77

Компютри и компоти

преди 1 година

Описанието се отнася за 90-те години на демокрацията, а не за "социалистическата фалирала държава". През 80-те не е имало нито "хиперинфлация, нито "диви кучета" по улиците, нито "пиратски компютри IBM ".Компютрите бяха Правец 08, 8Д, 8С, 16 и ИЗОТ. Без интернет вирусите се разпространяваха на магнитни носители и по LAN. Телефонните модеми се появиха малко по-късно.

76

бат Сали

преди 1 година

исторически, описаните "факти" не отговарят на тогавашната действителностама за филмов сценарии - става

75

Хиперинфлация

преди 1 година

Хиперинфлация нямаше 80-те, а 90-те! Вярно бърка десетилетията авторът на статията.

74

носталгично...

преди 1 година

тази статия ме върна в детството... кръжоци по информатика, компютърни клубове, много игри, вируси и антивирусни :)

73

Димо

преди 1 година

Нещо бъркат хората 80те ли са 90те ли са ама все едно ,пред едното десетилетие имаше вируси по другарките,в другото по компютрите.Важното е вируси да има .

72

Анонимен

преди 1 година

Тази статия трябва да си я запиша, преди да я изтриете, дословно: "Гордън беше шокирана, когато Dark Avenger й посвети своя демо вирус, прикрепен към мутационния двигател." МУТАЦИОНЕН ДВИГАТЕЛ!!!!!! МУТАЦИОНЕН!!!!! ДВИГАТЕЛ!!!!! Абе хора, като не разбирате кво се пънете да превеждате?

71

Дърт Вейдър

преди 1 година

Голяма романтика беше тогава. Първия си компютър "Правец 8Ц" го купих директно от завода в Правец, като с един приятел носихме кашоните по влакове и автобуси.

70

Анонимен

преди 1 година

Този Веселин Бончев е предател и шпионин на ЦРУ и Ми-6.

69

Bup0co

преди 1 година

И децата знаят, че Dark Avenger и Веселин Бончев са като Джекил и Хайд.

68

Де бе

преди 1 година

по тъъпа статия не бях чел. 1989 лично си комуникирах с Бончев и изобщо не е вярно че не беше виждал вирус.

67

Зевзек

преди 1 година

Както казваше Бaй Тошо "Тази година завод за полупроводници, догодина за цели проводници"!

66

Анонимен

преди 1 година

Мале ква белетристика. Бг вирусите бяха копия и модификации на чужбински. В повечето случаи хамерикански. Не сме били никаква сила в тази област.

65

Анонимен

преди 1 година

До be3obra3ovСпоред мен в сайта не работят преводачи по професия, а хора имащи познания по езика.За да е добър един превод трябва преводача да знае добре и двата езика.

64

Анонимен

преди 1 година

Отвратително преведен и написан материал. Четенето на това нещо просто те хвърля в тотален интелектуален крах. Можеше поне да съгласува времената, в едно изречение не можеш да разбереш за кога точно се говори. Такъв буламач не съм виждал през живота си. И винаги е същата "журналистка".

63

Анонимен

преди 1 година

През 80-те години на миналия век нямаше по-добро място от България за любителите на вируси...До ден днешен българското общество боледува от Янко Шумкарския вирус!

62

be3obra3ov

преди 1 година

Ужасен, просто ужасен превод на оригиналния материал. За отстраняване на неточностите да не говорим.Разбирам стремежа да се бърза с материала, ама поне възложете превода на някой грамотен човек. И после го пратете на грамотен редактор.

61

Анонимен

преди 1 година

Слава на Техническия Университет

60

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 56 На прозорците има защитник но май може да го спреш. ДОС няма нишо.

59

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен Писане на вируси е едно а распостранение е друго. Като има интернет е много по-леснп.

58

Анонимен

преди 1 година

И само един последен коментар - през 90-те ТОП-3 на писачите на вируси бяха САЩ, СССР, България, като периодично си разменяхме първите места. Беше въпрос на чест да се напише вирус и имаше много млади момченца, които нямаше какво да правят, а разбираха от програмиране. В момента в който се отвориха границите и разбраха, че може да се програмира не за слава, а за пари, цялото писане на вируси отиде на кино.