52

До Анонимен 18

преди 11 месеца

Ти казваш, че не можело в днешния свят първият мързеливец да печели колкото умния и кадърния. *** в БАН, да видиш дали не може. Може и още как! Поредната недоучена леля, която на младини се е шмугнала в семейството на някой властимащ, днес е шефка на секция в научен институт и тя еднолично решава кой е по-умен и заслужил да расте в кариерното си развитие. Това го има в почти всеки от институтите там. В БАН още си карат по социалистически и си предават властта по роднинска или приятелска линия.

51

До Анонимен 40

преди 11 месеца

Построиха те, с пари, давани назаем от СССР и после опрощавани. Голямата мечка ни изкупуваше и всичко калпаво, което произведем, за да има работни места и за да ни поддържат производството, 80% от което беше за закриване. Нали бяхме буферна държава, трябваше да се направи така, че да си мълчим, да слушкаме и да папкаме. Как да има развитие при такъв режим? Сега пак сме буфер, но децата и внуците на мързеливите другари дори и това не умеят - да изцоцат от новия Голям брат по-добри условия за Бг

50

Анонимен

преди 11 месеца

Ще управляваш парите си, когато имаш такива.

49

Анонимен

преди 11 месеца

Ха-ха-ха, те на 50 години още живеят при родителите си и вземат пенсиите им, вие искате на 19 години да станат независими!

48

Анонимен

преди 11 месеца

Масовката - завършва гимназия в провинцията и бяга в София да става човек. Почва някъде между 1000 и 2000 лв най-много.Дава за квартира 700 лв, токът 300 лв, храна и консумативи 1000 лв. След това се жени и жена му го натиска за ипотечен кредит, щото колежките й имали и те такива. И така, в мизерия и стрес следващите 30-40 години, а най-често до гроб. Сигурен съм, че всеки познава много такива хора. Това не е живот.

47

Анонимен

преди 11 месеца

по добре при мама и при тате отколкото роб при некоя шматка-работодател-робовладелец и затъване в кредити

46

Анонимен

преди 11 месеца

Робододателите дават само работа на младите, а пари на дъртите и хитрите!! Пари могат да дадат на децата на някои техни приближени! Това го виждат и усещат нормалните млади и това ги демотивира да работят!!

45

SS

преди 11 месеца

Превърнаха младите хора просто в консуматори ,нищо повече ! И с претенции ! Аз заработих първите си истински пари като наемник в ЧВКомпания ! Жена ми е работила без заплащане срещу купичка ориз на ден ! И ми казваше ,че всяка седмица купичката ставала по малка ! Нямаше нищо когато я доведох в Бг освен дрехите на гърба си ! Аз към онзи момент бях малко по богат ,освен дрехите на мен имах и едно одеяло ! Сега имаме работещ бизнес,имоти, всичко ! Акъл и работа се иска не приказки !

44

Янчо

преди 11 месеца

И как ще стане това в Бг, като 90 процента от младежите ни не са хващали работа.Те си мислят че ще правят клипчета в Tik Tok и YouTube и ще са богати,а не с гледане на животни и земя,камо ли да строят къщи.Това младо поколение е тотал щета нямат трудови навици,наскоро един познат беше наел една студентка на 22 год.в магазина си ,тая *** изключена фризера да си зарежда телефона там и оп развалила към 100 кг. Меса и те набутва едни бързи 2000-3000 лв.За какво говорим представи си.

43

33 г, с вишу, безраб

преди 11 месеца

капитализма/демокрацията 'работи' единствено след като затънеш в кредити за къща/кола, тоест като те пороби. докато връстниците ми си чупеха гърбовете да са 'самостоятелни', аз до ден днешен си живея в същия ап където съм живял цял живот. и той си остава за мен.

42

Анонимен

преди 11 месеца

До Анонимен--- А ако учат---Ако учат, трябва да теглят кредит, а след това да роботят още повече за още по-малко.

41

Анонимен

преди 11 месеца

На сегашните млади 19-24 години, им дай да са дрогирват,, да се бият, хилят и пият кат откачени и тва е за тях живота. Да запалят колата, турят гаджето на предната седалка, вдигнат 200 и яла *** вижте! БооокклллУк са сяшните млади.

40

Анонимен

преди 11 месеца

А ако учат,задължително ли трябва да работят?

39

Анонимен

преди 11 месеца

До Анонимен"системата кърмотеше мързеливите другари" ....... Още по-зле за вас, понеже не можете е да боядисате това, което "мързеливите другари" са построили...

38

SS

преди 11 месеца

Има пораснали дечица по на 30 год никога не са работили ! Сина ми поне се опитва да прави бизнес ,ама нещо не върви ! И после тате покрива разходите ! Викам му докога така ? Мълчи ! А жена ми азиатката не дава да го спонсорирам !

37

Анонимен

преди 11 месеца

При лошия комунизъм законът беше такъв, че всеки навършил 18 трябваше да полага труд, ако не следва висше образование.

36

Анонимен

преди 11 месеца

знам за едни такива млади дето станаха финансовонезависими на 20. Като се наложи да бачкат видяха суровия край на живота изпокараха се. Момичето си намери богат чичо и и потръгна - работа, кола, ама оня е играч, не дава нищо даром...

35

Анонимен

преди 11 месеца

Всички млади хора , искат да удължат периода със родителска издръжка , затова записват странни специалности в университета , максимално лесни , нищология .. И родителите будали ги издържат .. Толкова не могат да преценят че няма ли поне 3 математики , това не е наука...

34

Союз нерушимьi

преди 11 месеца

Тука много ларж се изхвърляте, бе. Я по-спокойно. Всеки живее както си иска.

33

Анонимен

преди 11 месеца

32, 'Режимът, който отнема частната собственост и инициатива, ви е научил да имате частна собственост? Тук сме много, ама много сбъркани' -- а капитализма щото много свобода дава, ама за едни (олигарсите) дава повече, за други (работниците) по-малко и то след като се наведат за първите