31

Иванов

преди 11 месеца

Написаното много смекчава картината. Отидох (с такси) в 05:30 и бях шести, до отварянето на гишетата бяхме вече 52-***, от които четири на количка. Първите трима минаха към 09:15, защото имали проблем с компютъра. През това време два пъти ни валя сняг, но не ни пуснаха в чакалнята, защото можем да се заразим. Всеки излязъл получаваше овации от останалите инвалиди за това, че е оцелял. И тази "терапия" се провежда два пъти през месец. За тези, на които им липсва някаква хартийка и по често.

30

До 30

преди 11 месеца

Лъжеш! Ти просто лъжеш! При 50+ процента ТЕЛК ще получаваш пенсия, макар и минимална. Ти лъжеш!

29

р

преди 11 месеца

До АнонименСигурно има и фалшиви ТЕЛК решения, но аз съм със заболяване от 23 години и държавата даже и пенсия не ми дава, защото не съм работил преди да се разболея :) Че аз се разболях на 20, къде да работя преди това? Гледа се, да не ти се даде абсолютно нищо, а когато си болен най- имаш нужда и от пари и от подкрепа. Политиката е насочена срещу болните хора, но никой не го интересува, докато той самият не стигне до това положение.

28

Закривай

преди 11 месеца

територията! Държавата ни е най-безхаберната държава към болните! Парите отиват в джобовете на шефовете на болници, а болните тънат в мизерията на държавните болници.

27

Анонимен

преди 11 месеца

До Анонимен до 9---А за 12 години преди тези 3 години точно ти къде видя правителство???Защото аз видях само яко крадене и н.агло лъжене право в очите на хората!!!

26

Анонимен

преди 1 година

Няма такава държава в която парите отиват само за лекарите вкопчили се за административни длъжности, а болните кучетата ги яли!

25

Анонимен

преди 1 година

Тази система е една от най-големите престъпни схеми в държавата. Доколкото знам, над 600 хиляди българи са с Телк. Все едно сме воювали с Русия и Турция едновременно. И децата знаят как се взема и кой взема Телк. После защо нямало пари за повишаване на пенсии и за истинските инвалиди. Според мен, тази корупционна практика трябва незабавно да се прекрати и да се измисли проста ефективна схема, която да помага само на истинските инвалиди.

24

Анонимен

преди 1 година

няма ги парите за инвалидите от социално подпомагане ,днес е 15 число,няма преводи,тези изхарчиха парите по рушвети и комисионни.не ви е срам ,до парите на сакатите достигнахте.

23

До малоумния Узунов

преди 1 година

Дано останеш без два крака и да чакаш прав на патерици не два, а шест часа!

22

House M.D.

преди 1 година

Стелче, кой е електронният министър-председател?

21

Анонимен

преди 1 година

ТЕЛК така или иначе се дава на електората от Столипиново, Шекер махала, Левски и Захарна фабрика. Иначе истински болните хора може и случайно да получат, ако е видно, че ще починат от болести след около месец.

20

Анонимен

преди 1 година

Kaкво е това "е-правителство", че нещо такова никой нopмален не е видял?

19

Анонимен

преди 1 година

DO 10. На Запад за джипито се чака по няколко дни със записан час.

18

Анонимен

преди 1 година

Всичко се доказва с Документи.

17

Дедо

преди 1 година

"Държавата похарчи милиони за електронно правителство.."Не милиони, а ДВА МИЛИАРДА!!!Що не питате Томиславчо Дончев КАКВО СТАНА?Той беше министър за ел. правителството!!!ДВА МИЛИАРДА ГИ НЯМА!!!

16

До ТЕЛК

преди 1 година

Е дистанционно не може ли да работиш след първия месец, при мен така се оказа по-лесно

15

Анонимен

преди 1 година

Е-правителство в следващите 100 години, щото хакери много у БГ, пък и не сме дорасли затова нещо :)))

14

ТЕЛК

преди 1 година

ТЕЛК има два вида решения - за болнични и за инвлаидност. За болничните реда е следния - правят ти операция в болница и примерно 6 месеца трябва да си в болнични. Първо от болницата ти дават 1 месец, послед на два пъти ЛКК ти удължава с 1 месец болничните. Накрая същата тази ЛКК те праща на ТЕЛК за още болнични, но това става след като са изтекли болничните от ЛКК и не знаеш ТЕЛК ще ти даде ли или не болнични. На практика решението на ТЕЛК идва след близо два месеца, в които не знаеш дали да ход

13

GD

преди 1 година

Баща ми го оперираха от тумор в мозъка-колко яйце. Още с изписването през 02.2022 беше ясно , че ще е 100% инвалид. Никой не дава никаква информация как се случва освидетелстването от великия ТЕЛК. Март месец започнах да обикалям социални, ТЕЛК, личен лекар. Навсякъде формулярчета и молби за да им се молиш да свършат нещо. През м. май подадох, през октомври 2022 получих решението. На практика 9 загубени месеци през които можеше да получава помощи и да кандидатствам за него личен асистент.

12

христо

преди 1 година

Ще въвеждат електронно освидетелстване, дано стане до 1 година