25

Анонимен

преди 1 година

Много сме комплексирани тук на Балканите и сме с едно неподплатено самочувствие на майстори по всичко, това и е основния проблем. Да останеш по-назад за българина е равносилно на смърт. Всеки си мисли, че може по-добре, че може да прецака другите и системата, че е по-умен от останалите. Я тука да слъже, я там да се пререди, я "малко" да наруши. И не само не е срамно, ами даже е повод за гордост, а реално повечето хора са с доста скромни личностни възможности.

24

Доволен Съм

преди 1 година

Доволен съм - по-добре сме от Турция, Иран, Китай, Албания, Русия, Арменя, Мароко, Индия, Пакистан, Перу и много други.

23

Popa ot razgrad

преди 1 година

Ааа и още едно: Лошо качество на съдебната система...

22

Popa ot razgrad

преди 1 година

При нас причините са три: 1. Лошо качество на пътищата, 2. Лошо качество на колите, 3. Лошо качество на човешкия материал. Първите две причини могат да се оправят, но третата е безнадеждна...

21

Бай Дрън

преди 1 година

И не е до пътищата. Всичко се дължи на остарелия ни автопарк. Пътят може да е причина за катастрофа, но в много малко случаи. В повечето случаи падаш в дупка, спираш да сменяш гума. За румъния също има обяснение. Ниска култура като цяло, евтини Дачии с ниска защита. Нали им направиха пътища? Защо са след нас? И те имат емигранти, не сало ние, та да разчитаме на грешни изчисления!

20

Бай Дрън

преди 1 година

Не случайно при нас има една приказка*кара като румънец или паркира като румънец. Мамалигаритеннямат голяма култура на движение, особено в България. Вижте ги как карат към Варна примерно. Тръгват 3-4 автомобила един след друг да изпреварват. Не ти дават място да се престроиш между тях, ако тинизпреварваш. Как очаквате тая папплач, дето застреля президента си, да се държи по пътищата? А и с тия картонени Дачии нямат голям шанс да оживеят на пътя.

19

Анонимен

преди 1 година

И да четете не можете. Тези 10% са нещо друго, пише си какво. За България пишат 78 жертви на милион население при 46 средно за ЕС, макар че в новината ЕС е омешан с Европа. Тук друго е по-интересно - с какво население е пресмятана България след като 2-3 милиона български граждани са в чужбина?! На практика не са 78 жертви на милион за България, а са много повече.

18

Кирето

преди 1 година

До До Пепи Е да де . В началото на статията пише - 10 процента повече от средното за Европа . В статията пише - двойно повече че и тройно . Кое е истина и кое е стъкмистика .

17

До Пепи

преди 1 година

Статистиката е по загинали на пътя на един милион души на година. Няма значение коя държава с какво населени е, смята се процентно.

16

наблюдател

преди 1 година

До Анонимен В статията пише - 10 процента по малко от Европа , вие казвате двойно по малко . Къде е истината питам аз

15

Анонимен

преди 1 година

Явно тая година Румъния са ни минали и са решили да посветят статия на това. Иначе предходните 30, все си бяхме първи. Два пъти повече от средното за Европа в най-бързо изчезващата нация и то предимно млади хора. Аз лично искам кат да се закрие, оценката за работата им е ясна.

14

Пепи

преди 1 година

10 процента по малко от 78 ... - прави 70 . А в новината се съобщава за 34 , 49 ... къде е лъжата . Как така 10 процента по малко . Значи има държави с много население които имат показатели като в България . Франция Испания Германия - ето ти 200 милиона . Ама в Малта - колкото Люлин 1 били еди колко си . Ето как се заблуждава раята .

13

Анонимен

преди 1 година

От статистиката се наблюдава, че колкото по-хубави и широки пътища, толкова по-малко жертви. Никой не може да каже, че немеца кара по-бавно от Българина! Просто там пътищата са хубави!

12

Анонимен

преди 1 година

Щото са същите *** нгасари като нас, само че по- богати и с по - нови и мощни коли.

11

ЧИТАТЕЛ

преди 1 година

Само броят на жертвите не е информативен, "жертви /пробег" е по-важен, в БГ пробегът е в пъти по-малък

10

Анонимен

преди 1 година

Те не са под 6 милиона,джурналя

9

Шофьор

преди 1 година

Само тук и в Румъния има понятието "дупка на пътя".

8

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 7 Не реви на чужд гроб, щото не знаеш къде му е главата!

7

Анонимен

преди 1 година

В Русия на година от ПТП гинат към 10000 души. А за последните две години в Донбас преди началото на войната загиналите цивилни са 13 души. Т. е. Путин вместо да напада Украйна можеше да пооправи малко пътищата в Русия.

6

Всеки

преди 1 година

може да се поинтересува какви са наказанията в другите държави за нарушения и употреба на алкохол и дрога. Над определени промили в Сърбия, Гърция, Хърватия, Япония и още сигурно доста други, се влиза ефективно в затвора и се конфискува колата. В Италия за причинене смърт вледствие на ПТП след употреба на алкохол и дрога, НЯМА споразумение с прокуратурата. И тук Гa н ь0 ако знае, че ще му конфискуват таралясника доста ще си помисли!