205

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 212, можещите, знаещите и учещите ЗАСЛУЖАВАТ да получават много! И получават! Гащник в училище... цял живот гащник! Сега е честно!

204

Анонимен

преди 1 година

Има грешното вярване, че богатите хора са "работливи" и заслужавали. Има "кой каквото си вземе", а не обрантото.

203

до БХ

преди 1 година

Бате, слушай сега. В УСА програмист взима 200к и нагоре долара. В Европа взима 6-10к евро. Обаче са малко, не стигат на бизнеса. И тук идваме Източна Европа, Индия и т.н. Бизнесът иска да прави бизнес. Някои евтино, някои качествено. Обаче няма хора за тая работа. Всеки, който може да се наеме е нает и пак не стигат хората. Затова е големия напън за AI. Обаче той отгатва токени, не мисли. А мислещите програмисти са 10-20%.

202

Анонимен

преди 1 година

Че и аз си мислех, е работя в София, ама май ми плащат като за Русе.

201

БХ

преди 1 година

До 214: по някакви неведоми случайности, имам познати, които са в светата на софтуерното развитие, жена ми включително, и знам, че тези, които могат, и то на ниво проект, са малко, а останалите са тотална масовка и явно са по-евтини от индийците, щом някой ги е наел тук.

200

до BX

преди 1 година

AI няма да има кой да замени ,, Има магистърски програми във Физическия и ФМИ които последнтите триг години няма и един кандидат .. Вие не разбирате , че добрите са малко , дори в програмирането .. Такава е съдбата на Колонията..

199

БХ

преди 1 година

До 210: по-скъпо.

198

БХ

преди 1 година

До 210: хич не ми трябва да разбирам. Важно е да има такива като вас, да разбират. Докато спрат да разбират. Е, може и да не съм програмист, но ако 2700 бруто е средно за София, аз съм на 1.6х това. Като добавя и жената на толкова, и че не дължим на никого нищо, никак не ни е зле. Горд притежател съм на знания и умения в моята област, каквито, при моите количествени и качествени натрупвания, не е лесно да се намерят. И не, Ей Ай-ят няма да го впрегнат първо мен да заменя, а тези, които струват..

197

до БХ

преди 1 година

"Научат ли Ей Ай-я да кодира". Само това изречение като го видиш и ти става ясно, че нито от AI разбирате нещо, нищо от индустрията. Но утешавайте се с тая мисъл, сигурно по-лесно се живее така с малка заплатка и без перспективи.

196

боби

преди 1 година

платени журналисти смешни мине немине седмица и все средна заплата статий пускате назлобявате хората излишно няма такива заплати на 100 един взема толкова това не е средна заплата

195

Анонимен

преди 1 година

Странно е, че в София е 2700 лева. В София са почти всички служители от централната администрация масово със заплати под 1000 лева, а те са 65 хиляди. В София са много от работещите в образованието и здравеопазването, а и те са ниско платени.

194

Обективен

преди 1 година

При средна брутна заплата от 2700 лева в София, то половината хора на заплата са с брутна заплата под 1800 лева. Не знам как в София се оцелява с брутна заплата под 3000 лева. София е скъп град

193

Име

преди 1 година

Пачкаторите и тук не пропуснаха да се изсилят. Аз само се чудя, кой ненормалник ще дава на нашенски бай *** 10к-15к-100к, а няма да ги дава на свои сънародници? Само от там да тръгнем и след това вече да мислим кой бил на село с 20к заплата, на кого жена му вземала и тя 20к. Само това, че никой не си снима договорите, фишовете, покупката на 2-та, 3-те или 5-те апартамента, говори много. Един от тия "богаташи" не извади да видим голямото му богатство. Всичките богати тук са забогатели от кражби

192

Анонимен

преди 1 година

До opa Нема такова нещо Я погледни само каква безработицата в провинцията. Над 70 % има места.

191

opa

преди 1 година

То софиянци няма вече, голяма част от софийските заплати заминават за провинцията, няма как...

190

Анонимен

преди 1 година

До БХ, големички са ви устите и винаги са за сметка на знанията ви. нека видим кой ще седи гладен. Моята прогноза е, че тези от вас, които и сега нямат... и след 30 години пак няма да имат. Втората ми прогноза е, че тези, които знаят, могат и учат... след 30 години пак ще имат повече от вас :)

189

БХ

преди 1 година

Тук големите пачкаджии (лошо няма, нека вземат, като има кой да дава) са малко като оня скеч на Тутурутка от преди 25 години: героят си говори по телефона и само повтаря "ай сиктир с тия 30000 марки" 2-3 пъти, и после същото, но с все по-големи и по-големи суми. Научат ли Ей Ай-я да кодира, чао-чао ниско, средно, че и високо разрядни БГ прогита. Каширайте сега, че му се види края.

188

Статистика

преди 1 година

За София като обложиш 2743 лв със всички осигуровки, остават 2128 лв. Според КНСБ минималния доход на член от семейство за издръжка е 1393,83 лв. На четиричленно семейство с 2ма работещи родители и 2 непълнолетни деца, сумата за издръжка е 5572 лв. Ако и двамата родители взимат средната заплата от 2128 лв, те общо взимат 4256 лв, то семейството не им достигат 1316 лв за да минат прага на издръжка. А какво остава за другите градове в страната? Ние обедняваме, а не увеличаваме стандарта си

187

Виготура

преди 1 година

Що не обясните че става дума за средната БРУТНА заплата, от която 40% са данъци и осигуровки??? На 2700 лв като махнеш 40% остават 1600 лв дайбавашта мама

186

Анонимен

преди 1 година

не знам за заплата, но ми прави впечетление че всички с СА,С и подобни номера са адски нахални, не спазват никакви правила а движение и се имат за богопомазани.