7

Това се практикува

преди 1 година

в БАН още от 60-те години на 20-и век. В плановете на институтите се включват задачи, свързани със събиране на теренни материали. Обикновено се издействаха по 20-ина дена годишно командировки, но в някои институти бяха много повече. Два пъти годишно тиват в провинцията днес, заминават си утре, но им бият печати на командировъчните като пишат само датата на пристигането, тази на отпътуването всеки си я пише сам и отчита 10 дена командировка. Сега пък "работят" по проекти и куче влачи, диря нЕма.

6

Фен на Вики Джъстис

преди 1 година

На теория всичко е цветя и рози, но някой контролира ли злоупотребите?

5

Анонимен

преди 1 година

Сега заверката е още по измамна . Кои ще контролира подписа от кои е и кога е . Верна ли е датата с пребиваването.

4

Анонимен

преди 1 година

Кой проверява и контролира разходите за командировъчните. Мой близък взимаше куп командировани в чантата на: депутати , на тази експерти и газ по градовете в България. Слагаше печат в Партиини клубове и след ден ги връщаше по имени. Пари за един ден колко да работи два месеца.

3

toti

преди 1 година

Те от каде идва една заплата -ком-ка в Бургас,спиш при роднина/познат/вземаш фактура от хотел за 4х60=240лв-40 за у-ла на хотела/чисти 200лв/тоя от хотела за 5 човека х40лв=200лв/в джоба/или 20%ДДС-40 и вълка сит и агнето цяло....

2

Плюс минус

преди 1 година

Цели 20 години (12 от тях при бате ни Бойко), цените скачаха висок скок, командировъчните - НЕ!

1

тъй де....

преди 1 година

Така без печат мога да си измисля доста командировки!