50

Не мо повярвам

преди 1 година

Всеки втори в българия работодател осигурява работника на минималната заплата и му дава още толкова или много повече на ръка. 100% в сивата икономика, а редовните са натоварени с всякакъв данък. Вендинг автоматите в провинцията са без касови апарати.Зеленчука е без никаква фактура.Те това не могат да оправят, вие ще вдигате на редовните данъците, оправете нередовните. Който си е редовен той си плаща.КНСБ вие не сте в час, грозно е да ви слушам.

49

Анонимен

преди 1 година

Пламенчо, всеки да си плаща данъците! Няма минимум! Щото всички като теб там ще се пишат!

48

Анонимен

преди 1 година

В западна Европа има цели квартали с бежанци/роми и др. изхранвани от държавата. Това е европейско, да си инженер и да те хакат с 50% данък(понеже си се продал добре и взимаш уж едни 10, но след данъка 5 хил. евро) за да хранят неитегрируеими чужденци в собствената ти държава, които смятат, че си им длъжен и те презират. Безплатен дом, храна и здравни грижи. На гърба на местните работници. Европейският съюз е готин, но е прекалено социален... Затова и корумпираните държави също го цокат.

47

...

преди 1 година

Хората, които изкарваме парите си честни и си плащаме данъците не сме ви длъжни на нищоставащите и нищоправещите търтеи! Стягайте си за д ни ци те и работете! Никой не дължи никому НИЩО! Мързели!

46

морски

преди 1 година

Плочкаджия по брега не съм чул, че е дал касова бележка. Но много плочкаджии не могат да си вземат изработеното в мутренските обекти. Чул съм много пъти "ще имаш да вземаш" и "дори и да сол не сте изкарали" и т.н.

45

Анонимен

преди 1 година

Високи доходи имат милионерите, т.е хората които печелят милиони на година. Но те не плащат данъци, а насъскват средната и тази под нея класи да нападат горната средна класа. Сакън някой млад и амбициозен човек да не вземе да стане милионер.Целта е горната средна класа да захранва хората под средна класа, с обща цел всички да се превърнат в средна класа за да може да не застршат богатите, които не искат да има още като тях.

44

Инфо

преди 1 година

2000 лв не е висок доход на база цяла България, проверете статистиката. По-скоро е среден. Разбира се има много градове в които доходите са ниски.Има много професии, често без особени квалификации, които печелят много повече - масажист, готвач, таксиджия, телефонист в call center, човешки ресурси. И разбира се - плочкдажия, автомонтьор, електротехник, парнаджия. И какви ли не други майстори раборещи на черно. Автоинструктури също(преди 10 год взимаха 50 лв на час на черно).

43

Анонимен

преди 1 година

Като 60-70% са в сивата икономика - това само ще докара и останалитеПлочкаджия касова бележка да даде чували ли сте?

42

Pepe

преди 1 година

Така всички със заплата до 20-30% по-висока от минималната, ще вземат по-малко пари от тези с минимална, заради данъците, които ще плащат. Евала, синдикате, умни както винаги!?!?!

41

ДНЕС

преди 1 година

ЕДНА МАЙКА С БЕБЕ НА1 ГОД ПЛАТИ ДВА ЛЕВА ЗА ДВА БИЛЕТА ЗА 3 СПИРКИ, ЗАЩОТО ИЗТЕКЪЛ СРОКА НА ТРАНСПОРТНАТА. ЗАДЪЛЖИТЕЛНА КАРТА НА ДЕТЕТО Й!!! В ПОВЕЧЕТО СТРАНИ ОТ ЕС ДЕЦА ДО 11 ГОД и ПЕНСИОНЕРИ ПЪТУВАТ НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО БЕЗ НИКАКВА КАРТА, КОМУ И НУЖНО ТОВА БЕЗУМНО УСЛОЖНЕНИЕ???

40

Сол

преди 1 година

Не виждам какво друго може да предложим като държава на младите и амбициозни хора освен ниски данъци:Некачествено образование, здравеопазване, пътища, няма детски градини, ниски пенсии, мръсотия, няма контрол над монополните картели, скапана храна и продукт.И ниска регулация - да не ти казват като в Германия дали може да имаш климатик. Еко такса 100 бон за нова кола.Кажете ми, как ще убедите някой да остане тук при еднавки цени/данъци/доходи вместо да отиде в западна Европа, ако я имитирате

39

Още малко

преди 1 година

И да допълня - голяма част от хората осигурени на висок доход работят за чужди фирми. Не са длъжни на нашата сива икономика за парите, които изкарват. А това което държавата прави за тези хора, дори и с 10% данък си го изплащаш достъ бързо при оддръжка от 1000 лв на месец. За 10 години си вкарал 120 хил, достатъчно да платиш за образованието и здравните заведения.Тези хора не са касички и не са ви длъжни. Не дължат успеха си на лошите условия в БГ. БГ трябва да работи за да ги задържи...

38

Здрав разум

преди 1 година

КНСБ може да иска, но 90% от хората са осигурени на минимум заради сива икономика. Махайки данъка за тях само ще мотивирате работодателите да осигурят още 5% на минимума за да плащат по-малко при същите нетни пари.Престанете с глупостите, когато няма събираемост, накарайте всички да се осигурят на реалните пари.Стига с този социализъм, в Европа какво било и дрън дрън. В Европа хората се осигуряват на реални пари. Ще стигнем до там бизнесмен със скрити доходи да получи помощи...

37

Анонимен

преди 1 година

Аз ако е пипал чатбот ще искам 256 пъти повече от надницата ми. Ако не дадат, значи не им е зор. Така се прави профит, не с МРЗ и рачота на черно

36

Динко

преди 1 година

Това момче вероятно се е явявало на конкурс за тази длъжност.Много мозък лее,но вероятно не е изкарало и лев самостоятелно.

35

Анонимен

преди 1 година

Аз бих работил с индиянки, но ако са млади. Дори бих им вършил задачите, да се научат. Студентките от индия не реват за МРЗ.

34

Програмист

преди 1 година

До До Програмист 28 : Ако са пипали индийци преди мен взимам двойно да им оправя спагетите. Много са се лъгали така, после реват като вдовици някой да им върне проекта в релси.

33

Анонимен

преди 1 година

Ане тие синдикати не требваше ли да защитават бачкаторите!? Тие що искат да ни вдигнат данъците?

32

Богат

преди 1 година

Този не е ли пенсионер? Дори преди 20г не беше актуален.

31

Зозо

преди 1 година

Да попитам, а *** не искат ли? Веднага половината фирми ще минат на черно, веднага!