24

Aries

преди 15 години

Умишлено и целенасочено нацията се води към опростяване.

23

Мамантос

преди 15 години

Тове е резултатът от ЦИВИЛИЗАЦИОННИЯ ви ИЗБОР, скудоумни деморатични евроатлантистчета! :-0

22

edin

преди 15 години

,,Най-много деца - 8 000, са отпаднали по социални и семейни причини, 4 000 - заради отсъствия, 350 - заради слаб успех. ,,Тези 8000 са вече в чужбина!Като няма кой да ги накара да учат,се намери кой да ги накара да работят.

21

virus

преди 15 години

абе, консерва, то само оценките не стигат, тряя и да шаваш и да се развиваш.а повярвай, с твоето закостеняло мислене ще ти е трудно.

20

Lelka_Debelkaa

преди 15 години

щом можем да си позволим такава огромна бройка, деца да останат неграмотни.Това е такъв бумеранг, който във времето, или след време ще се превърне в трагедия.За две години, близо 35 хиляди деца са на улицата, причини много. Виновни сме всички.А издателите на учебници, пак печелят. Няма слаби ученици, децата винаги когато не рабират нещо бягат. Нормално е!За тях отговаряме всички ние семейството и обществото. Не си вършим добре работата.Жалко за децата.Номер 14 то всичко хубаво ама що си виснала и ти в чата, а плюеш по другите?

19

daee

преди 15 години

Мога саМО ДА ТИ КАЖА, че си изпаднала в пълна заблуда 1-во, за да се стигне до тук децата нямат почти никаква вина: не са виновни, че са възпитани така, не са виновни, че не са ги мотивирали, не са виновни, че няма адекватни мерки срещу всекидневните зулуми, които стават в училищата ( с др думи няма наказания ) , не са виновни, че в техникумите и др. "обикновени" училища преподават пълни профани и т.н а за да имаш малко по голяма представа от живота вдигай си поне за малко главата от учебниците и виж какво става на вън, защото в читанката може да е написано кои са четирите такта на двигателя с вътрешно горене, но не е написано как да го поправиш примерно ( с др думи няма да се окажеш подготвена за действителността, защото до 19-та година няма да ти е паднала и една "прашинка" на главата)

18

преди 15 години

11, ми аз като знам тая година какви хора влезнаха специалност педагогика, направо не ми се мисли. Като знам, също така, че само от моя 70 000 град познавам 3, които откровено с връзки ще учат медицина (2 в Пловдив и 1 в София) и още 1 който е в Симеоново с връзки и т.н., списъкът е дълъг, лошо ми става. Истината е, че деморализацията е пълна. Поради редица причини България изживява криза в момента. Икономическата, т.е това което е материалното изоставяне, лесно ще бъде преодоляна, просто ни трябва време. Но духовната, уви, е мн по- опасна. Трябва да се инвестира страшно мн в образование и спорт. Поне 60-70 % от бюджетния излишък трябва да бъде за развитието на изкуствата. Темата е мн обширна, и мн тъжна...

17

преди 15 години

14, не обръщай внимание но като тоя лумпел под мене. Ти най- добре си знаеш, още повече, че поне имаш смелостта да изразиш мнението си (доста нестандартно за възрастта ти, наистина) На такива хора като теб се крепи цивилизацията, иначе всички щяхме да сме престъпници и бездомници. Един ден няма да съжаляваш, бъди сигурен. Не обръщай внимание на комплексираните ти съвръстници, които един др. се навиват кой е по- силен характер, по- успял, независим...формата "не ми пука, не ме еб*"

16

Julie

преди 15 години

хахаха а ти явно си от тези нещастници които чакат само от мама и тати и като всички останали ще тънеш в мизерия и ще има да викаш,ако бях учил сега нямаше да е така!Замисли се само колко глупав си :Д:Д:Д не става само с празни приказки трябва и акъл!!Президинт щял да става :Д:Д:Д:Д:Д:Д:Д

15

6efa

преди 15 години

batka ti qvno si nqkoe zubar4e, normalno e na nikoi da ne mu se hodi na daskalo i da ne mu se u4i i da mu se hodi po kafenca i diskote4ki.. qvno ti si sburkania, no dobre 4e gi ima teq kato teb 4e az ako stana prezident durjavata ni 6e stane kato v me4tite, a ti 6e produlji6 da q opravlqva6 po su6tia bezsmislen komunisti4eski na4in.

14

Julie

преди 15 години

"Господи , добре че ми остава още една година да и ще се отърва от този бардак наречен българско основно-средно образование" Eто затова сме на това "дередже",точно заради такива ученици!Аз също все още уча и съм за 10 клас.Не мога oбаче да проумея едно как дори им минава през ум да бягат от час и да пият кафенце някъде или да пушат цигари по цял ден,как не ги интересува успехът им и това дале ще имат 2 или 6.Та нали от това "толкова тъпо,гадно,ужасно училище" зависи бъдещето на самите нас,на България дори!Как може да обиждат преподавателите си,да си пишат смс-и в час,да се бият и обиждат по коридорите,по цели нощи да висят по дискотеките,да висят в скайп по цял ден,някой от които дори не могат да пишат,а в същото време да не са прочели дори една книга в живота си!!!Не казвам, че аз съм най- ученолюбивата,че пиша перфектно без грешка,никой разбира се не е правописен речник,но едно 90% от учениците в България не мислят изобщо за бъдещето си и затова как да се стремят да се развиват самостоятелно,а са на принципа "докато ги има мама и тати ще има кой да дава парички,пък после ще го мислим!"

