23

Инж+

преди 11 месеца

Да питат Мутрофанова защо ги лъгаха, че Европа ще умре от глад и цените ще стигнат 1200лв./тон!?!?!?!

22

баба мара

преди 11 месеца

значи има фураж за животните за години напред хаиде сега млякото да се върне наприемливи цени

21

Австралиец

преди 11 месеца

Този Венцислав Върбанов не е ли същият министър на земеделието от правителството на Костов ,който даде на частна фирма да изнесе 5 хиляди тона от Държавния резерв на високи цени ,и после същата фирма възстанови количеството с внос от Украйна на 50% по ниски цени ?! Няма кражба ,има замяна. ! И сега председател на асоциация 🤮

20

😀&#1

преди 11 месеца

Лаком газ, сери пръст.

19

Анонимен

преди 11 месеца

Над 3 млн. отделни зърна пшеница имало в складовете.

18

Алекс

преди 11 месеца

Интересно защо житото от миналата година два месеца преди жътва все още не е продадено? Опа,зърнарите умишлено не го продадоха в очакване на спекулативни печалби.Обаче играта не се разви според очакваният сценарии.Пазарът на зърно се нормализира.Новото Бентли ще почака.

17

Анонимен

преди 11 месеца

С един тон царевица няма да има за качамак

16

До История

преди 11 месеца

Яли са трупове на коне и хора.

15

българина

преди 11 месеца

за каквото гласувахте точно това ще получите, българите са офффчи народ

14

ИСТОРИЯ

преди 11 месеца

Хляба който се продава в България е замразено Тесто от САЩ - 10 годишно .Това е истината .За критиците - ядете ли печени хлебчета от големите вериги магазини ?Нямат ли вкус на печена глина ?Даже в Сталинград и Ленинград през ВСВ са яли по - здравословна храна .

13

На мушката сте

преди 11 месеца

България отново е "заплюта" от Брюксел за експерименти !Тъй като отдавна ЕС тръгна по пътя на явното си фашизиране, сега с номинацията на европейски еврокомисар изпратен директно от Брюксел / с помощта на вътрешен политик, национален предател /,ще се прави опит и за в бъдеще по-този начин "да се превъзпитават" непослушни членове на Евросъюза /такива като България/, като директно ще им се натрапват министър-председатели от Брюксел. Като последните чинно и коренопоклонно да изпълняват спуснатата им отгоре, правилна евро-атлантическа политика в ръководените от тях държави !

12

Анонимен

преди 11 месеца

Тарикати как е,дочакахме ли голямата пачка или глътнахме водица?

11

Анонимен

преди 11 месеца

Въпросът е каква е производствената цена, и на колко трябва са се продава за да има добра печалба. Честно казано нямам идея. Впрочем интересен въпрос е колко от тази пшеница е клас 1 или 2. По-горните класове са фуражен *** от който в България от край време се прави хляб. Който не вярва да потърси в Гугъл статии още от 2006-та от производители на зърно/хляб. Та мисълта ми е, клас 3/4 и нагор фураж давайте на животните или ви тикайте отзад. Не щем тестени изделия/брашно направени от фураж.

10

Спас

преди 11 месеца

Лакомията е голяма,да се задавят дано

9

Анонимен

преди 11 месеца

На мамули или на зърна???? Ако не е ронена с нея могат да се вършат куп неща.....!!! Един тон царевица ?? В складовете на цяла България ??!!! Явно някой е още снощен, или по-скоро си мисли за други неща .......!!

8

Зрънчо

преди 11 месеца

Да не сте я държали там, спекуланти! Това си е ваш проблем, да сте продавали и изнасяли, по света има много гладуващи държави. Само че искате цени, каквито няма никъде по света!

7

Анонимен

преди 11 месеца

Не продават, защото цените са ниски. Тоест очакват по-високи цени. Но зърнопроизводителите и миналата година не продаваха, защото също очакваха по-високи цени. И в такива абсолютно недалновидни очаквания доведоха отрасъла си до безизходно положение и дори до катастрофа. Три милиона тона зърно са на път да изгният по складовете, а хлябът гони два лева за брой - пълен абсурд!

6

Анонимен

преди 11 месеца

Ами нека си я държат още в "складовете" и чакат " Цена"!-:))) Други години,по това време всичко беше изнесено през пристанище Варна и Бургас на вън!

5

Анонимен

преди 11 месеца

А защо е бяха продадени и парите да бяха в джобовете на родните зърнари?Ами защото,някой тарикат реши есента на 2022 година,че цени от 400-плюс долара за тон са му малко и ще направи още по голяма гуша,е направи Я!

4

Анонимен

преди 11 месеца

3 милиона зрънца ли?