27

Реалист

преди 1 година

Тази статия е за банките в нормалните държави. Дори и там системата смуче от всички възможни места. В България обаче е дори по-зле, защото банки в истинския смисъл на тази дума не съществуват. Замислете се кои са собствениците на уж чуждите банки в България. Защо у нас не навлизат английски, швейцарски и германски банки? Имате ли вяра на собственици като Цеко Минев (***), Т...и...м.. (ЦКБ), Маджо и СиК (Интернешънъл Асет Б), Христо Ковачки (Общинска банка) и пр.?

26

До 25

преди 1 година

Нямаш си понятие от финанси и пари, но коментираш. Предполагам си завършил УНСС? Има много по-редки и ценни метали от златото, можеш да обвържеш паричната си единица с тях. Пък като толкова много искаш да имаш злато, и сега никой не ти пречи като вземеш пари веднага да ги обръщаш в злато. Защо не го правиш? Нали знаеш, че злато се продава навсякъде и можеш да си купиш по всяко време? Нали знаеш, че и златото е освободено от ДДС?

25

Опа

преди 1 година

Пак свършиха кеша и ще правят циркове за да ограбят спестителите

24

Анонимен

преди 1 година

До 6 - Защото трябва да е нещо сраянително рядко в приросата, ковто не гние, не се разпада лесно и няма ввроятност някой да намери 1000 пъти цялото количество, квото имаме на планетата.

23

Анонимен

преди 1 година

"А що да не пуснат статия как 21 годишно лапе току-що завършил колеж в САЩ започва със 180 хиляди долара годишна запалата и как на 31 годишна възраст се счита нормално да печелиш по 250 хиляди долара на година? "- Защото не е реалистично представяне на цялостна ситуация. А за онези перманенто бездомни и десетките милиони пристрастени от "легални" лекарства, предписани им от лекарите? А и не си мисли, че многото пари носят щастие.

22

Анонимен

преди 1 година

Учете деьата си да тачат паричките. Учете ги да се трудят, само ако им носи печалба. Ако не им носи, значи нека някой друг го прави. Учете ги да трупат и да карат другите да работят за тях. Учете ги да мислят не за ден напред, а за годона, тогава десет, тогава сто.

21

Анонимен

преди 1 година

Не брат лажеш, чакай до август поне или някой съсед да викне криминалисти.

20

Анонимен

преди 1 година

Авторката на таз "новина", ти откъде си чувала за безплатни тостери? Как точно го чу това? Да не си от Mall-а?

19

Муахаха

преди 1 година

а Тука има Едни Мечтатели-УмноКрасиви, които Вярат, че Борда няма да Падне и Следващите не 1, а 2 години и то всяка годинина, ще има кой да има дава на Заем по 13 Милиарда на година! Истината е, че и без друго Борда в момента е най-голямата Измама в държавата - ако се сравнят цените в Западна Европа и България на основни продукти като масло например, то не 2 лева са 1 евро, а поне 6 лева са 1 евро!!

18

Анонимен

преди 1 година

Много хора просто с част от парите който имат си купиха злато и сребро също и сейфове за съхранението им

17

До ром’с

преди 1 година

А що да не пуснат статия как 21 годишно лапе току-що завършил колеж в САЩ започва със 180 хиляди долара годишна запалата и как на 31 годишна възраст се счита нормално да печелиш по 250 хиляди долара на година? Могат и да пуснат статия за САЩ, където 70% от хората над 65 години в САЩ имат спестени по средно 4 милиона долара.

16

Анонимен

преди 1 година

Ако искате да бъдете интелигентно окрадени- вложете си парите в ДСК, имам опит.

15

Rr

преди 1 година

Банките-законните крадци в съвременния свят.

14

Ром'с

преди 1 година

Хе,ще смеете ли да пуснете статития за американците колко милиарда долара са си изтеглили от депозитите си от банките?И за четвьрта готова банка да фалира в САЩ? Или тези са табу ?!

13

Ние

преди 1 година

Не крадем

12

А

преди 1 година

И инсинуациите относно това че някой краде са измишльотини

11

Уточнение

преди 1 година

По блумберг го обясниха скоро. У нас лихвите на влоговете са почти нула. В ес в момента са около 3.5%. У нас всички банки са чужди, изключая ***, която е офшорка. Та всичките банки си откриват влогове при майките си в ес, и си прибират печалбата. Взимат от нашите пари безплатно(0%), и си трупат печалби(3.5%), чисто и лесно. Радвайте се на европейските ценности....

10

Богат

преди 1 година

Истинкото злато >22 карата е много яко и лъскаво. В индия това 14 и 18 карата не го броят за злато. :) Много много много е яко. Но да няма много полза само по себе си освен в шиб####та електроника.

9

Анонимен

преди 1 година

Тези нагляри ще им спре долната система, само таксички и нищо не дават, от както го има света банковата система и лихварството не работят така, това е направо светотатство тяхното.

8

Анонимен

преди 1 година

Не и в Русия. Там все още не успяват да си произведат първия тостер, но виж калашници и гранати може да вървят на промоция с депозита, такива има в излишък.