13

men

преди 15 години

choveche i az sum taka-mnogo poveche se vuzpolzvah, otkolkoto sum dala, no: az iskam da se vurna i da prepodavam v BG- v universitet po specialnostta mi. problemut se okazva, che az prosto ne prinadleza kum nikoi priateslki krug ot prepodavateli v moiata oblast, nito puk imam rodnini.... poveche da obiasniavam li??? niama iasni kriterii, nito puk iasni pravila kude koga i kak se publikuvat svobodnite mesta v oblastta mi v razlichnite univeristeti-pulna mugla e. da ne govorim za internet dostup do takava informazia-tova e absurd!!! ta po tazi prichina prepodavam v chuzbina.... ne se oplakvam, zastoto rabotia, tova koeto mi e po surze. pozelavam na vseki mu sustoto-udovletvorenieto ot uspehite e ogromno!!!

12

Бивш учител

преди 15 години

Стискам ти ръката и се подписвам зад всяка една твоя дума!Това е жестокото положение в момента.Само малко ще те допълня-За какво са и на бананова република,почти колония,знания на децата и?И една епиграма на писателя Змей Горянин,писана през 50-те години, когато е бил тотално забранен:"В блатото на живота в нашата държава-Златото потъва,*** изплава..."Аналогията с наши дни е поразителна!

11

Бивш учител

преди 15 години

Днес случайно срещнах из града бивш мой учител.Учеше ме навремето като ученик.После след години станахме колеги.Пак се учех от него.От 1962 година до пенсия е бил все учител в едно и също училище.Преминал през всички длъжности-от учител по учебна практика до зам.директор по техническата част, и после обратно, защото е бил член на БКП.От невъзможност да понесе съсипването на училището, се пенсионира преди години предсрочно.Заговорихме се за училище, и той почти заплака.Каза само-"Не е важно, че се съсипа и разпродаде училището и техниката.Важно е ,че се съсипаха ДУШИТЕ на учители и ученици,а това няма оправяне!"Някога, когато започвах като млад учител,получавах щатна заплата 162 лева.За сравнение-един шлосер в завод, със 3-ти разряд, не падаше тогава под 250 лева.Но никой не си позволяваше да обижда и хули учителите и училището.Те винаги и при всяка власт са били на социалното дъно почти, но имаха авторитет.Сега, да си учител звучи като "Бавноразвиващ се и социално слаб,неспособен да се интегрира в пазарната икономика".За това никой не ще става учител в училищата,освем млади и неориентирани още хора, и то за малко, или болни от някоя от болестите, за която по кодекса на труда има защита от уволнение.Тъжно но факт...

10

УУУУ----УУУУУУУУУУУ-

преди 15 години

14 500 ученици вън от училище миналата годинаСЪВСЕМ ОГЛУПЯЛИ *** БЕСЕПАРИ , ВИЕ ЗАТВАРЯТЕ УЧИЛИЩА, ХА СЕГА ОТВАРЯЙТЕ ЗАТВОРИ!МОЖЕ БИ ТОВА ВИ Е ЦЕЛТА, ЗАЩОТО СТЕ ПОСТРОИЛИ ВЕЧЕ КРЕПОСТНИ , ЧАСТНИ ЗТВОРИ. ВАШИТЕ ФИРМИ ЗНАЯТ КАК ДА ПЕЧЕЛЯТ. ЛЕЖИШ 10 години осъден, това е страхотна гарнция от държавния мафиотски съд воглаве с необръснатия Вълчев, плащаш пролежаните години при скъпи такси!

9

Дани

преди 15 години

Зле направена реформа, зле подбрани директори на училища и успешно, целенасочено изгонени хора, милеещи за образованието.С други думи - хора, корумпирани и не на място са в гилдията на учителите. Защо ли?И светлинка в тунела на знанията - няма.....Жалко за децата.

8

Alex

преди 15 години

Napylno te podkrepiam , zastoto systoto vazi i za men - OBACHE , ne znam zasto , no nesto mi podskazva , che ot otpadnalite ot uchiliste 14 500 uchenici , pone 85% sa *** - koito hodiat na uchiliste samo za da se nahraniat i sled tova se pribirat u tiah .

7

Олег Драгунов

преди 15 години

Дъното отдавна е стигнато и се правят кръгчета по него. Не си ли забелязал, че всяко следващо решение на министерството е привидно добро, но:1. Зле изпълнено, свързано с пари, които определени хора гушват.2. Предложенията свързани с дисциплина и увеличение на общия успех са еквивалентни на едновремешни действащи механизми, които бяха затрити с лека ръка. Сега те биват предлагани и прилагани като нови, но естествено половинчато, което още повече влошава нещата.3. Имаш ли си на представа що за хора завършват, сега и стават учители, а знаеш ли какво е да си учител, на какво си подложен всекидневно и как те "мотивира" държавата и обществото, ти да работиш тази работа с кеф и да имаш желание да се развиваш.5. Защо мъже почти не стават учители?И нека някой ми отговори, дали самия той би станал учител и защо.

6

преди 15 години

Абе вярно че за един ден сума и правописни грешки се допускат от пишещите,на мен лично не ми пречи,знам че се бърза да с енапишат статийте,но има подрастващи които (предполагам някои от тях четат) и ще заучат грешно думите.

5

преди 15 години

Номер 2 и 3 имаха предвид как е написана думата "година"