52

Анонимен

преди 1 година

Лоша. Първо 5, после 4, 3,2,1. :))

51

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 55 Часовете на работната седмица не се намаляват. Ако работиш четири дни ще стоиш по десет часа на работа. От това ще загуби и работодателя защото десет часа работа ще бъде неефективно, а ти може да стоиш зад бюрото и да се правиш че работиш но дефакто ще си работил същото време но ще си свършил по-малко работа. Единствения плюс за работодателя е ако в деня на твоята почивка наема някой друг да му кисне по десет часа, но това пак няма да е ефективна работа.

50

Анонимен

преди 1 година

По принцип никой не работи активно 8 часа, освен хората които работят физически труд, който лесно се контролира. Примерно, носиш кашони 8 часа, началника те гледа през цялото време. Хората, които се занимават с малко или много труд на бюро, рядко работят повече от 2..3..4 часа на ден. А такива работи са много и ще стават още повече заради автоматизацията на физическия труд. При такива професии, минаването на 4 дневна седмица просто намалява безсмисленото стоене зад бюрата.

49

Анонимен

преди 1 година

Идеята е добра, но е трудно приложима в България.

48

Веселинь кърти

преди 1 година

плочки с коментарите . Къде 4 дни работна седмица , къде исляма къде турците били еврей разрушители на Исляма . Мерси за веселието

47

Анонимен

преди 1 година

Няма смисъл да ви пускат на 4дневна седмица , масово сте затънали до уши в кредити , няма ни почивате ни деца гледате и възпитавате .. Ще идете да превивате гръб на втора работа и ще сте неадекватни и уморени..

46

Анонимен

преди 1 година

При всички случаи е страхотна идея, но се боя, че в България може да си остане само ИДЕЯ. Защото работодателите тук са много алчни и корумпирани и още не са узрели за такава съвременна концепция. В предимствата на 4 дневната раб. седмица. Косвено се признава, че прекомерният труд и натоварената със задачи седмица увреждат човешкото здраве. Да не говоря за хора, които вече имат здравословни проблеми!

45

Анонимен

преди 1 година

Мразя ви всички работодатели и вашите любовници, които сте назначили да интервюират кандидатите за работа при вас !!!

44

дали

преди 1 година

има плюсове или минуси ще кажат хората по света,българите дето не са работили и 4 сек. през живота си нямат думата,за тях е все едно, те винаги ще си живеят,тънещи в лукс без да са си мръднали пръста,тази статия не ги засяга

43

леля чичо

преди 1 година

ако започнем да мислим в посока коео е по вероятно , то 7 дневната е по вероятна за 90% от работещите, тези които са по специални те и сега си работят 4-3-2 или 1 дена в седмицата

42

Анонимен

преди 1 година

Те хората са го измислили определението за бачкаторите не ПРОЛЕТАРИЯТ , а ПРЕКАРИАТ , прекарани будали превърнали се в роби , работи на две работи и пак е без пари.

41

Анонимен

преди 1 година

На 5 не си давам зор, а на 4 ептен!

40

Анонимен

преди 1 година

Нашите депутати отдавна работят по този начин, вече минаха на по 5 - 10 мин. на ден, запада им диша праха. Имаше няколко депутата дето от години не стъпваха в НС, но заплатата вървеше. Сега за един месец работа единствено си вдигнаха заплатите, нищо друго не са свършили но за сметка на това ще вземат една торба пари. Като работодатели същите тези хора искат да им работят по 7 дни в седмицата и да плащат мин.заплата.

39

Анонимен

преди 1 година

За туризма е добра идея. Като имат повече време хората, повече ще се шматкат по почивки.

38

Анонимен

преди 1 година

Тук пълно с "програмисти" дето една антивирусна не могат да инсталират

37

Веселинъ 7112136860

преди 1 година

Какво значи "изплискване на лиген" ? Ако коментарите ми защитават единственната днес възможност за съхранение на България през Ислям,е защото в Ислямът аз не съм длъжен да вярвам в някакви религиозни глупости,а само да почитам факта,че има вярващи в същите.Занимавам се тридесет години без заплата и отплата с България около Пиринеите и имам изключителен Български произход.Ако това е изплискване на лиген,то съгласен съм.А не съм в стая с монитор,а на улицата.Нямам кол-център заплата.

36

Анонимен

преди 1 година

Тая статия не е за тоя сайт, тук 90% са безработни неудачници дето си фантазират, че като драскат глупости тук са програмисти хахаха

35

До 37

преди 1 година

Алтернативата ти е да изплискаш легена като Веселинъ, и после цял живот ТЕЛК поради невменяемост. Никой няма да те кара да работиш в това състояние.

34

Веселинъ 7112136860

преди 1 година

За Българите единствен възможен добър сценарий е Арабски Ислям,който да гарантира етногенетическото ни просъществуване.Турците никога не са били част от Исляма,а тъкмо неговите разрушители.Но кои са турците? Турците са евреите,които Изабел и Фернандо Евреите,договаряйки се с Баязид Втори,пратиха да окупират и нихилират Българите.5 века османщина не е 5 века Ислям.Ислямът защитава народите,а османците ги избиват с еврейски кръвнини.Турците и Руснаците са евреи.

33

До 34

преди 1 година

Изумен съм, че не си лекуваш психическите забилявания, и по този начин застрашяваш обществото.