

преди 10 месеца

До Анонимен Места има бе. Прибирай се в каспичан. Там места има.

9

До 7

преди 10 месеца

Много сте зле!

8

Анонимен

преди 10 месеца

До Анонимен 6 Не мога да си представя да имаш повече от две деца в градина, освен тризнаци де.

7

Анонимен

преди 10 месеца

До Анонимен 5 Викаш други са ти виновни, че не си кадърен да имаш деца.

6

Анонимен

преди 10 месеца

Нормално е да се възмущават. Дойде целият нагъл функционално неграмотен прованс да слугува в София за жълти стотинки и места няма. Добре, че дават едни 300лв. обезщетение от СО, ако детето не е прието, а и доста работодатели (разбира се важи за квалифициран високоплатен труд) покриват ЧДГ на до 2 деца.

5

Анонимен

преди 10 месеца

България е сред последните страни по коефициент на естествен прираст в света. Дори при такива катастрофални данни, ние нямаме места за децата ни в градините...не ..въобще не ни затриват като нация не

4

Анонимен

преди 10 месеца

с детските градини и строителството им, стават далавери за милиони

3

Димитър

преди 10 месеца

Ни Данче ни Бойко.В общината командват подобните групи както и в държавата.Строителите са вече милиардери и онази Иванчева си го намери.Никой не я зящити от народа.Затова не ги е страх.Разбраха че сте бъзливци бивши селяци.

2

някои

преди 10 месеца

както са си преизбирали фънфурата така да си и протестират