27

В.

преди 11 месеца

Спад в икономиката. Това означава!

26

До Анонимен 24

преди 11 месеца

И по добре да ме завият с велпапе ,или най добре да си умра у дома .То и без това да живееш в тази ,,*** -пенсионерска държава ,,си е мъчение и изпитание .Аз лично не искам да плащам ,но ти казват ,че било задължително,,И не мисли ,че като си плащаме данъци като попове,няма да чакаме по 1час линейка .

25

Анонимен

преди 11 месеца

Така че, ако сте на заплата и не можете да си скриете данъка - подкрепете кръстоносния поход срещу сивата икономика и по-високите данъци. Те са враговете на квалифицирания честен данъкоплатец. А който не плаща данъци - следващия път в Пирогов да го покрият с един картон и в контейнера. Все пак и Пирогов се храни от данъци...

24

Анонимен

преди 11 месеца

Затова за тези, които не искат да плащат данъци трябва да измислим специална система - всеки път като ползват улица/тротоар да плащат. Също и ако викат полиция, пожарна, линейка. Също и на полицията. Примерно ако те биат на улицата о полицията мине, ще ти помогнат само ако си платиш. Все пак не плащайки данъци - отказваш да платиш заплатите им. В Пирогов също ще те оставят да се гътнеш и ще те покрият с велпапе, защо да правят друго щом не плащаш данъци?

23

Анонимен

преди 11 месеца

Именно и затова трябва да гоним сивата икономика - защото обикновените хора на заплата, независимо дали е 1-2-3-5-10-50 хиляди, няма как да скрием данъците и си плащаме като поп.А хитреците бизнесмени и самонаетите лежат на наш гръб. И когато дойде време за разходи - държавата иска да бръкне в нашия джоб.А тези другите даже се правят на жертви - бизнесмен милионер бил на загуба 5 милиона за предната година, ама плащал на 100 човека минимална заплата.Искал помощ от държавата да не затвори фирмата

22

Анонимен

преди 11 месеца

Затова тези 10% данък са оправдани - получаваш точно колкото струват тези неща. Смятам, че трябва да сме доволни от услугите и цената им и да държим нещата да не се променят. Защото едни високи данъци ще ни превърнат в роби. Ще вземат и малкото перспективи на младите и квалифицирани хора у мас да се развият финансово и ще изгонят всички тези хора в чужбина. Но всичко това не оправдава медни бизнесмени башибозуци да не плащат данъци. Напротив - вие сте враг на народа.

21

Анонимен

преди 11 месеца

Истината е, че получаваш разни неща - пътища, полиция, пожарна, ХЕИ/БАБХ, община, безплатна спешна помощ, здравеопазване. Ако си в София: метро и Пирогов също(1/3 от България живее в София, моля не почвайте с тъпите опорки за софиянци, няма такива, в София 99% са дошли от провинцията. Плюеки София днес, ставате смешни, когато децата ви дойдат да живеят и учат в София утре). И да прибавим към всички това безплатно средно и евтино висше образование. В някои страни висшето струва хиляди.

20

Ху Кеърс

преди 11 месеца

Да плащаш данъци в днешно и предишно време и да си горд от това означава, че си страхотен мазохист и вярващ в нещо , което не съществува. Не бъдете *** парите във вас са ваши държавата не ми дава процент като е напред даже не знае , че ви има.

19

Ху Кеърс

преди 11 месеца

До всички в бизнеса не ползвайте касовите апарати не плащайте на тази селска управа и държава щом не получавате не давайте. Така ще имате доста пари. Моят бизнес не плаща данъци и такси и живея по 10 от това което беше преди. Това е начина да имате повече за вас си и вашите близки. Спрете да плащате щом не получавате инфраструктура и качествен живот.

18

Анонимен

преди 11 месеца

Сега вместо да пишете глупости, и понеже е ясно, че няма да почнете сивата икономика - вдигайте обратно ДДС-то и си орежете скапния бюджет. Квалифицираните хора деклариращи реалните си добри доходи няма да си бръкнат в джоба за да платят за кражбата на измамниците. А който лежи на кълката, да преебава другите, от типа на коментари долу, другите да плащали - нека си завре кълката отзад и отърве света от съществуването си. БГ няма нужда от ***.

17

Анонимен

преди 11 месеца

Правителството е виновно, че намали ДДС-то и че не пипа сивата икономика. Масово работят хора на частно без да декларират нищо. А голяма част от наетите на заплатите са декларирани на по-малко и взимат другото в брой. Какво искате? Честните данъкоплатци с добър доход да си бръкнат в джоба за да платят о вашата ставка ли, *** нещастни? Че да крадетв още? Ама накрая и вие ползвате пътища, полиция, пожарна, здравеопазване, а плащате стотинки, а най-наглите декларирате загуби и искате пари от БГ.

16

Анонимен

преди 11 месеца

Вдигнете обратно ДДС-то на всичко на 20%, както беше. А другите пари си ги търсете ор совата икономика - почти всеки, който работи директно не декларира доходи, както и сумати фирми за какво ли не. А най-наглите даже пишат загуби от милиони - плащали заплати, пък били на загуба и държавата да им помага с пари... И накрая ще се прълне рук някой *** от тези крадци, които не декларират нищо или някой ръпак избягал от БГ и ще обясни как трябвали по-високи данъци. Ама нали няма да ги платиш ти, а?

15

Анонимен

преди 11 месеца

Питайте Ричи Бега де са кинтите

14

...

преди 11 месеца

Ами да върнат ДДС-то обратно 20% за всички и толкова. Освен това, ако държавата се проваля да си събира данъците... ние какво да правим? Да ги събираме вместо нея ли? Поредно доказателство за накадъри държавни калинки.

13

аз съм българче

преди 11 месеца

Не е важно дали ще платя данъците. Важно е, съседа да плати повече!

12

Анонимен

преди 11 месеца

След 10 месеца русофилско управление, нищо добро не очаква Държавата.

11

много ясно

преди 11 месеца

Държавата-мащеха изгони работливите си хора.

10

Иван Асен

преди 11 месеца

Е как да има!Довършвах апартамент последната година и като се почне от дограмата,вратите,климатици,гаражни врати,майстори за довършителни работи и все в тоя ред ,никой не ти издава фактура ,а само едни хвърчащи бележки за поръчка,няма и касови бележки.От това което съм платил може би поне 15 хиляди трябваше да е внесено ДДС,а не е!

9

столичан

преди 11 месеца

В БГ-то се чака основно на косвените данъци, а в ЕС се разчита основно на преките данъци. Нали искаме да ходим към ЕС? Защо не следваме евроатлантическата посока на развитие? Хайде стига с тези двойни стандарти у нас, като искаме в ЕС, нека и данъците ни да бъдат като в ЕС.

8

Анонимен

преди 11 месеца

1, радевата държава