Сладките неща са толкова ужасяващо вредни , че е най-разумно човек да се откаже от тях. Не се докосвам до сладко.
Цената на една торта се образува от вложените продукти, разход на енергия и вода, труд измерен в човекочасове. Има разлика между стандартни торти и такива със специална декорация. При вторите има влагане на допълнително продукти и труд. За тортите от 10/15лв в супермаркетите и масовите сладкарници не очаквайте качество, там има само Е-та и всичко е от готови сухи смеси. Всеки сам може да пресметне колко струва да се използват истински яйца, крем който не е от прахче, а от качествени продукти итн
Странно, прегледах 2-3 сайта на сладкарници и намерих много оферти на торти по 2.50-3.30лв за парче за обикновени стандартните торти и малко повече за по-сложни и със скъпи съставки(но пак стандартни) стигат до 4-4.40лв на парче. Разните там поръчкои за специални поводи може да струват и съвсем безбожни цени.
Цените на горивата, на захарта паднаха до нормални нива. Всичко останало е спекула. Хлъбът беше лев и петдесет. Махнаха ДДС-то и стана лев и 70. Има много бандити по веригата затова е скъпо. Най големите бандити са в парламента.
Яжте ми. Е г ати 1 мижава торта се реже на поне 12 резена. Верно ли печелят толкова сладкарниците. Ами те от нищо правят яки пачки. 500% надценка.
Сега е промяна, всички сме щастливи, на власт ще дойдат парапети, рашковци , ококорени пидерази, жаби , мравояди, абе всякакви експерти. Решетников, Радев. Бъдете щастливи!
Готовите торти за 7, 8, 9 лв са пълни с поне 20 Е.Другите с парчета за 7 лв може да са ок, но пак не се знае колко химия има.Затова: правете си домашни торти, хем са в пъти по-вкусни, хем не се тровите!
А пък аз чакам да станат по 500 парче за да отида Германия или Австрия и да си комбинирам екскурзия с торта от 2,80 евро
Ходите ядете безглутенови торти за диабетици без да сте такива и после пишете коментари как не било сладко, ами как да стане като е направено за пари.
То да бяха торти, това са някакви прахчета смесени с вода... няма и 1 яйце в тези торти. По-добре една пр оста бисквитена домашна, отколкото тези сухи и га дни "торти".
В Коста кафе в Парадайз ми подадоха карамелен чийзкейк детска порция макс 70 грама за 6,90 - върнаг го и казах вие подигравате ли се.
5 яйца 1 ч.чаша захар.2ч.чаши брашно ,бакпулвер ванилия,изпичаш,разделяш на 3 блата,2 кофички закв.сметана 1 ч.чаша захар.разбъркваш,намазваш,орехи и 5-6 ягоди отгоре ,ето ти торта истинска.
Парче торта струваше четири лева, сега не пада под седем