53

Паблито

преди 1 година

Еее живот си живеете в България ! Има недостиг на работници ,но съкращавате ;) Не мога да схвана логиката на колегите мафиоти в тая държава ;)

52

Индокапиталист

преди 1 година

Няма работници. Уволних половината и пак не мога да намеря. Ще уволня всички.

51

Анонимен

преди 1 година

В България само верни на партията престъпници станаха бизнесмени. Цялата държава е мафиотска структура, дето се чуди какво още да прибере от народа

50

Жиката

преди 1 година

В България всеки трябва да си даде сметка дали е капиталист или работна сила.Ама нали другаря Маркс е лошшш...как да стане това.

49

Жиката

преди 1 година

При неолибералният модел ,се търсят минималните разходи и така трудът и работната сила губят стойност.И на запад има много дейности дето никой не иска да ги работи .Парите отиват при вождовете мениджъри,а за шерпите един гол...

48

Анонимен

преди 1 година

До 48 Анонимен Преведи си емплойер в речника__Кой речник, на български няма такава дума! __Работникът дава работа__Не, продава работната си сила, защото няма какво друго да продаде и защото е необразован като теб и не знае английски!__работонаемателя взема работа и я заплаща __Казва се работна сила!__ В цял свят__ Но не и в Япония!__и на Запад са емплойери, само нашите се правят на важни и "даващи" работа. __ Виждам, че си силно необразован и прекъсвам лекцията. А пропо работа се измерва в [J].

47

Анонимен

преди 1 година

нема инвестиции нема ръст некой некъде са го насмели синдикат

46

Лош

преди 1 година

С лошото заплащане и лошото отношение за работно време няма и да споменавам какво искат да намерят?!*** ли за работна ръка?!

45

Анонимен

преди 1 година

Преведи си емплойер в речника. Какво означава? Работникът дава работа, работонаемателя взема работа и я заплаща. В цял свят и на Запад са емплойери, само нашите се правят на важни и "даващи" работа. Във всички правни норми трябва да се смени грешното за целия свят и Запада "работодатели", с правилното за целия свят и Западна Европа - емплойер - работонаемател. Тогава ще разберат ролята си. Само в Русия се наричат "работодатели", заради крепостническото минало. Нека бъдем европейци, не путинисти.

44

Не си ги разбрал

преди 1 година

До 43 Разбрах ги Няма евтини работници и за да запазят работниците да не избягат от работонаемателя. . . . . . . . . . Имаш в предвид работодателя, защото работонаемателя е работника! Уточни си понятията или повтори някои училищни класа! Интересно е какво ти е мнението за изборите като такива изобщо! Изненадай ни!

43

Анонимен

преди 1 година

Капиталистическият абсурд на нашите работонаематели: "Уволняваме работници, защото няма работници"

42

Анонимен

преди 1 година

Уволняваме работници, защото няма толкова евтини работници, колкото ни се иска. Мръщят се на минималка. Къде отива държавата, че да даваме парите си за безсмислени разходи за заплати, вместо да си купим нещо за нас, количка, дубайска виличка, да сложим още в офшорните сметки. За какво да работим, само да пълним джобовете на алчните работници, вместо да пълним джобовете на нашето семейство? Съкращаваме, защото няма работници. Защото няма достатъчно роби и слуги да ни обслужват и обогатяват.

41

Валентин Кръстев

преди 1 година

Обмислят как да свият разходите - работа има, парите отсъстват и затова е виновна инфлацията. . . . . . . . . . . . . . . . . . Направо закривайте тази конфедерация, сдружение или каквото е! Българските бизнесмени (остарели *** или техни отрочета) не са в състояние да си оптимират процесите при наличието на работа да направят печалба, естествено е, че парите тогава ще отсъстват! Преди четирите годишни времена пречеха, а сега инфлацията изпълзя! На крив Х Х Х вълната му пречела!

40

Разбрах ги

преди 1 година

Няма евтини работници и за да запазят работниците да не избягат от работонаемателя, вдигат заплатите на част от тях и гонят част от тях. Тоест, работници има, но работонаемателите не желаят да им плащат повече, свиват работните места и уволняват. Това са редовните лъжи на работонаемателите за липсата на работна ръка. Липсва им евтина и почти безплатна работна ръка, затова искат да увеличат безработицата, чрез вкарване на индийци. Индийците ще са плашилото, което ще плаши работниците.

39

Анонимен

преди 1 година

Истината е, че никой работодател не търси работа, обявите се пускат с цел проучване на статуса на търсещите. Една интервюираща ме съжали и сподели, че са им платили от социологическа агенция да направят проучване за образованието и стажа на търсещите в съответния регион. Както и кои позиции се търсят най- много.

38

Анонимен

преди 1 година

До Х. Мене ми е чудно де се изгуби "Работодател"-я. Под такива статии е неудържим. А тоя ототдоле хал-хабер си няама от фирми и как работят в българските условия.

37

Х

преди 1 година

36 абе търмък образован 20к.20 к..ра ли е.Как все образовани търмъци има тук.Все вашите фирми са най яки.Явно не си много можещ, лаладжия.Мижитурка.

36

Анонимен

преди 1 година

До До 35. Иии пак се напълни с функционално грамотни бе. Чули един израз и го повтарят абсолютно безсмислено.

35

Концесионер нужници

преди 1 година

Набирам хигиенистки . Може и с вишу. Безплатен обяд и подслон .

34

Васко

преди 1 година

Ми държавата е пълна с неграмотни бразилци, вие какво очаквате?