60

До 64.

преди 11 месеца

Има една книга от Мая Ейклер - "Милитаризирането на мъжете.". Книгата е на английски и е доста скъпа за нашите стандарти, но, ако имате възможност, можете да я прегледате. Там вече в много по-обширен план са разяснени въпросите по казармената индоктринация на мъжете от страна на държавата.

59

До 64.

преди 11 месеца

Гледал съм протести на жени срещу забраната на абортите по немедицински причини. На някои от протестите имаше писмени прокламации със съдържание "Моето тяло е моя собственост.". Когато видя подобни прокламации пред военните рекруитни центрове и от мъже, тогава ще смятам, че съм видял още истински мъже. Всъщност аз вече съм ги виждал задочно: дезертьори в Канада от войната във Виетнам, уклонисти в Русия от наборната робия и други. Техните тела са също тяхна собственост.

58

До 64.

преди 11 месеца

Ларс Петерсон издаде книга със заглавие "Дезертьорите на Хитлер.". А в днешна Германия има паметник с название "На незнайния дезертьор.". Става въпрос за около 30000 мъже, които са отказали мобилизация или служба във военните структури на хитлеристите и са били разстреляни, обесени или гилотинирани за това. Ето Ви един пример за истински мъже, които с цената на живота си не допуснаха да бъдат оказармени.

57

Анонимен

преди 11 месеца

До Анонимен 62 Прочетох с интерес твоя коментар 62. Задавам си въпрос, след като "оказармените" ти явно не ги считаш за пълноценни мъже, ще бъдеш ли така добър да ни обясниш що е това мъж, заслужаващ уважение?

56

Анонимен

преди 11 месеца

България била на последно място по продължителност на живота в Европа. Ами много хубаво, какво лошо има в това. А Баба и Дядо умирали от Коко 19...? Още по хубаво, двоен кеф за мен! А англосаксиге направили вирус, от който руснаци и българи умират? Дай Боже такова щастие!

55

Анонимен

преди 11 месеца

Прибалтийските републики били начело в разликата между продължителността на живота между мъжете и жените - цели десет години в полза на женското царство. А Русия къде и в тази печална статистика? За Русия нищо не се казва! А военните действия на Русия отчетени ли са в смъртността? Отчетени друг път, въобще не са отчетени! Ей, феминистки принцеси и оказармени мъжки наборни дембели, ще престанете да унижавате мъжете, че вашата верица ***!

54

Анонимен

преди 11 месеца

Генът играел все по-малка роля в продължителността на живота. Всъщност генът никога не е играел съществена роля в продължителността на живота. Социалните фактори имат по-голямо значение. Академик Петрунов, ясно ли ти е? Или пак щели ми доказваш по-голямата податливост на мъжете спрямо Коко 19. Академик Петрунов, какво си ти бе? Оказармен дембел ли си? Тогава всичко ми е ясно, оказармен дембел сплескан!

53

Анонимен

преди 11 месеца

Е нерви, стрес, ГМО храни и т.н, при тия кризи и в ЕС, ще настигнат Бг.

52

До мойто мнение

преди 11 месеца

Единствения начин България да се оправя е да се смени матеряла с по-образовани.

51

Мойто мнение

преди 11 месеца

Демокрацията е много по-добра система, но в България няма контрол и всеки си прави каквото си иска. Живял съм в развита европейска държава и там можеш да правиш всичко, което не е забранено от закона, но нарушиш ли закона 95% от случаите си поемаш санкцията. Така беше и при комунизма, за това се живееше спокойно и престъпност нямаше. Трябва съдебна реформа, ако искате България да е нормална държава.

50

До 63

преди 11 месеца

2015 са умирали тия, които са живяли по времето на комунизма. По- спокоен живот с по- качествена храна и естествено и по дълга живот. Ако продължаваме в същия дух, възрастта още ще падне. Сега и здравеопазването е много зле, въпреки напредъка на медицината.

49

Анонимен

преди 11 месеца

Бойко реформатора, държавника, такава държава създаде, че нищо не става тук, но на матеряла си му харесва, щом ГЕРБ пак са първи.

48

До 65

преди 11 месеца

В другите държави няма ли ги тия работи, та живеят с 9 години повече?

47

Така е,

преди 11 месеца

но пък си имаме демокрация,банани и евроGейски ценности :)

46

Анонимен

преди 11 месеца

За сенег.алците Долню е прав. Още преди 8 или 9 години някой беше изчислил, че за издръжката на тези безделници и на безбройните им деца ежегодно бюджетът дава толкова пари, колкото биха стигнали, за да бъдат увеличени трудовите пенсии с по 180-200 лв средно на човек. И това беше преди 8 или 9 години. Сега дереджето вероятно е още по-зле. Всеки може да прецени, че ако се увеличат чувствително пенсиите, старците ще живеят по-дълго и ето ти я по-голямата продължителност на живота.

45

А бе, Долню,

преди 11 месеца

Ти не прочете ли какво пише в статията? Най-голяма е била продължителността на живота на българина през 2015 г., не по бай-Тошово време. Пише също, че днес сме се ВЪРНАЛИ на онази продължителност на живота, която сме имали през 70-те години, тоест по времето, когато социализЪмът беше уж в най-добрия си стадий и все още не ни бяха валяли радиоактивни дъждове по време на манифестации.

44

Анонимен

преди 11 месеца

В България няма никаква култура на хранене ако имаше българите щяхме да водим класациите на продължителност на живот

43

Анонимен

преди 11 месеца

Нищо де, затова пък имаме най високата пенсионна възраст.

42

Вин

преди 11 месеца

Професор #55, не вдяна ли, че сега заради ковид сме се "върнали в средата на 70-те", което време беше, началото на края на комунизма в Губернията?!

41

Не е виновен

преди 11 месеца

Капитализмът за това падение,а българина ,който с носталгия гласува за социалиЗьмът на бай Тошо. Доказателство...другите бивши соц.държави савсе по напред. Гласувате на БСП,Доган,Тиквата и за Копейкин и получавате това,което искате.