64

До 72

преди 11 месеца

Грубо казано, смятат обща задлъжнялост изискване на ЕС, МВФ, СБ, вклч. на частни фирми с милиони заеми, близки до властта, които изнасят парите в офшорки. В момента ситуацията с Гешев е породена от подобни практики. Навремето беше даден един диск на България - наричат го "Швейцарски диск", но май беше предоставен от Германия със сметки на политици, юристи. Дискът изчезна. Беше свързан със закон САЩ да бъде предоставяна инф-я за съмнителни сметки. Скандълът с Б-я и Гешев предстои и ще е оГромен.

63

До 1989

преди 11 месеца

България не познаваше какво е "задлъжнялост" и ЧСИ-та. Проблемите започнаха с откриването на безброй банки и последвалата Банкова Криза, от Тодор Вълчев, член на Римски Клуб. Виденов е имал огромни скандали с въпросният Вълчев за огромният брой Банки.Хубавото е, че сме във ВАЛУТЕН БОРД, който искат да махнат лобитата за приемане на Еврото. Така че, Бдете, готви се поредното гр***бе***не на бг народ, чрез евро, махане на регулации, харчене резерв над 20 млрд. и ДЪЛГОВИ СПИРАЛИ, съзбата на Гърция.

62

В Ю- Корея

преди 11 месеца

Бързите кредити са забранени в капиталистически д-ви от Азия.. Това са политики на дъщерни банки в България, одобрени от БНБ, ЕЦБ за да страните от ЕС, и Фед за САЩ. В САЩ имат огромни проблеми със студентски кредити, не могат да ги върнат, голява чакт от студентите последна година напускат. Отрамна част от дефицитите са от невъзможност да се изплатят студентски заеми. Ипотечната криза в САЩ, също заля светът от отпускани лоши ипотечни кредити. Лихварството е Абсолютно З***ло.

61

Анонимен

преди 11 месеца

Бързите кредити са суми около 1000-2000, за да станат 3млрд лв са милиони, ще рече че всяко семейство има поне един.

60

Анонимен

преди 11 месеца

Теглят за да се правят 3..4 дни на тежкари в Гърция!

59

Анонимен

преди 11 месеца

Пфф, "Единствено кредит се тегли за жилище, образование или бизнес."----- и за още едно нещо се тегли - за лечение. Иначе за други глупости наистина няма смисъл.

58

Тъпаци

преди 11 месеца

Размерът на жилищните кредити е 32.3 МИЛИАРДА лева .

57

Анонимен

преди 11 месеца

До програмистите са вин Банките се правят от БНБ. Там е вината че БНБ им дава разрешителни а после не ги контролира. Колко са отнети и колко банки са закрити от БНб. Нито една.

56

програмистите са вин

преди 11 месеца

За икономическото положение в страната са виновни програмистите. От една страна източват банките с големи заплати - в момента няма банка в която минимум 60% от служителите да не са програмисти. И си пазят гърбовете - като мафия са и могат да сринат всяка банка. От друга страна с високи заплати оказват ценови натиск. ТРЯБВАТ ДАНЪЦИ СПЕЦИАЛНО ЗА ПРОГРАМИСТИ!!

55

2009-та

преди 11 месеца

2009-та беше така. 2010-та имотите се сринаха.

54

Кредит суис

преди 11 месеца

Грешка, спасявана на 2 пъти? А Крайслер..., и още и още. А Лемън?

53

Да изброим ли?

преди 11 месеца

Финансовите "култури" на Средит Суис, Морган Стенли, Дойче Банк, Голдман Сакс, Ню Йорк - фалирал края на 20 в. А на Локхийд, в който България подари 16 милиарда? И там ли е ниска "финансовата култура"? Интересни двойни стандарти. А ЕС, който фалира 2008, а и от пуснатите от Фед спасителни планове без решение на Конгреса? Май другата е причината за "масовите фалити".

52

Анонимен

преди 11 месеца

Теглят ги русофили, защото някой ги излъга, че западът ще фалира и няма да ги връщат.

51

Анонимен

преди 11 месеца

Неудачниците теглят за да си купуват *** дето не са им нужни, после реват, който няма мозък ще е роб на лихварите

50

...

преди 11 месеца

Липсата на финансова култура е в основата на бедността на тази нация. Теглете! Теглете! Ей за това не трябва да има личен банкрут! Иначе научаване няма!!!

49

Смел Гибсов

преди 11 месеца

Еххх , вдигнете му заплатата на тоя р.о.м дето трие постояно коментарите ве .... не ви е срам ..

48

Име

преди 11 месеца

Или това нееещастно адАминче се припозна в това, че "любимата му женичка" му мрънка на главата за всякакви неща, за които няма пари и отива за кредит. Това са българските мъже.

47

Име

преди 11 месеца

Явно и този тук клет адАмин е от тия, с бързите кредити. От ДНЕС(УТРЕ) не му плащат достатъчно, за да ис купи и той новия (л)АЙ(най)ФОН. Нали заради това ми изтри коментара, нееещастник такъв?

46

Момо

преди 11 месеца

Пресмятайки жилищните кредити, стигам до извода, че в България се купуват по около 430 жилища на година с такива кредити, ако цената на едно жилище е 150 000 евро. Хич не ми изглежда много при положение, че това са не повече от 5-6 кооперации.

45

Пфф

преди 11 месеца

Никой никого не кара на сила някой да тегли кредит. Научете се да си правите бюджет и да планирате. Единствено кредит се тегли за жилище, образование или бизнес.